Hasvik, NO
temperature icon 11°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 16°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 13°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Podvodní fauna a flóra „beze zbraní“

Zdarec přátele mořského rybolovu,

po delší odmlce se opět hlásím, i když to z počátku bude vypadat, že jsem trochu mimo mísu :-) Ale občas stojí za to vyměnit pruty, multíky a pilkry za lahev s trochou toho vzduchu na záda (dle Šroubka tolik oblíbeného hélia) a vzít do ruky pouze foťák či kameru. Bohužel jsem dosud neměl možnost zanořit se do norských vod, ale třeba tím vyprovokuji šťastlivce, kterým se to již povedlo a mají své norské klenoty pouze na svých harddiscích (my se na to s parťákem chystáme příští rok a pokud se nic nepose.e, v polovině příštího roku by zde již mohly být fotky z "hlubin i mělčin" v okolí Bakkanu). Pokud by převládl názor, že toto téma zde nemá co dělat, prosím DUKA, aby ho jednoduše smáznul (doufám, že udělám radost alespoň KIMovi, kterého tímto srdečně zdravím a plním slib o uveřejnění některých podvodních záběrů). Jinak na vlákno BAKKAN WAHL 2012 jsem nezapomněl, založím ho hned po skončení letošní sezóny :-) Pafka

Odpovědět

vrak DUNRAVEN

a někdy zbyde jen lodní motorek :-)

Pro dnešek zase stačí, ať máte čas vstřebávat :-)

Mohu potvrdit Pavkova slova o vejcích a napoleonech. Když je uvidí přijedou si ochotně pro ně. Jeden z nich byl tak nenažraný, že si do tlamy nacpal 5 vařených vajec a postupně je pořádal. Jen jsem nepochopil jak mohl važený vnitřek spolknout a skořápku vyplivnout a další 4 vejce mu zůstala v tlamě. Nosil jsem jim vejce asi 10 dní a oni na to čekali. V té rybě je obrovská síla, když si přijel pro vejce pohladil jsem ho což se mu nelíbilo (jinak mírumilovná ryba). Ochotně si vejce bere z ruky. Někde mám jejich krmení vejci natočené. Pavka miluje murény. Jsou opravdu nádherné, ale já z nich mám respekt.

To Pavka: Opravdu zajímavé, to se jen tak nevidí. To musí být zážitek. To se musí opravdu vstřebat.

V prosinci je tady v Hradci Šimánek se svojí pravidelnou diashow na kterou témeř pravidelně chodím. Kdybys pořádal něco podobného, určitě bych přišel. To vidím poprvé.

2 KIM

Já mám z murén, ostatně jako z celého pobytu pod vodou, taky respekt, ale pokud se k nim člověk chová obezřetně, není se čeho bát - pustí ho k sobě prakticky na dosah. Chce to být naprosto v klidu a strávit s ní trochu času, aby viděla, že se vlastně nemá čeho bát a že jí nic nehrozí :-)

2 STEP

Díky za slova chvály, ale já jsem STEPe fakt "potápěčskej amatér", který by si na veřejné prezentace moc netroufal - tolik toho nevím a neumím a lidé bývají zvídaví :-)

Návrh pro Pavku. Možná by bylo užitečné uvažovat pro veřejnou prezentaci života pod vodou spojení s CICA, pokud by nebyl proti. Ve dvou by se Vám to lépe táhlo. Každý by přispěl svými zkušenostmi. Taková prezentace by mohla být např. součástí některého setkání.

To Pavka: to já jsem přímo posera, já maximálně se šnorchlem pod hladinou. Jak jdu hloub, hned mám nakukáno, bolej mne uši a hlavně mne všechno děsí. Mořská akvárka nebo zrovna Vaše fotky, to mne láká. Já se zajímám o vraky lodí, jen když tam jedu na ryby, že by se tam dalo něco chytit. Jinak jsem odkázán na dokumenty v TV, ale tohle jsem ještě neviděl, lokomotivu, motorky, tam na tom jednom jsou snad samé vany do koupelen. No musí toho tam ležet.. Chlapi vymyslete něco!

Pár fotiek z tohtoročnej dovolenky

mesačník /mola mola/

žralok kobercový ?

perutín

žralok čiernocípy

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.