Hasvik, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 22°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 17°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Podvodní fauna a flóra „beze zbraní“

Zdarec přátele mořského rybolovu,

po delší odmlce se opět hlásím, i když to z počátku bude vypadat, že jsem trochu mimo mísu :-) Ale občas stojí za to vyměnit pruty, multíky a pilkry za lahev s trochou toho vzduchu na záda (dle Šroubka tolik oblíbeného hélia) a vzít do ruky pouze foťák či kameru. Bohužel jsem dosud neměl možnost zanořit se do norských vod, ale třeba tím vyprovokuji šťastlivce, kterým se to již povedlo a mají své norské klenoty pouze na svých harddiscích (my se na to s parťákem chystáme příští rok a pokud se nic nepose.e, v polovině příštího roku by zde již mohly být fotky z "hlubin i mělčin" v okolí Bakkanu). Pokud by převládl názor, že toto téma zde nemá co dělat, prosím DUKA, aby ho jednoduše smáznul (doufám, že udělám radost alespoň KIMovi, kterého tímto srdečně zdravím a plním slib o uveřejnění některých podvodních záběrů). Jinak na vlákno BAKKAN WAHL 2012 jsem nezapomněl, založím ho hned po skončení letošní sezóny :-) Pafka

Odpovědět

no to snad stačí,fotek jsem udělal poměrně dost,ale dobrých je vždy jen pár,já nejraději fotím makro,ale v proudech které mě od Blue Corner až po Crystal Bay provázeli skoro na všech ponorech(mimo Tulamben) kde je to jak na rybníku,toho na makro moc nesvedu ale všech osmnáct ponorů jsem si přesto užil.Měsíčníků jsem potkal sedm a mant nepočítaně včetně jejich milostných námluv kde sedm samců "obletovalo"samici.Manty jsem raději točil,protože čistota vody na fotky nebyla ideální.

Cico - koukám, že jste zcestovali na Bali význačné lokality. Jen mě mrzí, že je na vše málo času. Mě to makro ve vodě moc nejde. Na souši mám makra můžu říci dobré. Tam však hraje velkou roli světlo. Jsem zvědav na video. Jinak souhlasím s tím, že jižním Bali jsou velké proudy. Asi by bylo dobré se domluvit s Pafkou a prezentovat něco na srazech. Já jej oslovím. Neumím co natočím dát na DVD. Jinak blahopřeji k výkonu. Kdo nefotil po vodou tak neví o čem to je.Na druhou stranu si myslím, že by bylo dobré seznamovat lidi s mořem. Asi bude dobré něco nafotit na Maledivách - Sim foto zveřejnil. V Norsku jak říká můj přítel - alkoholu není nikdy dost. Tedy info o mořích není také nikdy dost. Zase na druhou stranu, když zabere pěkný kapr na našich vodách je to také zábava.

http://hobby.idnes.cz/nenasytne-stice-uvazl-v-krku-kapr-a-udusila-se-nasli-je-na-hladine-ph8-/rybareni.aspx?c=A111020_163544_rybareni_mce

Jedna zajímavost - nenažranost se nevyplácí :-D:-D:-D

Posílám foto z míst kam létá Pafka na potápění - Egypt.

Mládě pomce císařského.

Prosím Pafku, aby se nezlobil. Jsem rád, že se s cicou a spol. najdou "zažranci" ve vztahu k mořím.

Něco z Rudého moře. Pyskoun

Pilníkotrnec.

Ploskozubec.

Pomec paví.

Chrochtalové.

Bohužel, i takové věci se při tomto nádherném sportu stávají ... :-(

Takže to chce velkou pokoru a ostražitost!!!!

Dnenší zpráva :

V Rakousku se utopili dva čeští potápěči

V Atterském jezeře v Rakousku se v neděli utopili dva čeští potápěči. Dvojice Čechů ve věku 22 a 34 let se dostala v asi 35metrové hloubce z dosud neznámých příčin do nesnází a zahynula, uvedla na svém webu hornorakouská zemská policie.

Dvojice se potápěla v lokalitě zvané Schwarze Brücke, kde v minulosti zahynulo již několik lidí. Když se Češi nevynořili na hladinu, začali je hledat jejich kolegové. Ti vytáhli na břeh 34letého muže, pomoci mu již nedokázali. Tělo mladíka nalezli až po několika hodinách policejní potápěči.

Bodlok proužkovaný.

Chrochtal.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.