Hasvik, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 29°C
zataženo

Pletená šňůra na Bakkan

Ahojte,

můžete mi prosím někdo poradit, jakou tloušťku a pevnost pletenky zvolit na Bakkan pro pilkrování a pro přívlač?

Předem díky moc za jakýkoliv tip.

Odpovědět

A to naměřil mikrometrem 0,267, skoro 0,27-18Kg.  Řekl bych dost málo. :-(

Čekám, zda někdo udělá nějaký test s pletenkou Daiwa Tournament 0,35mm 40Kg.Najde se někdo, kdo ji má a je ochoten to provést pro porovnání.

Málokdo bude trhat novou pletenku Daiwa.  Kdyby mne někdo opravdu přesvědčil o její kvalitě a užitnosti, tak jo. Ale kupovat ji pouze za účelem testu je pro mne o ničem. Stovky z nás , ne-li tisíce používáme VFT.  PEN.  Známe ju a díky její nosnosti a průměru ju máme rádi. Neradi se vzdáváme něčeho, co funguje.  Snad  Sim by mohl v rámci propagace Daiwy udělat test na nosnost a průtažnost tohoto zboží. Ale to je v rukách jiných.

Vždyť ten test jde udělat třeba jenom na jednom metru

Vždyť ten test jde udělat třeba jenom na jednom metru

To sice jde, ale byl by dobrý i test průtažnosti celých 300 m.  Protože někteří tvrdí i u VFT, že je nulová průtažnost. Což není pravda. Naměřil jsem cca 5 m na 300 metrech.  A věřím, že to tak bude i u ostatních šňůr.

Jak se na test  nosnost a průtažnost tohoto zboží dívá prodejce Michal.

Já nevím proč se tady máme dohadovat, co je lepší. Porovnáváte tady dva nejlepší produkty na trhu. To je to samé jako porovnávat Mercedes nebo BMW. Ať si každý koupí čemu věří. Pokud se rozhodnete, tak či onak, neuděláte chybu. Doporučuji vám obě.

Tak asi je pořád lepší WFT.

Já mám obě pletenky. Daiwa mě přijde lepší, prototože je měkčí a nenabírá tolik vody jako WFT. Obzvláště na jaře poznáte ten rozdíl.

S tou vodou to bude asi pravda skutečně WFT nabírá vodu , ale s tou pevností nevím co si o tom myslet.

Musíš si uvedomiť,že pri zdolávaní ryby využívaš akciu prutu a brzdu na navijáku. Není to len o pevnosti šňúry.

A pri silnom drifte má WFT veľký odpor vody. S Tournamentkou mám nástrahu pod loďou.Niekto to nemusí považovať za podstatné,ale ja ano.

Odpor dělá průměr tak porovnej WFT 0,18 -22kg -  Daiwa 0,26 -24kg tak mohu používat slabší šňůru a tím mám menší odpor. A to při testu měla Daiwa 0,27 a jenom 18kg

Tak to vyrieš jednoducho. Napíš Petrovi /dedo145/,aké majú skúsenosti so šňúrami jeho klienti,lebo téma je šňúra na Bakkan a on je tam delegátom.

Ahoj, podle mně řešíte úplně zbytečně nosnosti šňůr. V první řadě žíleží na uzlu, některé uzly extrémně snižují pevnost šňůry, takže bych se spíš zamněřil na uzlíky. Jednou sem skusil zvednout 10kg přes prut, nejdřív sem myslel že mi to vytrhne páteř z prdele a pak prut prasknul, takže si nedovedu představit tahat rybu takovou silou.

Další věc je kolik zvládne ubrzdit naviják, moc navijáků co zvládne v pohodě ubrzdit 10kg není.

Ahoj Norci,tak jsme si poklábosily krásně o šňůrách a vlastně jsou všechny do středního Norska dobré.jezdím dobrých víc jak dvacet let. Za ta léta jsem zjistil , že jeden rok mám šňůry jakoby z z jedné strany a na další rok je otočím.no a pak koupím nové.To co většinou udávají výrobci , tak to je někdy pravda ,ale většinou šňůra prskla v uzlu nebo v nějakém zámotku . V práci jsme měli trhačku na dráty (zkušebnu) a nikdy nepraskla v tělese .podle toho se dalo procentuálně vypočítat,ře pevnost byla menší asi jenom o deset procen s danných průměrů k pevnosti . U mne konec se šňůrama. A teď akademická otázka pro dlouhé zimní večery. Budem chytat ryby z levoboku lodě - tudíž bude na foru další dobrá diskuse.  Je lepší používat háčky levobřežní nebo pravobřežní ?.  čau VIKI

Nezkoušel někdo impregnovat šňůru.?
<h1 class="heading">Water Shed</h1>

Vodoodpudivý přípravek na umělé mušky, vlasce a šňůry.Nezpůsobuje změny barev, neovlivňuje měkkost a je bez zápachu. Aplikujte cca 24 hodin před lovem a nechte zaschnout.

Ahoj Norci,tak jsme si poklábosily krásně o šňůrách a vlastně jsou všechny do středního Norska dobré.jezdím dobrých víc jak dvacet let. Za ta léta jsem zjistil , že jeden rok mám šňůry jakoby z z jedné strany a na další rok je otočím.no a pak koupím nové.To co většinou udávají výrobci , tak to je někdy pravda ,ale většinou šňůra prskla v uzlu nebo v nějakém zámotku . V práci jsme měli trhačku na dráty (zkušebnu) a nikdy nepraskla v tělese .podle toho se dalo procentuálně vypočítat,ře pevnost byla menší asi jenom o deset procen s danných průměrů k pevnosti . U mne konec se šňůrama. A teď akademická otázka pro dlouhé zimní večery. Budem chytat ryby z levoboku lodě – tudíž bude na foru další dobrá diskuse. Je lepší používat háčky levobřežní nebo pravobřežní ?. čau VIKI

Asi jsem to nepochopil. Je tu diskuse o šňůrách.  Jestli chceš chytat ryby z levoboku, mít levobřežní háčky, nikdo ti nezakazuje vytvořit novou diskusi  na téma, ve kterém se potřebuješ zdokonalit.  Jestli se ti tato diskuse příčí, tak ji ignoruj.  Nemusíš do ní psát.  Ale spoustu z nás zajímá věci ohledně šňůr.  Je to zajímavé téma.   Jak vidíš, diskuse tu celkem s novým Designem upadá, tak proč si nedopřát trochu toho rozptýlení.  Jestli chceš odpovědět, tak prosím k tématu, co je na vrchu. Díky.  Jinak připomínky a nadávky mi pošli do SZ.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.