Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pletená šňůra na Bakkan

• Toto téma obsahuje celkem 56 odpovědí. Do diskuze (23 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Honza.uk a poslední změna proběhla před 5 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 46. až 57. (celkem z 57)
  • Autor
    Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Nezkoušel někdo impregnovat šňůru.? <h1 class=“heading“>Water Shed</h1>

Vodoodpudivý přípravek na umělé mušky, vlasce a šňůry.Nezpůsobuje změny barev, neovlivňuje měkkost a je bez zápachu. Aplikujte cca 24 hodin před lovem a nechte zaschnout.

Ten přípravek neznám,ale před každým Norskem šňůry prostříkám siliconem a potom ještě jednou během zájezdu.

Valhalla
    Účastník
    (56 odpovědí)

Já beru taky „čínu“ (aliexpress). Špičkám ve šňůrách se nevyrovnají (na pilkr volím průměr 0,35 s nosností 60lb -cca 29kg-tak je psáno), ale jsem spokojen. Při těch cenách kolem 0,50 Kč za metr a poštovném zdarma je pro mě jejich užitná hodnota výborná. A co se mi taky líbí, objednávky a komunikaci zvládám bez znalosti angličtiny jen s češtinou a s určitou dávkou fantazie.

Zkusili sme jednou. Výsledek byl takovej, že u konce pobytu nikdo z nás neměl ani třetinu původního návinu. Museli jsme každej den kus uříznout. Neuvěřitelně se noname pletenka třepila a sukovala, plus jako bonus efekt “suchý zip”.

Láďa Levinský
    Účastník
    (281 odpovědí)

Tu zkušenost mám taky, jeden kolega měl taky šňůru za korunu metr  a za dva dny jsem mu musel nechat  šňůru co vozím jako rezervu. Neměl by na co chytat.

David
    Účastník
    (310 odpovědí)

Ahojte , já mám zase zkušenosti , že jsem úplně novou pletenku WFT ztratil 300 m během 20 sekund. Jeli jsme lodí spadnul mi pilkr do vody, nevšimul jsem si toho jízdou a to byl krásný zážitek, když jsem slyšel škubnutí prutu , já se ohlédl a na navijáku nezbyl ani metr šňůry .

Pěkné Vánoce všem.

D

fishraptor
    Účastník
    (11 odpovědí)

Máte niekdo skúsenostiti so šnúrou Daiwa J-braid 8x ? Pri 0,35 ma nosnosť 36kg,čiže o 4kg menej ako tournamentka,ale cena je polovičná.

Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

Nezkoušel někdo impregnovat šňůru.? <h1 class=“heading“>Water Shed</h1>

Vodoodpudivý přípravek na umělé mušky, vlasce a šňůry.Nezpůsobuje změny barev, neovlivňuje měkkost a je bez zápachu. Aplikujte cca 24 hodin před lovem a nechte zaschnout.

Už jsem o tom psal,  každý rok hadříkem a silikonovou vazelinkou na impregnaci mušek, přetáhnu  šňůru a dál neřeším. Myslím si, že tím omezím i ,,tahání,, vody do navijáků a možná zůstane i více elastická. Co je to za značku vazelíny nevím, je skoro průhledná, jemná. Mám to od kolegy ze Švédska.

Volnas
    Účastník
    (35 odpovědí)

Chytal jsem s ní na konci září 10dní v Norsku. Zatím nevidím žádný velký rozdíl mezi tournament a J braid 8x. Třeby by mohl Michal vysvětlit hlavní rozdíly.

spring
    Účastník
    (119 odpovědí)

Prej na výstavě bude k vidění nová pletenka od WFT z 12 pramenů, docela se na ni těším. Jen se bojím, že mě cena vyrazí dech.

Heinz
    Účastník
    (113 odpovědí)

Kvůli této pletence jdu FF do Prahy, chci ji vidět na živo. Letos plánuji výměnu pletenky na multíku.

Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

Ta pletenka je z vláken 12+1  v Německu se dá koupit, našel jsem jí i na ebay.

http://www.ebay.com/itm/WFT-12-1-13-fach-geflochtene-Schnur-verschiedene-Ausfuhrungen-/391573086990?var=&hash=item5b2b93230e:m:mLXI3uK32KShlOUGJyYePUg

Tahle na 9Kg 0,09mm vychází 2000m  za 20.651Kč.  Překlad je Google.

Nový WFT 12 + 1 KG je naším 12 + 1 pletenec Premium linka pro vysoký výkon. Zpracujeme toho nejtenčí UHMPE vlákna, která v současné době K dispozici v Japonsku. Vysílač WFT 12 + 1 KG se skládá ze 13 japonských ULTRA PE přízí s vysokým modulem. 12 PE nitě jsou umístěny kolem jednosměrné jádra, které rovněž sestává ze 100% UHMPE. Proč 12 + 1, a ne jen 13? Již 8-vláknité struktury vytvoření dutiny ve středu copu. To je však malý a je, například, V WFT prvních 8 KG, která téměř zcela utěsněn aplikovaného nátěru. V 12-vláknitých struktur dutiny je tak velký, že může být přidán tato voda, což by nepříznivě ovlivnilo mechanické vlastnosti kabelu, zejména při házení. Když WFT 12 + 1 kg 13 příze bráněno (dále jen 1) Tato dutina v designu! Kromě toho zabraňuje nit 13 se opletení je stlačena, zůstává dokonale kulatý. Vysílač WFT 12 + 1 KG posouvá opět meze toho, co je technicky možné, protože pevnost proti oděru a uzlu až o 50% vyšší než 8-vláknitých struktur. To vše za bezprecedentní plynulost.

Podle těch parametrů to bude ,,pecka,,  ale ta cena…..

Volnas
    Účastník
    (35 odpovědí)

Díky za infou, doufám, že bude na výstavě k vidění. Cena je teda šílená.

Honza.uk
    Účastník
    (2 odpovědí)

Zdar chlapy !

Vzorně jsem si přečetl příspěvky a mám power pro 100 lb a 65 lb

Ale na ty vaše nosnosti to nemá …mohlo by to stačit na jakou médium heavy  akci ?

První šňůra 45 kg a druha 29.5 kg

Předem díky za názor .

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 46. až 57. (celkem z 57)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pletená šňůra na Bakkan

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...