Ahojte,
můžete mi prosím někdo poradit, jakou tloušťku a pevnost pletenky zvolit na Bakkan pro pilkrování a pro přívlač?
Předem díky moc za jakýkoliv tip.
Ahojte,
můžete mi prosím někdo poradit, jakou tloušťku a pevnost pletenky zvolit na Bakkan pro pilkrování a pro přívlač?
Předem díky moc za jakýkoliv tip.
Nezkoušel někdo impregnovat šňůru.? <h1 class=“heading“>Water Shed</h1>Ten přípravek neznám,ale před každým Norskem šňůry prostříkám siliconem a potom ještě jednou během zájezdu.Vodoodpudivý přípravek na umělé mušky, vlasce a šňůry.Nezpůsobuje změny barev, neovlivňuje měkkost a je bez zápachu. Aplikujte cca 24 hodin před lovem a nechte zaschnout.
Odpovědět
Já beru taky „čínu“ (aliexpress). Špičkám ve šňůrách se nevyrovnají (na pilkr volím průměr 0,35 s nosností 60lb -cca 29kg-tak je psáno), ale jsem spokojen. Při těch cenách kolem 0,50 Kč za metr a poštovném zdarma je pro mě jejich užitná hodnota výborná. A co se mi taky líbí, objednávky a komunikaci zvládám bez znalosti angličtiny jen s češtinou a s určitou dávkou fantazie.
Zkusili sme jednou. Výsledek byl takovej, že u konce pobytu nikdo z nás neměl ani třetinu původního návinu. Museli jsme každej den kus uříznout. Neuvěřitelně se noname pletenka třepila a sukovala, plus jako bonus efekt "suchý zip".
Odpovědět
Tu zkušenost mám taky, jeden kolega měl taky šňůru za korunu metr a za dva dny jsem mu musel nechat šňůru co vozím jako rezervu. Neměl by na co chytat.
Odpovědět
Ahojte , já mám zase zkušenosti , že jsem úplně novou pletenku WFT ztratil 300 m během 20 sekund. Jeli jsme lodí spadnul mi pilkr do vody, nevšimul jsem si toho jízdou a to byl krásný zážitek, když jsem slyšel škubnutí prutu , já se ohlédl a na navijáku nezbyl ani metr šňůry .
Pěkné Vánoce všem.
D
Odpovědět
Máte niekdo skúsenostiti so šnúrou Daiwa J-braid 8x ? Pri 0,35 ma nosnosť 36kg,čiže o 4kg menej ako tournamentka,ale cena je polovičná.
Odpovědět
Nezkoušel někdo impregnovat šňůru.? <h1 class=“heading“>Water Shed</h1>Vodoodpudivý přípravek na umělé mušky, vlasce a šňůry.Nezpůsobuje změny barev, neovlivňuje měkkost a je bez zápachu. Aplikujte cca 24 hodin před lovem a nechte zaschnout.
Už jsem o tom psal, každý rok hadříkem a silikonovou vazelinkou na impregnaci mušek, přetáhnu šňůru a dál neřeším. Myslím si, že tím omezím i ,,tahání,, vody do navijáků a možná zůstane i více elastická. Co je to za značku vazelíny nevím, je skoro průhledná, jemná. Mám to od kolegy ze Švédska.
Odpovědět
Chytal jsem s ní na konci září 10dní v Norsku. Zatím nevidím žádný velký rozdíl mezi tournament a J braid 8x. Třeby by mohl Michal vysvětlit hlavní rozdíly.
Odpovědět
Prej na výstavě bude k vidění nová pletenka od WFT z 12 pramenů, docela se na ni těším. Jen se bojím, že mě cena vyrazí dech.
Odpovědět
Kvůli této pletence jdu FF do Prahy, chci ji vidět na živo. Letos plánuji výměnu pletenky na multíku.
Odpovědět
Ta pletenka je z vláken 12+1 v Německu se dá koupit, našel jsem jí i na ebay.
Tahle na 9Kg 0,09mm vychází 2000m za 20.651Kč. Překlad je Google.
Nový WFT 12 + 1 KG je naším 12 + 1 pletenec Premium linka pro vysoký výkon. Zpracujeme toho nejtenčí UHMPE vlákna, která v současné době K dispozici v Japonsku. Vysílač WFT 12 + 1 KG se skládá ze 13 japonských ULTRA PE přízí s vysokým modulem. 12 PE nitě jsou umístěny kolem jednosměrné jádra, které rovněž sestává ze 100% UHMPE. Proč 12 + 1, a ne jen 13? Již 8-vláknité struktury vytvoření dutiny ve středu copu. To je však malý a je, například, V WFT prvních 8 KG, která téměř zcela utěsněn aplikovaného nátěru. V 12-vláknitých struktur dutiny je tak velký, že může být přidán tato voda, což by nepříznivě ovlivnilo mechanické vlastnosti kabelu, zejména při házení. Když WFT 12 + 1 kg 13 příze bráněno (dále jen 1) Tato dutina v designu! Kromě toho zabraňuje nit 13 se opletení je stlačena, zůstává dokonale kulatý. Vysílač WFT 12 + 1 KG posouvá opět meze toho, co je technicky možné, protože pevnost proti oděru a uzlu až o 50% vyšší než 8-vláknitých struktur. To vše za bezprecedentní plynulost.
Podle těch parametrů to bude ,,pecka,, ale ta cena.....
Odpovědět
Díky za infou, doufám, že bude na výstavě k vidění. Cena je teda šílená.
Odpovědět
Zdar chlapy !
Vzorně jsem si přečetl příspěvky a mám power pro 100 lb a 65 lb
Ale na ty vaše nosnosti to nemá ...mohlo by to stačit na jakou médium heavy akci ?
První šňůra 45 kg a druha 29.5 kg
Předem díky za názor .
Odpovědět