Hasvik, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 22°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 16°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Podvodní fauna a flóra „beze zbraní“

Zdarec přátele mořského rybolovu,

po delší odmlce se opět hlásím, i když to z počátku bude vypadat, že jsem trochu mimo mísu :-) Ale občas stojí za to vyměnit pruty, multíky a pilkry za lahev s trochou toho vzduchu na záda (dle Šroubka tolik oblíbeného hélia) a vzít do ruky pouze foťák či kameru. Bohužel jsem dosud neměl možnost zanořit se do norských vod, ale třeba tím vyprovokuji šťastlivce, kterým se to již povedlo a mají své norské klenoty pouze na svých harddiscích (my se na to s parťákem chystáme příští rok a pokud se nic nepose.e, v polovině příštího roku by zde již mohly být fotky z "hlubin i mělčin" v okolí Bakkanu). Pokud by převládl názor, že toto téma zde nemá co dělat, prosím DUKA, aby ho jednoduše smáznul (doufám, že udělám radost alespoň KIMovi, kterého tímto srdečně zdravím a plním slib o uveřejnění některých podvodních záběrů). Jinak na vlákno BAKKAN WAHL 2012 jsem nezapomněl, založím ho hned po skončení letošní sezóny :-) Pafka

Odpovědět

Musím uznat krásná práce. Věřím, že se najdou další dočasní lovci beze zbraní pod vodou. Asi před dvěma lety jsem zhlédl na některé televizi podvodní dokument z norských vod - nádhera. Proto věřím, že "vodníci" s foťáky a kamerami z našich řad ještě něco přidají. Slíbili si příští rok v Norsku dva ponory.V době zimní - vynucené lovecké přestávky je na co se dívat.

CICO díky, přece jen juž nevypadám tolik jako exhibicionista :-) Už se na příští Norsko těším, jenom si neumím představit, jak se budeme v sucháčích dostávat zpět do lodí (jsou dost vysoké). A nechat se vláčet na laně několik set metrů není taky pravé ořechové :-) Ale nějak to určitě vyřešíme. Pafka

to Pafka & Cica: To koukám a smekám krásné fotky. Dávejte sem další a další. Ty sladkovodní jsou také super.

Ps: Ještě nafoťte něco podobného žánru.

pro Pafka: Potápěl jsem se od Mexika až po Indonésii ve všech možných mořích ale Norské moře,to je něco úžasného,magického,temného,přitažlivého...těžko popsat.....já jezdím do Norska s partou potápěčů a nebo jdu do vody sám když jedu s rybářema to je pak svoboda pod vodou....nikoho nemusíš hlídat a jen se věnuješ fauně a flóře.Máš se na co těšit,nenech si to ujít.

To cica : Luxusní fotky. Supr!!!

to vylejzání na loď je obtížnější.Já se odstrojím ve vodě a u motoru se vždy na Kverno vydrápu.Na Nordkapu jsme měli větší kutr tak jsem šplhal po laně.........no je to někdy zajímavé ale to k tomu patří.

fotka je ze Soroy

vím že toto vlákno je "beze zbraní" ale tady je foto s humrem

2BEDA

Někdy by to nebyl problém :-) 8-):-D

-- a když tě potom jako šmíráka chytnou, může to dopadnout takhle 8-)

[citace]Pafka napsal:

-- a když tě potom jako šmíráka chytnou, může to dopadnout takhle [/citace]

Ale za ten risk to stojí jak se dívám, fotka také velice povedená. :-)

[citace]Beda napsal:

Ale za ten risk to stojí jak se dívám, fotka také velice povedená. [/citace]

Já bych zase řekl, že na té fotce je něco navíc, co kazí celkový dojem. Ta tvoje je o poznání lepší

:-D:-D

Pro rejpaly myslím tím toho potapěče

8-)8-):-D:-P

8-)8-)

Vážení přátelé podmořského světa, mám pro vás další libůstku - tentokrát nádherné fotky z Egypta od KIMa, který mě požádal o jejich zveřejnění. Z jeho fotek je patrné, že nejkrásnější fotky jsou z malých hloubek, kde je ještě celé baravné spektrum - je radost se na ně dívat. Některé záběry jsou skutečně excelentní - gratuluji. Nepřehlédněte několik fotek s Odrancem pravým (Stonefish), který je díky jedu jednou z nejnebezpečnějších ryb Rudého moře (díky svému zbarvení je snadno přehlédnutelný a nebezpečí hrozí zejména při šlapání po korálech). Doufám, že jsem ho nezaměnil s Ropušnicí ďábelskou (Devil Scorpionfish), která by měla být zbarvená více do červena (v podstatě o ní ale platí to samé, jen má slabší jed). Takže pěkné pokoukání všem a KIMovi velké díky 8-)

Čtverzubec

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.