Hasvik, NO
temperature icon 13°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 10°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 32°C
polojasno

Podvodní fauna a flóra „beze zbraní“

Zdarec přátele mořského rybolovu,

po delší odmlce se opět hlásím, i když to z počátku bude vypadat, že jsem trochu mimo mísu :-) Ale občas stojí za to vyměnit pruty, multíky a pilkry za lahev s trochou toho vzduchu na záda (dle Šroubka tolik oblíbeného hélia) a vzít do ruky pouze foťák či kameru. Bohužel jsem dosud neměl možnost zanořit se do norských vod, ale třeba tím vyprovokuji šťastlivce, kterým se to již povedlo a mají své norské klenoty pouze na svých harddiscích (my se na to s parťákem chystáme příští rok a pokud se nic nepose.e, v polovině příštího roku by zde již mohly být fotky z "hlubin i mělčin" v okolí Bakkanu). Pokud by převládl názor, že toto téma zde nemá co dělat, prosím DUKA, aby ho jednoduše smáznul (doufám, že udělám radost alespoň KIMovi, kterého tímto srdečně zdravím a plním slib o uveřejnění některých podvodních záběrů). Jinak na vlákno BAKKAN WAHL 2012 jsem nezapomněl, založím ho hned po skončení letošní sezóny :-) Pafka

Odpovědět

To Pafka

Moc hezký. :-):-):-):-):-)

To Pafka. Moc pěkná videa i fotky. U té pramice to vypadá, že ji někdo potopil záměrně, jestli to uvnitř jsou velké kameny.

Jo, jo - je to uměle potopené, aby se měli potápěči k čemu potápět :-)

Je to lokalita Lomeček u Domažlic. Docela pěkný lom, i když je malý a max. hloubka je kolem 9 metrů. Ráno jsme byli pod vodou jako první, tak bylo ještě docela vidět (2-8 metrů), později už to bylo horší, protože tam bylo kolem 20 potápěčů :-) a voda už byla rozkopaná :-)

Více k lokalitě www.lomecek.cz

[citace]Pafka napsal: Jo, jo - je to uměle potopené, aby se měli potápěči k čemu potápět

Je to lokalita Lomeček u Domažlic. Docela pěkný lom, i když je malý a max. hloubka je kolem 9 metrů. Ráno jsme byli pod vodou jako první, tak bylo ještě docela vidět (2-8 metrů), později už to bylo horší, protože tam bylo kolem 20 potápěčů a voda už byla rozkopaná

Více k lokalitě www.lomecek.cz[/citace]

Kdysi jako mladý kluk jsem si dělal potápěčský kurs ve Strakonicích, to byl ještě Svazarm. Jezdilo se na lomy okolo, bylo to v říjnu, voda studená, ale viditelnost parádní. Od té doby jsem pod vodou s přístrojem nebyl.

Tohle mi přišlo mailem - paráda[yt=WK2LpUoqX6A&vq=yt]WK2LpUoqX6A&vq[/yt]

O víkendu jsme si udělali radost a byli se potápět na Malé Americe v Českém krasu. Počasí bohužel nic moc (sestup a výstup k vodě jen za pomoci horolezeckého lana), voda do 5 metrů kolem 19 stupňů, pak thermoklima a voda kolem 11 stupňů. Do 5 metrů viditelnost kolem 3-4 metrů, pod 5 metry max. 30 cm :-(

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.