Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Placená inzerce ve zdejším bazaru

• Toto téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (7 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Naki a poslední změna proběhla před 14 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (celkem z 12)
  • Autor
    Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

Po debate s MifakM v chatboxu, zakládám toto téma. Protože to v chatboxu nebude na věky, tak to sem zkopíruji, aby bylo jasné proč tohto téma vzniklo.

Duke napsal:

V pohodě, já pročištění bazaru včera věnoval skoro tři hodiny, abych smazal jen to co do bazaru nepatří. A už to ničím nedokáži – je to smazané, ale zrovna ty si tam neprodával jen zbytek cca 600m pletenky. Když tam dáš inzerát, že prodáš 600m pletenky, tak proti tomu nikdo nic mít nebude, pokud za 14 dní tam nenapíšeš „tak tady mám další zbytek asi 450m pletenky“, v tomhle aspoň já vidím, že jsi schopný člověk, co umí nakupovat ebay, atd., ale prodávej to někde jinde… Poslední co k tomu řeknu, je že provoz tohoto webu je financován http://www.topfishing.eu a je nežádoucí, aby si zde v bazaru snaživější uživatelé otevíraly svoje mini eshopy.

MifakM napsal:

Duke: Vše jasné. Já to dával jen jako hypotetický příklad. A samosebou chápu to k čemu jste museli přikročit. Na druhou stranu lidi právě bazar dost využívali. Neuvažujete o modelu “placených inzerátů” v bazaru? Prostě každý uživatel by si mohl “předplatil” (částkou na Michalův účet)umístnění inzerátu do bazaru (to zboží, které by nesplňovalo pravidla “volného zboží”) na určitou dobu. Z tohoto kreditu by se pak odečetla příslušná částka. Co se týká http://www.topfishing.eu: Předpokládám, že ceny za umístnění zboží do tohoto shopu budou ceny smluvní a určovat je bude pouze Michal. Je to tak?

A já se ptám – byl by zájem o placenou inzerci v místním bazaru? Pokud ano, tak za jakých podmínek atd. Jen pro lepší představu přikládám návštvěvnost (pro lepší čitelnost na obrázek klikněte pravým tlačítkem na myši a zvolte “zobrazit obrázek”) těchto stránek za měsíc březen…

Jirka
    Člen
    (40 odpovědí)

Dobrý  nápad  to je nic  neni zadarmo , bude  ale  hodně  záležet  na ceně  inzerátu nebo  poplatku  za  umístění a  na jak  dlouho .

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Příklad Aukra:

1 inzerát s 1 fotkou na 6 dní = 10 Kč.

Každá fotka navíc = 0,5 Kč

Prodloužení na 7 dní = taky nějaký poplatek.

Takže by se mohlo vycházet z nějakého takového modelu.

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

MifakM: Tak to můžeš jít rovnou prodávat na aukro. Nedokážu si představit, jak bych tohle ohlídal (počítat to na halíře). Já bych to spíš viděl tak, inzerát na 14 dní 500,-Kč, na měsíc 800,-,  fotek si tam nahrej kolik chceš… a i tak s tím budu dost práce to uhlídat a když nad tím tak přemýšlím, tak tento web pro tyhle účely ani nebyl vytvořen…

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 Duke

Já jen navrhl nějaký model. Jestli to bude jinak, nebo nebude vůbec… budu respektovat jakékoliv rozhodnutí :D. 

Aknot
    Člen
    (9 odpovědí)

Zdravim,

chapu, ze k omezeni bazaru doslo, ackoli to nevitam. Nejen jako prodavajici, ale i jako kupujici, v bazaru byla k nalezeni rada veci, ktere na vseobecnych prodejnich portalech nejsou, neb jsou prilis uzce zamerene. Stranky bezpochyby financuje http://www.topfishing.eu, ale prave diky jejich zajimavosti lide tento e-shop znaji a vyuzivaji.

Se zajmem budu sledovat, co to udela s navstevnosti stranek. Mam subjektivne pocit, ze od zmeny stranek vyrazne upadla sekce “diskuze” ktery byla minimalne pro mne hlavnim duvodem navstevy starych stranek. Vyssi cetnost clanku mne nijak neoslovila, je to stale o tom samem, nic prinosneho (jako drive v diskuzich)… . Omezenim bazaru pro mne zmitzel posledni “tahoun” stranek.

Cas ukaze. Mejte se.

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

Aknot: Mohl by si specifikovat to “rada veci, ktere na vseobecnych prodejnich portalech nejsou”? Aspoň tři. Protože jsem smazal pár inzerátů s pletenkou a pak s jig hlavičkama, pak ty kde víc jak tři měsíce nebyl žádný příspěvek, a samozřejmě ty, kde bylo napsáno že obchod již proběhl a tím pádem už tam neměl co dělat. Na tom nevydím nic co by se nedalo koupit běžnou cestou… Zkus si zajít např. do Kauflandu a stoupni si tam do oddělení s alkoholem a začni tam prodavát svou domací (určitě stejně kvalitní, ne-li lepší) slivovici než co tam mají oni v regále a pak sem napiš jak dlouho tě tam takhle prodávat nechali. Tady to nikdo neřešil minimálně půl roku, ale když to začalo narůstat, tak se holt udělalo opatření.

vlastina
    Účastník
    (226 odpovědí)

Ač neznám pana Aknota,musím s ním jen souhlasit a to ve všem.

Od změny těchto stránek mi připadá,že už se nikdy nic nového co by stálo za něco nepřiučím a zmizel i pan kapitán

Zapa který nám tu dával své poznatky a rady.Proč asi ?

Připadá mi,že už tato diskuze patří jen těm vyvoleným…

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

Jen připomenu, že toto téma je o placené inzerci v bazaru a ne o “starých dobrých časech”, tak bych prosil příspěvky k tématu.

Aknot
    Člen
    (9 odpovědí)

Mne osobne prijde placena inzerce jako nesmysl. Tento web neni primarne velkoobjemovym prodejnim portalem, takze ryze z nakladu na zprocesovani plateb apod. nemuze nabidnout rozumne castky v radech korun. Troufnu si rict, ze stovky korun za tyden nikdo platit nebude.

K tem zajimavym vecem. Bylo to prave napr. to, ze mi nekdo odmota presne 185 m urcite pletneky (ne spulku presne 150yd nebo 300yd), kterou koupil v mega navinu na e-bay. Nebo ze mi vyrobce hlavicek udela 20 ks 40g pilkriku v barevnych kombinacich, ktere si nadiktuji (mimochodem prvotridni kvalita a cena 20 Kc/ks i s kvalitnim trojhackem a krouzkem – no comment) – ten mi asi chybi nejvice :-(. Nebo praxi tvrde proverene hlavicky Honzy Dufka. A podobne.

K tematu zmeny webu vice v jinem vlaknu, ktere k me radosti prave nekdo zalozil.

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Ono vůbec sloučení diskuze a prodeje zboží,případně bazaru nejde dohromady.Ve svobodné diskuzi se nemohu ubránit propagaci levnějšího zboží pro mé internetové kolegy a přátele.V tom případě budu poškozovat majitele webu,kteří mimo to,že nás nechají diskutovat o zážitcích spojených s lovem ryb v Norsku,také chtějí prodávat své zboží.Mohu takto mluvit proto,že jsem při prodeji nevydělal nic,každý si to mohl zkonfrontovat s cenami ve světě.Ale chápu,že propagovat a prodávat zboží,které konkuruje zboží na místním shopu nejde,je to zcela logické a správné. Nebylo by lepší povolit jen prodej použitých věcí? Zmínky o jiném zboží, které může konkurovat zboží oficiálního shopu zcela vyřadit?    Třeba to je napsáno v pravidlech webu – nebudu to hledat. Ale k svobodné diskuzi patří i svobodné vyjadřování.

Naki
    Účastník
    (900 odpovědí)

Naprosto souhlasím se ZM.

Naki

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (celkem z 12)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Placená inzerce ve zdejším bazaru

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...