Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Pletená šňůra na Bakkan
- Toto téma obsahuje celkem 56 odpovědí. Do diskuze (23 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Honza.uk a poslední změna proběhla před 5 roky a 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#272064 21.11.2016 v 22:02
Už se to tady řešilo vícekrát. Nosnosti, které uvádí WFT na obalu prostě neodpovídají skutečnosti. Při nosnosti 51kg je skutečnost někde kolem 30kg. Prostě dobrej marketingový trik, který na lidi funguje.
#272065 21.11.2016 v 22:35Už se to tady řešilo vícekrát. Nosnosti, které uvádí WFT na obalu prostě neodpovídají skutečnosti. Při nosnosti 51kg je skutečnost někde kolem 30kg. Prostě dobrej marketingový trik, který na lidi funguje.
Tohle jsem teda nikdy nezkoušel a přiznám se, že mne to za ty roky ani nenapadlo. Vždy jsem utrhl návazec místo šňůry. Že by udávali nosnost 51Kg a mělo to 30Kg, není marketingový trik, ale podvod. To si myslím, že tohle by si nedovolili, to je na žalobu. Nevíš, zkoušel někdo z kolegů test té nosnosti? Je udávaná v uzlu?
Va starých diskusích to bude těžké asi dohledat. Nějak jsem tomu nevěnoval pozornost, ono se toho kolikrát ,,nakecá,, Ale nasadil si mi brouka do hlavy….. Přemýšlím o kladce v garáži a závaží.
Důvěřuj, ale prověřuj.
#272067 21.11.2016 v 23:54Stejnou zkušenost mám i já s WFT a nedám na ni dopustit. Mám ji na všech třech elektrikách a neměl jsem nikdy problém Ještě jsem nikdy nezkoušel Daiwa Tournament 0,35mm 40Kg, tak nemohu posoudit. Také by mně zajímalo porovnat pevnost těchto pletenek.
#272069 22.11.2016 v 7:41WFT 0.32/51kg naťahuje do navijáku neskutočné množstvo vody. Pri používaní druhým Nórskom,som mal elektriku celú od vody a tieklo mi po kukách do bundy. Teraz používam Daiwu Tournament 8 Braid a perfekt.
Mám stejnou zkušenost. WFT nasává hodně vody a ještě při použití s elektrikou a prutem inline jste za 3h lovu durch mokří. Což v březnu nebo dubnu není žádná výhra. Nehledě na to, že si multiplikátor prolijete každý den kýblem slaný vody. S tournamentem už tento problem nemám.
#272179 24.11.2016 v 10:12Má někdo doma daiwu 0,35 a penn 0,32 a může porovnat pevnost v uzlu .Taky nevím v čem je pevnost pletenek udávaná . Já nemám daiwu ,tak to nemohu posoudit.
Určitě to zajímá dost rybářů.
#272225 24.11.2016 v 19:39Já to ještě trochu zamotám.Jedna věc je průměr a druhá pevnost šňůry.Každý výrobce udává nějaký průměr a pevnost,ale ta se liší od skutečnosti.Buď nesedí průměr, nebo nosnost a nebo obojí.Ono je to totiž těžko měřitelné a jde především o zkušenost a pocit z dané šňůry a věřit že se výrobce daným údajum alespoň trochu přiblíží.Příklad:Whiplasch 0.10mm 14.1kg a Spiderwire 0.10mm 6.20kg ,by se zdálo, že Whiplasch je více jak jednou tak pevnější než Spiderwire-podle výrobce,ale!!! už na první pohled je zřejmé,že Spiderwire v daném průměru je mnohem tenčí.Prostě někdo udal špatná čísla,ale kdo?,když zrovna u šňůr je průměr těžko měřitelný.—-A druhá věc je to, jakou silou vlasně rybu zdoláváme a jestli nepoužíváme zbytečně velký průměr šňůry.Je jasné že si můžeme říci pro jistotu,ale potřebujeme opravdu tak silnou šňůru?Možná proto,že silnější šňůry potřebujeme méně na naplnění kapacity cívky a tím ušetříme za metráž,ale je zase dražší než ta tenčí.Další věc je nahazování u vláčení a odpor vody při lovení na velkých hloubkách-průvěs. _A ještě jeden příklad:Naplňte kýbl vodou a přivažte na něj šňůru, dotáhněte naviják na max. a zkuste ho prutem zvednout.Ten kýbl bude mít jenom tak 10-12kg ,táhnete rybu takovou silou?Možná jo, tak zkuste ty kýble zvednout dva.
#272267 25.11.2016 v 14:25Nemohu souhlasit, že se nedá změřit průměr šňůry .Viděl jsem jak měří výrobce průměr provázku speciálním mikrometrem který měřil po obvodu, tak že to bylo přesné. A ta pevnost provazů byla měřena na trhacím stroji. Tak nevím proč by výrobce nemohl dát přesný údaj.
#272278 25.11.2016 v 19:25Nemohu souhlasit, že se nedá změřit průměr šňůry .Viděl jsem jak měří výrobce průměr provázku speciálním mikrometrem který měřil po obvodu, tak že to bylo přesné. A ta pevnost provazů byla měřena na trhacím stroji. Tak nevím proč by výrobce nemohl dát přesný údaj.
Láďo s čím nemůžeš souhlasit?Napsal jsem,že je průměr těžce měřitelnej a né, že se nedá změřit.Proto jsem uvedl jasný příklad dvou šňůr, které mám doma.Dál píšeš: že nevíš proč by výrobce nemohl dát přesný údaj.Tak proč chceš porovnávat pevnost dvou šňůr,když věříš výrobci a údaj o pevnosti máš na štítku.
#272280 25.11.2016 v 22:44Chtěl bych zda by někdo to zkoušku udělal ,protože tady každý tvrdí něco jiného.
#272297 26.11.2016 v 1:15Jestli to někomu pomůže. Byl u mne jeden člověk, který reklamoval pletenku WFT STRONG na 51 kg ( PEN, ale po nějaké době přejmenován na WFT ). Že prý nic nesnese. byl víkend, žádný provoz u nás na ulici. Pletenku ( suchou ) jsem uvázal z sloup veřejného osvětlení a odmotávali jsme těch 250 metrů z multiplikátoru. ( 50 asi utrhl ) Na konec jsem dal váhu ( mincíř ) a uvázal za tažné na auto. To auto jsme odtlačili 3,75 m a pletenka praskla, když mincíř ukazoval 53 kg. A nepraskla v uzlu. Takže můj názor je, že je to sakra povedená šňůra. U této pletenky mohu potvrdit udávanou nosnost. Průtažnost bych viděl na 5 m na 300 m. Jak je na tom Daiwa nevím. Nemám ji. Mám zásobu WFT STRONG 51 kg. Testovali jsme ji po deseti dnech pobytu na Soroy a po odvinutí byla nechána natažená cca 40 minut , aby proschla.
#272299 26.11.2016 v 8:54Dík za článek a nedělal někdo nějaký pokus s pletenkou Daiwa Tournament 0,35mm 40Kg.Stejné zkušenosti mám i já s pletenkou WFT STRONG na 51 kg .Taky na ni nedám dopustit.
#272365 28.11.2016 v 21:49Jestli to někomu pomůže. Byl u mne jeden člověk, který reklamoval pletenku WFT STRONG na 51 kg ( PEN, ale po nějaké době přejmenován na WFT ). Že prý nic nesnese. byl víkend, žádný provoz u nás na ulici. Pletenku ( suchou ) jsem uvázal z sloup veřejného osvětlení a odmotávali jsme těch 250 metrů z multiplikátoru. ( 50 asi utrhl ) Na konec jsem dal váhu ( mincíř ) a uvázal za tažné na auto. To auto jsme odtlačili 3,75 m a pletenka praskla, když mincíř ukazoval 53 kg. A nepraskla v uzlu. Takže můj názor je, že je to sakra povedená šňůra. U této pletenky mohu potvrdit udávanou nosnost. Průtažnost bych viděl na 5 m na 300 m. Jak je na tom Daiwa nevím. Nemám ji. Mám zásobu WFT STRONG 51 kg. Testovali jsme ji po deseti dnech pobytu na Soroy a po odvinutí byla nechána natažená cca 40 minut , aby proschla.
Perfektní…..dík Davide za článek a názor.
#272374 29.11.2016 v 9:37Čekám, zda někdo udělá nějaký test s pletenkou Daiwa Tournament 0,35mm 40Kg.Najde se někdo, kdo ji má a je ochoten to provést pro porovnání.
#272390 29.11.2016 v 14:37Tady je test na 0.26 Daiwa Tournament
#272393 29.11.2016 v 16:45Tak asi je pořád lepší WFT.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Pletená šňůra na Bakkan