Hasvik, NO
temperature icon -4°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon -2°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Plovoucí oblek Sundridge

Prosím o radu jak ošetřit tento oblek po návratu z Norska.Díky za radu.

Odpovědět

já ho peru na 40°C s malým množstvím prášku na praní. Nijak mu to neubližuje.

Omyji v NO po skončení lovu teplou vodou a připravkem SPORT WAS - Sport Wash je koncentrovaný prací prostředek na veškěré materiály, použitelný jak pro praní v pračce, tak i to ručníí. Účinně obnovuje vodoodpudivost a prodyšnost všech technických materiálů, - nechám chvíli působit, ostříkám vodou, pověsím na ramínko a nechám oschnout.Dělám tak již celou dobu co oblek vlastním.

TO kodl1 ja ho neperu vubec a celej rok z nej citim ten masakr cau

To se mi na této diskusi líbí, tři příspěvky, tři zcela rozdílné názory, chudák kodl1. Upřimně jsem se zasmál.

Já to v Norsku ošplouchnu vodou a doma dám vyprat. Přece jenom se v tom párkrát zapotíš. Ošetřit to něčím vodoodpudivým jsem nezkoušel. Ale asi to neuškodí.

Kluci  mají na  e-shopu  prostředky  na  praní. http://www.topfishing.eu/sundridge-/ Prací prostředek NIKWAX s impregnací a Impregnace NIKWAX TX Direct Spray-On

Vypráno-Nikvax,Impregnováno-Nikvax,Zůstaly bílé fleky.Nevíte prosím někdo,proč?

Není to špatně vymácháno?Já jsem si na oblecích přečetl(měl jsem Sundridge a Fladen) ,že se nemá prát v pračce,ale omývat zvenčí.U Fladenu by to ani nešlo,nemám pračku do které by se vešel.Používám prací prostředek - psal o něm Norek,je od firmy Schwarzkopf ze Sušice,nechám ho namočený ve vaně,znečištěná místa omyju ručně,a pak venku ostříkám hadicí.Dělám to za slunečného počasí.Schne několik dnů.

Manželce se to do pračky narvat podařilo,ale pravděpod.to mělo málo místa.Zkusím pořádně růčo vymáchat.Dám vědět.Díky moc.

již 3x jsem ho nechal v pračce s malým množstvím prášku na 40°C a s oblekem se nic nestalo. Sice se nepodařilo z bundy kompletně dostat zápach, ale oblek je alespoň čistý.

Před praním je dobré oblek namočit min. na 24 hodin. Potom by se to mělo vyprat vše. Bílé fleky jsou vysrážená a nevypraná sůl. Peru také v pračce na 40 stupňů. Po té ho nechám volně vykapat.

Na rubové straně obleku je návod na údržbu.

Namočeno 24hod.znovu vypráno,fleky jsou pryč.Díky.

Po vyprání a před dalším použitím doporučuju použít impregnaci na textil. Např. TOKO, který se dá koupit běžně ve sportech (mají i přípravek na praní).

http://www.tokowax.cz/main.php?page=impregnace/textil

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!