Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Podvodní fauna a flóra “beze zbraní”

• Toto téma obsahuje celkem 710 odpovědí. Do diskuze (46 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Navarchus a poslední změna proběhla před 9 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 586. až 600. (celkem z 711)
  • Autor
    Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Bylo to super 🙂

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

2 KIM

počítám s tím, jen budu potřebovat bližší specifikaci kulturního zařízení 🙂 🙂

honza dufek
    Účastník
    (1494 odpovědí)

…pěkné fotky z “druhé strany rybářovy”..Letos jsem tu měl partičku potápěčů a zmapovali i Podkovu včetně videa…Na Americe jsme byli několikrát,krásné místo..vodačení na Berounce a výlet na Ameriku..:-)

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Pafko smekám za takovej výkon, na tohle já jsem línej, dolů snad ještě, ale už jen představa že bych měl tahat 17,5 Kg prázdnou lahev + 14 Kg standartně používané zátěže ještě i z5 do kopce by mě asi zabila :-S Naštěstí jsem s úspěchem otestoval SOT kayak jako přemisťovací plavidlo, na něm mi nevadí pádlovat po moři někam klidně i pár kilometrů.

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

2. Northwolf

Ja mam bohuzel lahev 18 litru, takze je to poctivych 21 kg 🙁

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

to Pafka:foto sebou…budu je brzo vidět….:-):-):-)

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Pafka napsal:

2. Northwolf

Ja mam bohuzel lahev 18 litru, takze je to poctivych 21 kg

Hezký, to “bohužel” platí předpokládám jen pro manipulaci na břehu a speciálně lezení z Ameriky.

Táhnul jsi to nahoru najednou, nebo sis aspoň závaží odložil ? Mě kdysi při podobné situaci praskla plastová přeska přesramenního popruhu na křídle – myslel jsem si že “doživotní záruka Scubapro” = no problem, ale skutečnost se ukázala být od mých představ značně odlišná, nejenže se vykrucovali že se na plastové přesky tahle záruka nevztahuje, ale ještě jsem měl ten skvělej nápad nechat jim ji vyměnit – páč kde bych takovou stejnou sháněl že, dostal jsem tam bohužel neoriginál a cenu výměny si už přesně nepamatuju, ale byly to takový prachy že kdybych to věděl předem s poděkováním bych odkráčel a splašil to jinde dost možná v pohodě za 1/3 i s poštovným. Až to bude na pořadu dne milého Glide – Tecu se rád zbavím a poohlídnu se po něčem co plastové přesky nemá, pravděpodobně od jiné firmy i když tuhle mám pořád docela rád, resp pokud jde třeba o regulátory, nebo ploutve, tak jí věřím.

Jinak 18L lahev může bejt dobrá věc, měl jsem ji kdysi půjčenou a když jsem v CZ čuměl na písníkách na ryby ve 2 m v rákosí podél břehu tak přes 3 hodiny no problem.

Opatrně pošilhávám po 2 x 6 x 300 – to bude stejnej objem vzduchu jako 18 x 200, mělo by mi to trochu ubrat závaží a hlavně dvojčátko bude krokem ke zvýšení bezpečnosti, neb dost často kolem sebe nemívám nikoho komu bych se pověsil na octopus kdyby mi třeba rupla hadice. (o tom že se takové věci stávají Ty už víš svoje – na Bakkanu Tě ten problém potkal na břehu před ponorem, hned po otevření ventilu, nebo až ve vodě ? )

Druhou automatiku už mám ready, ještě by to chělo mít jistou zimní práci, abych nemusel tolik syslit bankovky.

Jak často se Ti stává ztráta signálu na Luně ? Je to problém nebo to “hned” zas naskočí ?

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Jo, jo, je to tak, pod vodou by mohla mít i x tolik – tam je to jedno 🙂

Cestu dolů jsem absolvoval na 2x, nahoru jsem to ale dal hned po ponoru najednou v plné náloži – představa, že bych to šel zase 2x byla horší, než ta dřina 🙂

O dvojčeti už uvažuji dávno, ale nakonec jsem to zatím vždy zavrhl – použitou lahev prodáš s velkou slevou a ta 18 poskytuje dostatek vzduchu pro místní ponory.

Problém na Bakannu vznikl původně už na břehu, kdy při otevření ventilu něco vystřelilo. protože mám třmenový první stupneň, vyměnil jsem ořech na ventilu a vše vypadalo v pořádku. Když jsme pak skočili na lokalitě do vody a zanořili se, zjistil jsem, že je natržená hadice na vysokotlaku u manometru. Tím ponor prakticvky skončil, jen chvíli jsem se motal v pár metrech, než došel vzduch 🙂

S tou Lunou má trochu problém – zřejmě díky tělesné konstrukci se mi comp dostává z dosahusondy na 1. stupni a pak mi to hlásí ztrátu signálu. Už jsem si ale objednalnástaven na 1. stupeň (jeskyňářská tlaková hadice), které by měla problém odstranit 🙂 🙂 Jinak během pár vteřin tlak opět naskočí, ale hlásí to akustickým signálem problém, takže hlavně ti okolo nevědí, která bije 🙂

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Krásné fotečky.

dub
    Účastník
    (785 odpovědí)

Prvý krát som stretol mreny (parmy) v stojatej vode a prvý krát som namočil Agfaphoto eclipse explorer. Senec (guláška)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 586. až 600. (celkem z 711)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Podvodní fauna a flóra “beze zbraní”

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(181)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...