Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pletená šňůra na Bakkan

• Toto téma obsahuje celkem 56 odpovědí. Do diskuze (23 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Honza.uk a poslední změna proběhla před 5 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 57)
  • Autor
    ondras
    Účastník
    (28 odpovědí)

Ahojte,

můžete mi prosím někdo poradit, jakou tloušťku a pevnost pletenky zvolit na Bakkan pro pilkrování a pro přívlač?

Předem díky moc za jakýkoliv tip.

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Ja na pilkrovani používám Daiwa na 40kg a na vlačku 18 kg taky Daiwa

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Tady je foto

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

😀

ondras
    Účastník
    (28 odpovědí)

Tož dobrá pálka za pletenku.

My měli dva roky zpátky ve středním Norsku průměr šňůry 0,32 mm a pevnost 51 kg, což mě přišlo zbytečně moc. Zvolím něco mezi. Díky

kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

Letos před sezonou jsem koupil na eBay z Číny pletenky, z 8 pramenů, různé síly od 0,12 mm do 0,55 mm, sbírka barev. Např. svítivě žlutá 40 lb/0,32 mm, 500 m za pěkných € 12,50. První pletenka, kterou se mi při “kameňáku” nepovedlo utrhnout a musel jsem ji říznout. Pevnost v uzlu fantastická, cena směšná.

kloboukatej
    Účastník
    (202 odpovědí)

Já beru taky “čínu” (aliexpress).  Špičkám ve šňůrách se nevyrovnají (na pilkr volím průměr 0,35 s nosností 60lb -cca 29kg-tak je psáno), ale jsem spokojen. Při těch cenách kolem 0,50 Kč za metr a poštovném zdarma je pro mě jejich užitná hodnota výborná. A co se mi taky líbí, objednávky a komunikaci zvládám bez znalosti angličtiny jen s češtinou a s určitou dávkou fantazie.

Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

Letos před sezonou jsem koupil na eBay z Číny pletenky, z 8 pramenů, různé síly od 0,12 mm do 0,55 mm, sbírka barev. Např. svítivě žlutá 40 lb/0,32 mm, 500 m za pěkných € 12,50. První pletenka, kterou se mi při „kameňáku“ nepovedlo utrhnout a musel jsem ji říznout. Pevnost v uzlu fantastická, cena směšná.

Měli jsme tyto pletenky na test také, na průměr mají o dost nižší nosnost než KG Strong, nebo Daiwa které patří mezi top šňůry.

Ale co se týče ceny, tak cca 1Kč/m, bezkonkurenční. Oděruvzdornost, nasákavost, ukládání na cívku, bez problému. Na váčku v pohodě, na pilkrování ve větších hloubkách jsme zaznamenali zvýšenou průtažnost. Ta může být pro někoho dost nepříjemná. Možná je to jen o zvyku.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Já si myslím, že na Bakkan ti bude stačit v pohodě nějaká 0.30mm. V kombinaci s 0.80mm monofilem.

ondras
    Účastník
    (28 odpovědí)

Díky. Bude stačit pevnost kolem 27 kg?

Láďa Levinský
    Účastník
    (281 odpovědí)

Kolega na Bakkanu zapřáhl něco opravdu velkého a vymotal 150m a potom začal hodně brzdit a pak mu pletenka praskla byla na 23kg.

Záleží co zapřáhneš. Nebyla to vázka stále mu to odmotávalo. Pro mne nejlepší je jistota a to je Pletenka WFT / Penn 0.32mm 51kg.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

WFT / Penn 0.32mm 51kg už je za zenitem. Když přišla na trh, byla to bomba. Teď trochu usnuli na vavřínech a ostatní firmy, je nejenom dotáhli, ale i předčili. Osmipramenná Tournamentka je určitě lepší. Netřepí se, nestrácí barvu, je měkčí. http://www.topfishing.eu/pletenky-daiwa/

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

WFT 0.32/51kg naťahuje do navijáku neskutočné množstvo vody. Pri používaní druhým Nórskom,som mal elektriku celú od vody a tieklo mi po kukách do bundy. Teraz používam Daiwu Tournament 8 Braid a perfekt.

Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

Daiwa Tournament 0,35mm  40Kg

Penn\/WFT KG Strong 0,32mm 51Kg

Tak tedy nevím která je za zenitem, průměrem a nosností jistě ne. Na průměr a nosnost se  KG Strong  se jiné šňůry ani nepřibližují.

Možná technologií, průtažností(tu měla vždy velmi dobrou i oděruvzdornost) nasákavost. To si neodhadnu kritizovat, nemám dostupné tabulky. Loni jsem vyměnil KG Strong po šesti letech, pro jistotu. Občas jsem kus odřený dnem odstřihl, to bylo vše. Popraskaná nebyla, ale co je pravda ztratila původní barvu. To je to poslední co by mi vadilo. Někdo chytá na modrou ,zelenou, červenou, šedou, v tom problém nevidím.

Pokud se někomu zdá, že má větší nasákavost, vemte  vazelinku na ošetření muškařských šňůr a zkuste šňůru po ukončení sezóny tímto s hadříkem ,,přejet,,  mohlo by se to zlepšit. Netvrdím, že nějak hodně nebo málo, poradil mi to kolega co žije ve Švédsku.

Já jsem takto ošetřoval po sezóně všechny šňůry.  Nedám na KG Strong dopustit, pro mne je to TOP 1.

Toť můj názor do kolektivní diskuse, nikomu ho nevnucuji.
    <h1 style=”margin: 0px; padding: 13px 0px; font-weight: normal; line-height: 26px; position: relative; clear: both; width: 707px; color: #000000; font-family: sans-serif, ‘Arial CE’, ‘Tahoma CE’, Tahoma;”></h1>

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Daiwa Tournament 0,35mm 40Kg Penn\/WFT KG Strong 0,32mm 51Kg Tak tedy nevím která je za zenitem, průměrem a nosností jistě ne. Na průměr a nosnost se KG Strong se jiné šňůry ani nepřibližují. Možná technologií, průtažností(tu měla vždy velmi dobrou i oděruvzdornost) nasákavost. To si neodhadnu kritizovat, nemám dostupné tabulky. Loni jsem vyměnil KG Strong po šesti letech, pro jistotu. Občas jsem kus odřený dnem odstřihl, to bylo vše. Popraskaná nebyla, ale co je pravda ztratila původní barvu. To je to poslední co by mi vadilo. Někdo chytá na modrou ,zelenou, červenou, šedou, v tom problém nevidím. Pokud se někomu zdá, že má větší nasákavost, vemte vazelinku na ošetření muškařských šňůr a zkuste šňůru po ukončení sezóny tímto s hadříkem ,,přejet,, mohlo by se to zlepšit. Netvrdím, že nějak hodně nebo málo, poradil mi to kolega co žije ve Švédsku. Já jsem takto ošetřoval po sezóně všechny šňůry. Nedám na KG Strong dopustit, pro mne je to TOP 1. Toť můj názor do kolektivní diskuse, nikomu ho nevnucuji. <h1 style=“margin: 0px; padding: 13px 0px; font-weight: normal; line-height: 26px; position: relative; clear: both; width: 707px; color: #000000; font-family: sans-serif, ‚Arial CE‘, ‚Tahoma CE‘, Tahoma;“></h1>

Nechci se hádat, ale né vždy souhlasí co je na šňůře napsané. WFT 51kg jsem použival dlouhou dobu a když jsem uvázl o dno tak stačilo trochu trhnout a šňůra hned praskla. Teď používám Daiwu a kolikrát při uváznutí musím nastartovat loď, aby jsem šňůru utrhl. Toto je má zkušenost. Honzák

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 57)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pletená šňůra na Bakkan

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...