Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pohodlné cestování-letadlo

• Toto téma obsahuje celkem 20 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel trojhak a poslední změna proběhla před 5 roky a 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 21)
  • Autor
    Martin
    Člen
    (1 odpovědí)

Ahoj, jsem tady nováčkem a tak Vás ?ádám o několik rad. Po několikaletém trmácení autem za rybou do středního Norska, na?i partu napadlo, jestli to není výhodněj?í letecky. Vím, ?e do Trondheimu létá Norwegian, ale ceny letenek jsou poka?dé jiné a co je třeba je?tě dokupovat k letence, aby nebyly ?ádné problémy. Také mi přijde tro?ku problematické nakupování těchto letenek přes net. Je třeba mít platební kartu, se kterou to jde a to nemluvím o riziku plateb přes internet. dal?í zádrhel je asi doprava na místo, ikdy? jsem koukal, ?e na leti?ti je půjčovna aut Hertz, ale ty ceny jsou docela ?ílené! poraďte, jak to děláte, nebo která cestovka nám to v?e zařídí, jestli tedy to někdo dělá!

Děkuji. Martin

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

Nevím co přesně myslí? tím rizikem plateb přes internet, ale pokud se člověk chová tro?ku opatrně a zběsile nekliká na bannery typu jste 1 000 000 náv?těvník na stránce, zadejte číslo své plat. karty a my vám po?leme peníze, tak se nic stát nemů?e.

Osobně u? několik let často nakupuji v USA, Anglii, ?výcarsku a Japonsku v?e v?echno proběhlo v pořádku.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

Pro lovecek666.

Ji? pár let jezdím s jednou nejmenovanou cestovkou na Dolmoyu na Titran.(projdi si téma TITRAN. Tam jsou fotky ) Jezdí buď autobusem, nebo letecky Praha-Oslo-Trondheim.

Funguje to tak, ?e se dostaví? do prahy na odjezd autobusu, nalo?í? do něj v?chny věci, udice, jídlo. Druhý den odlítá? z Ruzyně cca v 14.00 směr Norway. V Trondheimu jse? cca 17,00. Tam tě vyzvedne ten autobus, do kterého jsi nalo?il věci v Praze. Dojezd na místo pobytu a pěkné rybaření. Nazpátek to fuguje stejně. Letenky se bukují hned jak vyjdou na trh a o v?e se postará cestovka. Finančně tam velký rozdíl není.

Chce?-li podrobněj?í info tak brnkni

733 70 10 30

Nebo napi?

007krivanek@seznam.

Jan
    Člen
    (49 odpovědí)

podívej se na ten odkaz.

hans

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Zdravím z Vestrålen a přidávám své nejnovější zkušenosti s lítáním s Norwegian. Poprvé se mi včera stalo že jsem kvůli zpožděnému letu z Prahy (oba lety s Norwegian) nestihnul v Oslu přestoupit, bez problémů mi vyměnili letenku za pozdější let, čekací doba v Oslu se mi však protáhla místo původně plánované jedné hodiny (na přenesení zavazadel přes celní kontrolu a následné odbavení druhého letu tak akorát) na 4hodiny a 20 minut. K nové letence jsem dostal voucher na 12 EUR (přepočítali mi to na 81 NOK) na jídlo a pití k použití kdekoliv v letištní hale.

Další příjemné zjištění bylo že na letu Praha – Oslo funguje na palubě (s vyjímkou startu a přistání) bezplatný wifi internet ( z propagačního materiálu jsem se dozvěděl že Norwegian jsou v tomhle na 1. místě v Evropě, aktuálně mají wifi v cca 50ti % letadel a do konce roku 2012 chtějí mít všechny lety s wifi)

Méně příjemné překvapení však bylo při odbavení zavazadel v Oslu k druhému letu a spočívalo v nutnosti roztrhat a odstranit ochrannou folii ze zavazadel. Odůvodňovali to tak že ta folie způsobuje potíže na jejich pásových dopravnících. (v roce 2009 tomu tak zcela jistě nebylo, nebo jim to nevadilo) Já jsem si ji tam s radostí za poplatek 95 CZK/zavazadlo nechal namotat v Praze na letišti protože jsem pak měl podstatně větší pocit jistoty a bezpečí 😀

Přes drobné komplikace způsobené zejména tím že na pozdější let mi už na severu nenavazoval žádný autobusový spoj zůstávám s létáním spokojen a případným zájemcům kteří o něm přemýšlí a jsou dostatečně jazykově vybaveni doporučuji se nebát.

Franta
    Účastník
    (362 odpovědí)

Používáme s partou taky Norwegian a obecně žádný problém. Co mě ale nakrklo při shánění letenek pro letošní výpravu, že Norwegian zrušili přímý let z Prahy do Trondheimu. Osobně si myslím, že za to nemohou Norwegian, ale Ruzyně. Takže letos letíme do Trondheimu Krakow-Oslo-Trondheim. Jsme z Ostravska, takže to máme blíž do Krakowa. Negativum zrušení přímého letu taky je, že to teď stojí kolem 9 litrů místo max. 5 litrů předtím. Už to tím pádem přestává být low cost. Jezdíme do nejmenovaného kempu u Arasvikfjordu s nejmenovanou cestovkou, takže vercajk a úlovek se nám veze busem, my jen tak polehku. Paráda. Transfer z letiště do kempu zajištěn v ceně pobytu.

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Nevím co všechno brali Norwegian v úvahu při rušení linek, ale na mě dělají dojem dost dobře fungující tržně orientované firmy, jako důvod si dokážu představit nízký zájem ze strany cestujících, oni totiž na svých linkách dosahují úžasných čísel obsazenosti, takže tato se snadno mohla stát jednou z nejméně efektivních. Myslím že to samé mohlo platit i pro Stavanger kam se z Prahy už taky nelítá.

Franta
    Účastník
    (362 odpovědí)

northwolf napsal: Nevím co všechno brali Norwegian v úvahu při rušení linek, ale na mě dělají dojem dost dobře fungující tržně orientované firmy, jako důvod si dokážu představit nízký zájem ze strany cestujících, oni totiž na svých linkách dosahují úžasných čísel obsazenosti, takže tato se snadno mohla stát jednou z nejméně efektivních. Myslím že to samé mohlo platit i pro Stavanger kam se z Prahy už taky nelítá.

Je to docela možné, že se jim to třeba fakt z Prahy nemuselo v globále rentovat, ale co jsem letěl(červen/červenec), tak bylo letadlo vždy plné. Třeba jarní a podzimní měsíce byly slabota. V každém případě je to škoda. ALE NÁS TO OD NORSKA NEODRADÍ 😀

Havelka Stanislav
    Člen
    (110 odpovědí)

Norwegian v pohodě,ale už asi nepatří mezi levné,jak píše mthead,určitě teď po zrušení přímých letů. Cena letenky je jen s palubním zavazadlem a tak pro ty kterým se ostatní věci nevezou po silnici se ještě prodraží. Odbavované zavazadlo,která mohou být dvě,po 7 Eur, roura na pruty 16, vše čtyřikrát,takže plus 92 a to už je 2300 Kč navíc a cena je někde přes 11000. Nevíte někdo,když se dvě roury spojí napevno třeba izolačkou,jsou počítany jako jedno nadměrné zavazadlo jako třeba lyže?

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Já bych to zas tak tragicky s tou cenou neviděl, měl jsem palubní zavazadlo + 2 x 20 a Praha – Harstad/Narvik EVE za celkem 1208 NOK. Jasně že nejvíc záleží na termínu a včasném nákupu. Spojování tubusů izolačkou by myslím mělo být přípustné do 12ti Kg hmotnosti.

Havelka Stanislav
    Člen
    (110 odpovědí)

northvolf-dík za odpověď,málokdy si můžeš vybírat nejlevnější termín.Popisuji skutečnost na duben do Tromso a při druhém zavazadle je to navíc dalších 28 euro a už jsme pomalu na 12000. U Norwegian se často mění časy odletů -za měsíc co mám letenky zakoupené se už měnily třikrát. Naštěstí vždy jen v řádu desítek minut.Loni při letu do Alty změnili přílet z Prahy do Osla tak,že jsem měl na přestup jen 15 minut. Musel jsem v Oslu přespat, ale letenku přebukovali ochotně.Doporučuji v takovém případě používat e-mail,telefon ani nezkoušet-obsazeno nebo “čekejte”,stejně se nedovoláte a peníze se už kutálejí.Placení kartou je jednoduché a bezpečné. Ahoj Jonas.

Franta
    Účastník
    (362 odpovědí)

Ještě poznámka k Norwegian. Koukl jsem teď na jejich route map a nechápu, jakto že mají přímý spoj Trondheim-Split a Trondheim-Dubrovnik a Prahu zrušili. Chorvati lítají chytat ryby do Norska nebo se Norové chodí koupat do Chorvatska?:-P

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

2 Jonas – já si naštěstí vždycky vybírám termín podle ceny letenek, takže cena mých letenek nikdy nepřesáhla 5000 CZK. Předpokládám že o změně času příletu jsi se dozvěděl alespoň den předem a hotel Ti zaplatili jako kompenzaci.

Havelka Stanislav
    Člen
    (110 odpovědí)

To northwolf-vybírat si pobyt podle ceny letenek je asi pro většinu nedostupné, v tom máš výhodu. Změnu časů oznámili asi 14 dní předem a nabídli i zajištění noclehu,což jsem nevyužil. Jenom jsem přebukoval nocleh v Altě za nocleh v Oslu. Před lety jsme při letu na Lofoty po trase Praha-Kodaň-Trondheim-Bodo-Leknes přeletěli až do Tromsa protože Bodo nepřijímalo.Dostali jsme hotel i s odvozem taxíkem a nějaké poukázky do MacDonalda.Ráno zase taxi na letiště.Takže potvrzuji že Norwegien je solidní společnost. Ahoj Jonas

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

mthead napsal:

Ještě poznámka k Norwegian. Koukl jsem teď na jejich route map a nechápu, jakto že mají přímý spoj Trondheim-Split a Trondheim-Dubrovnik a Prahu zrušili. Chorvati lítají chytat ryby do Norska nebo se Norové chodí koupat do Chorvatska?

Tiež som nechápal, ale Nóri jazdia do Chorvatska, na Makarskej je ich v lete dosť a každý rok je ich viac…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 21)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pohodlné cestování-letadlo

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...