Hasvik, NO
temperature icon -5°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -2°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Podvodní fauna a flóra „beze zbraní“

Zdarec přátele mořského rybolovu,

po delší odmlce se opět hlásím, i když to z počátku bude vypadat, že jsem trochu mimo mísu :-) Ale občas stojí za to vyměnit pruty, multíky a pilkry za lahev s trochou toho vzduchu na záda (dle Šroubka tolik oblíbeného hélia) a vzít do ruky pouze foťák či kameru. Bohužel jsem dosud neměl možnost zanořit se do norských vod, ale třeba tím vyprovokuji šťastlivce, kterým se to již povedlo a mají své norské klenoty pouze na svých harddiscích (my se na to s parťákem chystáme příští rok a pokud se nic nepose.e, v polovině příštího roku by zde již mohly být fotky z "hlubin i mělčin" v okolí Bakkanu). Pokud by převládl názor, že toto téma zde nemá co dělat, prosím DUKA, aby ho jednoduše smáznul (doufám, že udělám radost alespoň KIMovi, kterého tímto srdečně zdravím a plním slib o uveřejnění některých podvodních záběrů). Jinak na vlákno BAKKAN WAHL 2012 jsem nezapomněl, založím ho hned po skončení letošní sezóny :-) Pafka

Odpovědět

[yt=uCRBxtQ55_Y&feature=yt]uCRBxtQ55_Y&feature[/yt]

Je to tam dole opravdu paráda, fezké video na krácení dlouhé ndoby do Norska

Pafko, moc krásné video a souhlas je to krásný svět tam dole.:-?

Velmi pěkné video. Je třeba pochválit autora, že se věnoval i tzv. mini mořským tvorům. Sám vím, jak je třeba být pečlivý při prohlížení, aby je člověk mezi korály uviděl. Dále je třeba ocenit, že jak se říká, že šel za rybou - dostatečně dlouhé záběry ryb a ne potápěčů, jak jsem to na některých videích viděl. Velmi dobré nasvícení. Prostě to udělal(i) dobře.

Fando, jestli si vzpomínáš, je to video od Tebe :-D :-D :-D

Pafko, Fanda si už nemůže pamatovat co vše a komu poslal, neboť on je přímo distribuční firma. Já už od něj dostal tolik zajímavého, za což mu samozřejmě moc děkuji.

Pafko,

byl jsem beze zbraně v Egyptě, a na hraně útesu mě při šnorchlování zezadu předjel mečoun cca 2,5m, ani jsem neměl čas se leknout. Bylo to v bezprostřední bízkosti, tak 3-4metry a jel rychle dál. Je setkání s takovou rybou nebezpečné, pokud není drážděna?(pominu útoky na rybáře po jeho vytažení na loď) Na netu jsem nic nenašel, vždy je tam útok až na lodi.

Pamo - tak to je zážitek. Chtěl by to také absolvovat. Nemyslím si, že by mečoun patřil mezi agresivní tvory. Zřejmě hledal potravu, ale že tak blízko ....? Možná ten útes byl na nějakém ostrově, kde jste byli na výletě - nevím

Bylo to v Brayka Bay, asi 0,5 km na jih od zátoky na hraně útesu, který tam spadá do cca 30m. Možná tomu pomohlo, že byly velké vlny, které se v tom místě začínaly lámat a blíže ke břehu byla nad útesem zpěněná voda.

Je to také klidné místo bez lidí, tak daleko z Brayky nikdo nejezdil, a nejbližší další hotel je tam až o několik km dále.

Jednou se tam houpala i osamocená metrová barakuda a bydlela tam velká muréna, ze které jsem ale viděl za celý pobyt pouze hlavu v noře.

V Brayce jsem byl, ale neměl jsem to štěstí i když chodíme také daleko od lidí. No nejsem si jist, zda tedy byl na lovu. Vycházím z toho, že v Thajsku jsem chtěl vyrazit na ryby a průvodce mě sdělil, že jsou velké vlny a mečouni neberou.

Posílám pár foto z Brayky - nebyla to tato barakuda?

Podařilo se mě tam zachytit souboj dvou chobotnic.

Když souboj pominul a jedna uhájila své teritorium celá vzteky zbělela vytvořila zvláštní postoj.

Pak se již uklidnila a získala původní barvu.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!