Hasvik, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -6°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon -1°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Podvodní fauna a flóra „beze zbraní“

Zdarec přátele mořského rybolovu,

po delší odmlce se opět hlásím, i když to z počátku bude vypadat, že jsem trochu mimo mísu :-) Ale občas stojí za to vyměnit pruty, multíky a pilkry za lahev s trochou toho vzduchu na záda (dle Šroubka tolik oblíbeného hélia) a vzít do ruky pouze foťák či kameru. Bohužel jsem dosud neměl možnost zanořit se do norských vod, ale třeba tím vyprovokuji šťastlivce, kterým se to již povedlo a mají své norské klenoty pouze na svých harddiscích (my se na to s parťákem chystáme příští rok a pokud se nic nepose.e, v polovině příštího roku by zde již mohly být fotky z "hlubin i mělčin" v okolí Bakkanu). Pokud by převládl názor, že toto téma zde nemá co dělat, prosím DUKA, aby ho jednoduše smáznul (doufám, že udělám radost alespoň KIMovi, kterého tímto srdečně zdravím a plním slib o uveřejnění některých podvodních záběrů). Jinak na vlákno BAKKAN WAHL 2012 jsem nezapomněl, založím ho hned po skončení letošní sezóny :-) Pafka

Odpovědět

To Pafka: Móc pěkný a kde že jsi to vlastně byl? Egypt, Rudé moře?

to Pafka:opravdu krása,jde vidět,že jak sem ti radil dej si tam hééélium do láhve,tak to klaplo a vše se podařilo :-)

hledím na to....moc pěkné

to Pafka- jak napsal Kim -je to rybolov bezezbraní a rozhodně je na co se dívat. Ulovená ryba v lodi má svůj půvab,ale to co je pod hladinou nám neukáže a tak si myslím,že většina z nás co nemáme možnost se pod hladinu podívat, si vždy vychutná tyto záběry profesionála.Je to prostě nádhera.Stejně tak si myslím,že se každý rád podívá i na sladkovodní svět pod hladinou.Je to úžasné a jistě se budeme těšit na pokračování i ve sladké vodě. Díky

Jo, jo - tohle všechno je Egypt, hezčí moře tak blízko prostě není. Jinak pro upřesnění - žádnej profík, ale amatér. Potápění se věnuju asi jenom 6 let (a drží mě to stále více), takže se je stále co učit, ale hlavně se je pod vodou stále na co dívat :-)

Nějaké fotky z místních lomů a rybníků připravím a zveřejním, viditelnost je zpravidla ale op mnoho hořší. Ale připlavat si na půl metru k štice či sumcovi má také svoje kouzlo :-)

Doufám, že sem kluci hodí nějaké ty fotky z Norska, abych věděl, do čeho příští rok půjdeme :-)

to Pavka-čím to fotíš?Kamarád se jezdí také potápět,Egypt,Sudán,ale nemá vybavení na focení a je škoda,že nemá žádné fotky.Potápěl jsi se někdy i v Norsku?

2 MARA45

S ohledem na váhové limity v letadlech (vozím si celou svoji výstroj kromě lahve a závaží) jsem přešel na úplně obyčejný malý kompakt od Canonu - i s podvodním pouzdrem se dá pořídit do 15 tisíc Kč. Na umělecké fotky to sice není, ale pro osobní potřebu to bohatě stačí (na rozdíl od většiny zrcadlovek zvládá v pohodě i videosekvence). V Norsku už jsem sice jednou výbavu sebou měl, ale protože jsem byl sám, pod vodu jsem nakonec nemohl (těžko se proti manželce a kámošovi argumentovalo, protože z hlediska bezpečnosti by se potápět mělo vždy min. ve dvou lidech) - pro klid v rodině jsem to nakonec vzdal. Teď ale jezdíme do Norska s kámošem, který se taky potápí a tak, pokud se nám to vše vejde do auta, chtěli bychom jít příští rok i pod vodu. Uvidíme, snad se to povede :-)

Jinak se těším na fotky od KIMa, který mě požádal, zda bych pověsil na link i jeho podvodní záběry. Takže se máme na co těšit, jakmile mi je pošle, půjdou na NET. Pafka

moc parádní, už se těším na další fotečky. Škoda že jsem na tento druh zábavy trošku srab, takže do vody lezu maximálně se šnorchlem.

Já již nemohu s automatikou pod vodu - operace ucha a tak jezdím jen se šnorchlem a do dvou až tří metrů se dostanu. Od 5 m se již ztrácí barvy, pokud není osvětlení na foto. Jinak přeji všem, kteří mohou pod vodu (stačí do 10m),aby si užívali ten pocit volností a stav beztíže.

To Pafka

Příští rok v červenci na Bakkanu tomu budeme věnovat dva ponory. Víckrát to nepůjde, člověk tam přece jenom musí skočit střízlivý:-E a něco nachytat:-D

Snad se povedou nějaké fotečky...

To Pafka

Perfektní, k tomu není co dodat. Už se těším na ty fotečky z našich vod a Norska

To Pafka pekne zabery,letos jsme zkouseli poustet kameru osvetlenou pod vodu a video bylo take zdarile zavolam Petrse at to jsem vlozi bylo to az v 80m

Dobrý nápad s osvětlenou kamerou. Sem se záběry.

Takže je tu pokračování - tentokrát na téma tuzemská podvodní říše. Jak jsem již avizoval, relativně čistou vodu v České republice je velmi složité najít (nejlepší je to od října do března), tomu odpovídá kvalita fotek - berte to tedy jako dokument. Různými filtry a procesy ve photoshopech by se fotkám určitě dalo pomoci, ale není čas a vlastně ani chuť. Takže pěkné pokoukání :-)

Sumec, tentokrát převlečený za albína :-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!