Hasvik, NO
temperature icon 9°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 32°C
skoro jasno

Pohodlné cestování-letadlo

Ahoj, jsem tady nováčkem a tak Vás ?ádám o několik rad. Po několikaletém trmácení autem za rybou do středního Norska, na?i partu napadlo, jestli to není výhodněj?í letecky. Vím, ?e do Trondheimu létá Norwegian, ale ceny letenek jsou poka?dé jiné a co je třeba je?tě dokupovat k letence, aby nebyly ?ádné problémy. Také mi přijde tro?ku problematické nakupování těchto letenek přes net. Je třeba mít platební kartu, se kterou to jde a to nemluvím o riziku plateb přes internet. dal?í zádrhel je asi doprava na místo, ikdy? jsem koukal, ?e na leti?ti je půjčovna aut Hertz, ale ty ceny jsou docela ?ílené! poraďte, jak to děláte, nebo která cestovka nám to v?e zařídí, jestli tedy to někdo dělá!

Děkuji. Martin

Odpovědět

Zrovna včera jsem musel s cestovkou řešit kompletní přebookování našich letenek z Krakowa do Trondheimu, protože Norwegian dokonale změnili letový plán. Napřed jsem zuřil, ale potom jsem celkem rychle vychladl, protože suma sumárum jsme si domluvili, že poletíme o jeden den dřív a budeme se vracet o jeden den později a ještě ty nové letenky vyšly o víc jak tisícovku na osobu levněji. Takže nakonec supr. Dva dny rybaření navíc. Co si může člověk víc přát.:-D

[citace]mthead napsal:

Ještě poznámka k Norwegian. Koukl jsem teď na jejich route map a nechápu, jakto že mají přímý spoj Trondheim-Split a Trondheim-Dubrovnik a Prahu zrušili. Chorvati lítají chytat ryby do Norska nebo se Norové chodí koupat do Chorvatska?[/citace]

Kdybys mel skandinavskou kosu 8 mesicu v roce, tak bych taky lital do Chorvatska 4x rocne... :-) Ale severani nejcasteji litaji do Thajska. Neznam nikoho, kdo by tam jeste nebyl... :-)

Dobrý den,

chtěl jsem se Vás zeptat , jaké máte zkušenosti s transportem baterie k el. multiplikátoru, když letíte letadlem ? Setkal jsem se s více názory , někdo to vozí v odbaveném zavazadle , nikdo na to nepříjde, kluci ale zase letěli Wizz air do Bergenu a těm to zase z odbaveného zavazadla vyhodili. Je pravda , že se k tomu přihlásili, ale zase jít do rizika, že mi nepřijde kufr proto, že tam budu mít baterku je pro mě moc velké.

Jak to řešíte vy ? V podmínkách leteckých společnosti , jsou zakázány v zavazadlech baterie ,  já jsme měl powerbanku a tu mi dokonce v příručním zavazadle rozebírali a zjišťovali kolik má A. Tak nevím když tam dám 7 Ah, baterii co na to budou říkat ,

Díky

D

Možná vás bude zajímat tohle elegantní řešení. Taky jsem se trápil s tím jak vše nacpat do letadla. Před pár lety jsem se ale objevil zajímavou službu která mě změnila cesty na sever za rybařením. V Altě je možno si za pár korun nechat všechny věci na rybaření uskladněné. Majitel úschovny vás vyzvedne na letišti a odveze vás na lokalitu. Nebo si je možné půjčit u něj auto a vše na rybaření, pokud netrváte na svém.. Vše je o dost levnější než autobus nebo taxi a následné půjčování v kempu.. Taky se u něj dá najíst a přečkat noc. Když máte let až druhý den. Ubytování je nic moc ale záchod koupelnu a postel tam máte.  Mrazák na bednu s rybami je  také k dispozici. Já tedy již výhradně létám dá se to stíhat za jeden den. Sebou vezu jen jídlo, nové věci na rybaření a nějaké to oblečení.

Co se týče baterek, tak to má každá společnost jinak.

Přidávám stanovisko SAS:

Baterie mohou být převáženy pouze v příručním zavazadle, nesmějí být v zavazadle k odbavení. Maximálně 2 baterie na cestujícího. Každá baterie max. 12 V, 100 Wh, nesmí překročit obsah 2 g Lithia.

Při splnění těchto podmínek mohou být baterie převezeny.

Byl jsem se synem v Hasvik hotelu a baterie jsem si půjčil od Jardy /servisák u Ahmada/. Příjemné a velmi pohodlné. Dal nám silnější a za 5dní jsme ji nepotřebobali dobíjet. Letos to určitě zopakujeme.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!