Hasvik, NO
temperature icon -7°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -7°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 2°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

Plovoucí KOTVA

Použil jsem šusťákovinu šíře 50 cm,z ní jsem ustřihl dva lichoběžníky podle nákresu a sešil je k sobě.Pak jsem sešil všechny 4 díly k sobě,rozměr byl asi metr a na výšku po sešití taky metr.Všechny spoje jsem přešil pevnou tkanicí,ty které pokračovaly na širší straně ven jsem spojil asi po 1,5 metru od kotvy,vytvořil oko a k němu připínám silný popruh,který na konci ukotvím na boku lodi,zhruba ve středu,aby se loď mohla pohybovat s vlnami a kotva je zhruba kolmo od lodi,ve směru proti větru.

Odpovědět

[citace]os napsal:

to Petras: prosím tě kam jezdíš? Již nekolikrát jsi zmínil, že rybaříš sám. Nevím, ale nepřijde mi to zrovna bezpečný. ale třeba je to lokalita na klid.[/citace]

Poprvé jsem byl na Vikně,jednou na VIK Bridge a 8x Korlin,tam když jedu sám a nemají mi koho přidat do lodi tak jezdím sám na starších loďkách s pětikoňákem,ale ty už jsou pouze na vyžádání,jinak mají desitky.Na toto místo to stačí,nikam nemusím jezdit daleko a zatím jsem vždy nachytal.Pokud je na hlavním fjordu příznivý vítr,tak jedu i tři hodiny na jeden zátah a ostatní lodě bez kotvy stejnou vzdálenost projedou dvakrát.I na kratší vzdálenosti se to vyplatí,obsluha je jednoduchá a nezdržuje to provoz.Letos jsem ji moc nevyužil,většinou nefoukalo,někdy byl úplný olej.Už jsem to psal,ale ještě se mi to nikdy nestalo,stát na místě,během dvou hodin chytit 11 tresek 70 až 105 cm a pohybovat se v rozmezí 50 metrů pouze tím,že mě tahaly ryby a během 4 návštěv na tomtéž místě jsme vytáhli asi 40 obecňaček nad 70 cm.

[citace]dub napsal:

Keďže patrím v šití medzi menej zdatných , zvažoval som túto kotvu. www.marinesport.cz - plovoucí kotva pre 6 m. loď.[/citace]

Neboj se toho,to ušije každý kdo má doma stroj,příště bych ji udělal o něco větší a ten otvor uprostřed bych asi taky nedělal,ať to klade co největší odpor.Hlavně pevný materiál,několikrát už se mi potrhaly ty popruhy

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Sim napsal: Dnes vyrazil nás delegát...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!