Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pilkorovací prut WFT Z Line

• Toto téma obsahuje celkem 68 odpovědí. Do diskuze (32 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Fischstar club a poslední změna proběhla před 5 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 69)
  • Autor
    Josef Čtvrtnik
    Člen
    (274 odpovědí)

Má pravdu předsedo má pravdu.

bocman
    Účastník
    (86 odpovědí)

To Clickbeetle:Máš pravdu.Ten prut má gumičku s karabinkou.Ono se mi ulomilo očko na nástavci,a proto jsem musel nástavec odkládat.Dneska jsem to dal do pořádku.Přiletoval očko,a bude to sloužit tak jak píšeš.Jinak jsem s tímto prutem spokojen.

Josef Čtvrtnik
    Člen
    (274 odpovědí)

To Bocman:Já jsem s nim taky spokojenej ale napsal jsem si ježíškovi o z-line tak neuvěřitelnej creek nechám jako záložní.

mikr
    Účastník
    (204 odpovědí)

Z-line je zajímavá varianta. Jen by mne zajímalo, co dělá pletenka uvnitř blanku při ohnutém prutu. Jestli nejsou uvnitř vodítka, tak musí šńura dřít o stěnu blanku. To pak musí jít šňůra i prut brzy do …

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

Hele a sněžnice – viděl jsi to někdy? 😉

mikr
    Účastník
    (204 odpovědí)

Já sněžnice viděl, ale ta šňůra mě zajímá. 

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

Právě že je to stejný jako u těch sněžnic. Tlak se roznese na větší plochu – tření se sníží (oproti očkům) na minimum. Tedy za předpokladu že si budeš “lauf” udržovat v čistotě. A nebo jako u lyží – sjezdaři a skokani používají co nejdelší – nižší tření – vyšší rychlost. Toš si vyber 🙂

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

To je odpověď hodná vašeho intelektu pane miloš. Rozhodně ne jen já sám si myslím, že ani nevíte co plácáte.  Rozhodně s váma nesouhlasím v tom že je tam menší tření při pruchodu blankem. Rozhodně je tam mnohem efektivněji rozložena síla která nepůsobí bodově ale v celé ploše blanku. Výhoda tohoto prutu je ve větší zatížitelnosti než u očkového uspořádání. Nevýhodu vidím ve větším opotřebení šňůry vzhledem k dlouhému styku s blankem. Chytání na tento prut je dle mé zkušenosti hlavně o pocitu jak komu sedne. Mě osobně neoslovil.

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

Ááááá 🙂 Sám Velký věštec 🙂 Kde jsou ty zástupy vděčných lovců?

Blbost! S třením je to tak jak jsem psal. Stáněte si z IFGA nějakej návod na stavbu prutu a pořádně si přečtěte část jak se rozmisťují očka, abyste pochopil jak to všecko dohromady funguje. A nebo si ho zkuste postavit – to vás ty rady z dětských encyklopedií přejdou.

Kdybych už neměl StadUp od Korna, tak bych do ZLine šel.

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Tak a mám to zase mě utřel velký lovec. Nechám to na posouzení ostatních k čemu se přikloní. V jednom má ale pravdu nebyla tu skoro žádná zpětná vazba na lovná místa a jiné rady. Nevadí když budou negativní miloše to potěší. A ostatní se z toho poučíme. Jen mě ještě prosím vysvětlete proč mám studovat rozmístění oček co to na tom mém názoru mění.

Karel
    Účastník
    (48 odpovědí)

Z-line nemám,ale myslím si,že při použití el.multiplikátoru a jeho rychlosti navíjení do něj pletenka za čas udělá šlic (zářez).Prut je na trhu asi 2 roky a má ho určitě hodně vlků,tak ti by to měli potvrdit,nebo vyvrátit…..

vamor
    Účastník
    (93 odpovědí)

Miloši, ty si stavíš sám pruty do Norska ? :-)) Tak to klobouk dolů, WFT se už otřásá v základech. Používáš smrkové nebo olšové dřevo ? Jen doufám, že ty tvoje odborné poučky čtou také ryby.

To uncos : to si nemyslím, že by pletenka udělala do Z-line zářez, přece jen nenavíjíš pokaždé na milimetr  přesně stejném místě, do LTC nebo SIC oček zářez také neuděláš. 

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Vy jste si ještě nevšim že pan miloš je náš brouk pytlík všude byl a vše zná. Hlavně ho přivádí k šílenství mé příspěvky. Dokonce pociťuji jisté uspokojení když ho zase rozpálím do běla.

Stím zářezem mám ale názor spíš jako pan uncos. Přece jen neni úprava povrchu uvnitř průchozího dílu tak dokonalá jako je na očku. Podle mě dojde časem k zaříznutí nebo k vydření vnitřku. Asi se to nestane přes noc ale časem to bude znát. Za léta rybaření jsem viděl i mnoho proříznutých oček je to asi vždy o kvalitě a technologické kázni při  výrobě.

Pamatuji že již v minulosti se takovéto konstrukce objevily. žádná se ale masové odliby nedočkala. Časem uvidíme jak obstojí Z-line

Clickbeetle
    Člen
    (14 odpovědí)

Z Norska doma už dlouho. Znovu do Norska daleko. Na diskuzi tady jeto znát. Přituhuje.

Na stranu Miloše se nepostavím. Miloš by se měl méně věnovat čtení literatury pro čtenáře s IQ nad 100 a zopakovat si vědomosti ze základní školy. V tomto případě kapitolu Smykové tření. Vím o pár školách, kde je málo žáků a určitě by ho zapsali. Kdyby nebyl z Ústí, typoval bych ho na Mimoň, protože je tentokrát úplně mimo.

Velikost smykového tření závisí na tvrdosti, drsnosti povrchu a síle, kterou na sebe dva předměty působí, přičemž vůbec nezáleží na velikosti styčné plochy, pokus síla, která v místě dotyku působí není tak velká, že mění skupenství materiálu styčných ploch. 

Šňůra, vnitřek prutu nebo očka chcete-li budou tím méně opotřebované z čím tvrdšího materiálu budou, čím bude hladší vyvedení jejich povrchu a menší síla, která na ně bude působit.

Moje rada pro každého, kdo chce na vercajku ušetřit. Nechte si zalaminovat Milošovu fotku, vystříhněte si z ní pilkr a přilepte ho bez zátěže na konec šňůry. Žádná ryba Vám nezabere a ani pilkr nebude vyvíjet téměř žádnou zátěž na konci šňůry. A nezapomeňte na osvědčený kýbl na hlavu. 

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

To jste pane Clickbeetle šlápnul do vosího hnízda. Pan miloš má své zákony a to i ty fyzikální. A když dojdou argumenty tak začne být sprostý. Rozhodně s Váma souhlasím, že by měl méně číst věci kterým nerozumí a vrátit se ke školní literatůře. na druhé straně bude škoda pokud nás nebude zásobovat bláboly. Třeba jeho odpovědi úplně bez logické návaznosti jsou  skvosty, sněznice mě zamestnali na několik hodin co tím vlastně myslel. Neříkejte že by Vám to také nechybělo. Jo a ten kýbl to je už legenda.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 69)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pilkorovací prut WFT Z Line

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...