Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 40 odpovědí. Do diskuze (23 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Bery. a poslední změna proběhla před 1 rokem a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 41)
  • Autor
    Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Máš to na mailu, kdyby ses někde zasekl, tak zavolej 776 845 524 znám to i po slepu.

KUL
    Účastník
    (30 odpovědí)

To Fish: Dám tam silon. Pletenka je na cestě z Číny 300m………

trojhak
    Účastník
    (132 odpovědí)

Jestli sis v Číně neobjednal nějakou uznávanou značku, tak splačeš nad vídělkem.

KUL
    Účastník
    (30 odpovědí)

Mám to na zkoušku uvidíme. Jinak mám pletenku SpiderWire………Objednal jsem tuto viz obrázek 235,-/300m 0,2mm:

Piva
    Účastník
    (801 odpovědí)

To KUL- objednal jsem z číny celkem dost pletenek a i tu co sis objednal ty.Pokud si zvolil 8 vlaknovou tak budeš velmi mile překvamený, je super a sám jí používám.

KUL
    Účastník
    (30 odpovědí)

To Pivo: Včera mi přišla. Na omak a pohled vypadá Super. Mám 8 vláknovou 0,2mm, která by měla unést 9kg. Nedalo mi to a pověsil jsem na to balení minerálek 6×1,5kg=9kg. Pletenka se přetrhla. Pak jsem odebral jednu láhev takže jsem tahal 7,5kg a zvedl jsem to nad podlahu na cca 2sec. a přetrhla se. Tak mne to zklamalo, ale počítal jsem že jejich deklarovaná hmotnost bude někde o cca 20-30% přemrštěná.

Pivo ty používáš jakou na přívlač? Teď mám obyvu že tu 0,2 budu mít jen jako rezervu na ty nejhorší případy.

Piva
    Účastník
    (801 odpovědí)

Dle mého je většina údaju i u ostatních věcí nereálna a prodávající to dělázáměrně aby zaujal. Já kupoval taky značku Goal, to dělají v 4 vláknu.Kupoval jsem 25 a to bylo super, jednou jsem pořidil 15 a ta se trhala jak papír.Ted vlačím na 28 ten Herkules a jsem spokojeny, drží tak že jí nemuzem urvat ode dna. Kupoval jsem i strjdovi na pilkrování,ktery jezdí hodně na Sever a byl také spokojeny.Podotýkam jen muj názor.

KUL
    Účastník
    (30 odpovědí)

Zkusím tedy ještě tu 0,28 objednat jak píšeš. Není už to moc na přívlač? co na to chytáš a jaký prut?

Ještě jeden poznatek: vždy to prasklo v uzlu (zkoušel jsem tři typy). Ono kdyby ta šňůra neměla uzel tak určitě praskne při vyšší zátěži, ale ten uzel je slabé místo a vždy to prasklo u něj. Deklarovaná hmotnost pletenek není na uzel, ale kolik udrží v tahu kde není žádný uzel, takže zas tak strašné to není……

Níže fotka uzlu, který vydržel nejvíce než se přetrhnul.

Kliknis
    Účastník
    (951 odpovědí)

A namáčíš ten uzel? Někdy to má obrovskej vliv. Ještě mě napadlo zkusit uzle na Nanofil, jsou jiný a taky fungujou.

KUL
    Účastník
    (30 odpovědí)

Namáčím. Ještě jsem si všiml že když už to jde to extrému tak ten uzel popotáhne “ocásek ” o 1-1,5cm a pak se to přetrhne. Ale je to vše v pořádku uzel je to slabší místo a tam se to má přetrhnout.

Ty uzle na Nanofil najdu kde?

bestik
    Účastník
    (297 odpovědí)

Namáčím. Ještě jsem si všiml že když už to jde to extrému tak ten uzel popotáhne „ocásek “ o 1-1,5cm a pak se to přetrhne. Ale je to vše v pořádku uzel je to slabší místo a tam se to má přetrhnout. Ty uzle na Nanofil najdu kde?

https://youtu.be/IvGuqm0ulOs

Vazu tim vsechny pletenky, nejenom nanofil. Rychle, jednoduche a drzi paradne.

Milan Čechovský
    Účastník
    (149 odpovědí)

Já používám s celou partou pletenky z číny už několik let (cca 7). Ve švédsku se osvědčily a nikdy se nestalo, že by nám ji ryba utrhla. Ba naopak, když jsme zůstali viset, tak to sešlo kolikrát urvat, až omotáním kolem dřeva a rozjezdem loďky.

Před 3 lety jsme začli jezdit do Norska a tam jsme měli taky pletenky z číny 4 pramenné  průměr 0,35mm na smekací naviják a 0,40mm na mulťák, někteří mají 0,45mm. Před utažením uzlu šňůru namočím a dotáhnu a nikdy jsem nepřišel o žádnou rybu. Na 0,40mm z číny jsem nejvíc vytáhl halibuta 62kg -173cm.

Samozřejmě když jsme tyto šňůry koupili poprvé, tak v partě byl pochybovač, tak si koupili pletenku u nás cca 300m za 1800kč, velmi kvalitní pletenka. No a když přišly pletenky z číny, tak jsme udělali testy u pletenky o stejném průměru. Test byl takový, že jsme ji zavázali o kolík a na druhé straně byla smyčka a zavěšena na digitální váhu a sledovali jsme kdy se přetrhne. Výsledek testu byl takový, že obě pletenky se přetrhly při stejné hmotnosti +-0,5kg. Měly vydržet cca 22kg, ale přetrhly se v uzlu při 16kg.  Nicméně kamarád už nikdy nekoupil další pletenku za 1800kč a objednal si číny za cca 200kč/300m.

KUL
    Účastník
    (30 odpovědí)

Zdravím chlapy, už se chystáme pomalu na cestu směr Norsko….včera jsem navíjen pletenku WFT 0,18mm á 300m na naviják Daiwu Ninja 4000.

Te pletenky už je tam moc že (nechce se mi z toho vytahovat cca 50m, kterých asi nepoužiju)? A nějak se mi nezdá ten návin – dole je toho míň než na horní straně cívky. Dělán něco špatně?

Díky za rady….

Ice
    Účastník
    (206 odpovědí)

Můžeš si tam dát silonovou podložku, ale já bych s tím nedělal nic. Je to v normě. Při chytání si to ještě sedne.

David80
    Účastník
    (17 odpovědí)

Nevím to jistě – nikdy jsem to nezkoušel, ale u některého navijáku jsem měl navíc gumovou podložku, která se měla přidat pod cívku právě v případě, kdy bude návin dělat to co popisuješ.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 41)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...