Hasvik, NO
temperature icon -4°C
husté sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 1°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 3°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Pilkrovací prut s otáčivými válečky (trollys) místo oček

Zdravím, jsem ve sféře, která se pohybuje kolem rybolovu v Norsku naprosto nový. Jsem tedy úplně na začátku, jediné co vím, že v půlce září odjíždím na ryby a vybavení, které mám na české vody mi stačit nebude. Vybírám si tedy zatím po internetu, než si to zajedu někam ošahat. Snažím se číst poznatky ostatních na různých forech atd ...

Nikde jsem nenašel jaké jsou výhody a nevýhody pilkrovacích prutů zmíněných v nadpisu vlákna. Muze mi to nekdo objasnit?

Díky.

Odpovědět

Určitě si raději připlať a kup něco lepšího.Na moře se to vyplatí.Já mám Penn 2,40 m zátěž tuším 800, Newercreek(nebo jak se to píše) a je super.Je to taková střední třída v ceně.

Mára

Jo název je Nevercrack a teď ho dělá WFT.A pruty vozím v tubusu zhotoveném z trubky na odpad jako asi většina.

Mára

SIM: Ten overseas inline se mi opravdu libi, pockam tedy az ho dostanes, diky. Muzes mi prosím jeste pomoc s vyberem vhodneho navijaku k tomu? Mam jakous takous predstavu, ale opravdu si uzivam tvoje rady (vas vsech samozrejme). Diky

To Qwuiddo: já jsem si od Michala ten zmiňovaný Overseas koupil a zatím vypadá moc dobře. U nás má na svědomí už sumce 127cm (kámoš) a osvědčil se. Do Norska pojede ale až koncem srpna:-)

to Qwuiddo: Předpokládám, že to chceš v podobné ceně, tak bych si vzal Penn LC 20 s počítadlem odvinuté pletenky za 1990,-. V Norsku je dobré vědět, jak hluboko nade dnem se tvoje nástraha nachází. Hodně velkých ryb se chytá 5-10m nad dnem. A rovnou bych si k tomu vzal tuto pletenku Stren 0,35mm 49kg. A máš to komplet.

Pilkrovací pletenka Stren sonic 0,35mm 49,6kg 270m

To Qwuiddo: Teď jsem je naskladnil, jestli chceš můžeš být prvním majitelem prutu Overseas Inner Boat 2,1m 300-1000g

Zdravím.Chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi tímto prutem a Z-Line??

Díky za informace

Já si ten prut vezmu, ale objednam to pristi tyden, jeste pockam co si vybere tata a objednam to pri jednom. Diky

Souhlasím,že prut s rolničkama je náročnější na údržbu - kontrola a mazání, oplachování - ale pokud je dobře seřízený, nedělá potíže. Mám Shimano Catana 30-50 lbs s koncovou rolnou, s elektrikou, a odchytal spolehlivě dvě výpravy, ač s ním zacházel i můj 13tiletý syn. A mám i celorolničkový prut 2.70 Eagle Claw, měkčí, na lehčí pilkry,ten má bez potíží a beze ztrát čehokoli již za sebou 5. výpravu!

Ovšem: pokaždé před spuštěním pilkru se podívám na špičku, jestli je šňůra tam,kde má být...

to kodl1: Co se týká funkčnosti, tak tak to bude stejné. Z line má trochu jiný design a z dálky vypadá jako kosa, protože pletenka je naváděna do prutu pomocí nerezového Zetka. U Pennu je vodítko trochu jiné, ale funkce je stejná. Praktický rozdíl ukáže až čas, na Overseas Inner jsem zatím nechytal.

Z line v akci

Sonic Braid s originál vinětou - nosnost 65 lb tj. 29,5 kg tloušťka 0,33. Sim uvádí 0.35 a nosnost 49,6 kg - tj. dvojnásobek. Opět už mnohokrát řešený problém: někde nad oceánem se zdvojnásobila nosnost pletenky. Vstupuji jenom proto aby Qwuiddo znal skutečnost.

http://www.acl.com.pt/pub/catalogos10/pf10/stren.pdf

To zdeneko: Nevím, kde se zdvojuje nosnost, ale Stren mě dodává s touto vinětou.

To Sim: neber to osobně. Ale Stren v USA má jiné viněty, než u nás. Je to proto, že v USA je to trestné a u nás nikoli. Skutečná nosnost je ta v USA tzn. 0.33 má nosnost 29,5 kg. Loni se mi přiznal jeden prodejce Sonic Braid , že ví o tom, že skutečně dochází k přelepování vinět. To nedělají prodejci jako ty, ale dovozce. Tento problém je, ale i u Spidewire a u Power pro. Když si je koupíš v USA tak mají uváděnou cca poloviční nosnost, než u nás.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!