Hasvik, NO
temperature icon 14°C
déšť
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo

Podvodní fauna a flóra „beze zbraní“

Zdarec přátele mořského rybolovu,

po delší odmlce se opět hlásím, i když to z počátku bude vypadat, že jsem trochu mimo mísu :-) Ale občas stojí za to vyměnit pruty, multíky a pilkry za lahev s trochou toho vzduchu na záda (dle Šroubka tolik oblíbeného hélia) a vzít do ruky pouze foťák či kameru. Bohužel jsem dosud neměl možnost zanořit se do norských vod, ale třeba tím vyprovokuji šťastlivce, kterým se to již povedlo a mají své norské klenoty pouze na svých harddiscích (my se na to s parťákem chystáme příští rok a pokud se nic nepose.e, v polovině příštího roku by zde již mohly být fotky z "hlubin i mělčin" v okolí Bakkanu). Pokud by převládl názor, že toto téma zde nemá co dělat, prosím DUKA, aby ho jednoduše smáznul (doufám, že udělám radost alespoň KIMovi, kterého tímto srdečně zdravím a plním slib o uveřejnění některých podvodních záběrů). Jinak na vlákno BAKKAN WAHL 2012 jsem nezapomněl, založím ho hned po skončení letošní sezóny :-) Pafka

Odpovědět

Hejno ryb při lovu (zatím jsem je však nedokázal určit) - pomůže někdo?

Pafko to je opravdu nádhera.

Hejno ryb tvoří makrelovky indické. Jezdí při hladině a chytají plankton.

2 KIM - díky za info, tyhle ryby jsem nikde ve svých knihách nenašel :-)

[citace]Pafka napsal:

2 KIM - díky za info, tyhle ryby jsem nikde ve svých knihách nenašel [/citace]

nojo,když to hledáš v časopise Playboy,tak tam to nenajdeš:-D,ale klobůk důle,pěkné to je...

2 Šroubek

V playboyi byl našel maximálně tebe jako šidítko :-D:-D:-D

Teda pánové vy vkládáte jednu fotku za druhou........mám jich také asi pár set:-P. Momentálně jsem v Padang Bai na Bali tak snad vyfotím něco zajímavého.

Cica - přeji setkání s měsíčníkem a mantou.

pro Kima: úkol splněn,pátý ponor nás obklopilo šest mant kolem 4-5 metrů.30 minut si s náma hráli.šestý ponor na čistící stanici měsíčníků se zjevili tři měsíčníci a 20 minut nás uváděli do transu.mám převážně videa ale něco na web pošlu až se vrátím domů,jelikož jsem připojen na mobil a notes jsem sebou nevezl.

Velká gratulace, to ti závidím. Pak pošli bližší info, kde jsi konkrétně byl, přes koho jsi se potápěl a zda jsi jel individuálně a nebo přes nějakou CK. Díky :-)

Připojuji se s gratulací. V současné době pracuji na cestě na Filipíny. Soustřeďuji poznatky o nejlepších místech. Pro Pafku - je tam hodně vraků z II.sv.války.

Ještě pro cica. Pokud máte čas můžete se přesunout na Tulamben. Asi 3 hod. cesty taxi z Denpasaru. Tam je možné potkat asi ve 12 m až 3m žraloky. Je tam vrak.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.