Hasvik, NO
temperature icon -4°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -2°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon 3°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 2°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
jasno

pf 2013

Vím, že je ještě čas. Jak však všichni víme, čas neúprosně běží. Tak abych potom nezapomněl. Tak Vám všem přeji vše nej, nej .......

Odpovědět

Nechť zvony zvoní a srdce plesají,

nechť svíce hoří a číše cinkají,

ať šťastný je váš každý krok,

přeji krásné Vánoce

a úspěšný nový rok.

Hodně zdraví a nejen rybářských úspěchů přeje

Janka

Veselé vianoce a v Novom roku 203 pevné zdravie, veľa úspechov a krásne ryby.

[yt=eZGQlrnuWX4=yt]eZGQlrnuWX4[/yt]Hodně zdraví a nejen rybářských úspěchů přeje Dedek

Taky přeji všm Norkům příjemné prožití Vánočních svátků a do nového roku hodně zdraví, štěstí a v Norsku to přádně vyklepte (ryby).

Michalovi brzké uzdravení už se těším na pokec.:-D8-O

Všem ještě jedno přání

Kolegové. Ještě před novým rokrm jsou vánoce a k nim patří kapr. Mám za úkol koupit velkého. S tím nemám problém. Jen se chci zeptat. V TV jsem viděl, nebo jsem to někde slyšel, že se mají ve vykoštěném kaprovi prořezat ty části v nichž jsou kůstky ve tvaru Y. Nikdy jsem to nedělal. Je pravda, že ty kůstky se opravdu tímto způpobem eliminují? Nevím.

Protože někteří z Vás loví i kranasy, musím přidat i je.

To Kim: je to tak, horní část řízku nařež po 5 mm ve směru velkých kostí fileťákem, proříznutí skrz pokud stahuješ kůži se neboj, trojobal to podrží pohromadě. Vůbec ty kousíčky kostí neucítíš. Základ je rozřezat ty kůstky na velikost kolem těch 5 mm a méně.

To Kim,já když občas dělám kapra tak jej proříznu jak píše Step,akorát jej nesmažím v trjobalu ale přímo na oleji(paprika,mouka,kmín) a zdá se mi že olej pak zničí i ty menší prořízlé kůstky(ne všechny).Zkoušel jsem máslo ale to nemá takovou teplotu a kůstky zůstanou...

Takto připravuji i jiné ryby-okoun,cejn,štika a rodinka už nemusí vybírat malé kostičky kterých se tolik obávaly.

To mikulcak: okoun na kmíně upraženej na oleji nebo sádle, tam kosti opravdu nehrozí.

To Kim, máš nádherné PFka, osobně jsem všechny ty ryby potkal při šnorchlování a byla to paráda. Dokonce jsem se dnou připletl na útes, kde měli kranasové sehnané ryby do tzv. trychtýře. Neustále kroužili kolem nich a sem tam to některý nevydržel a projel hejnem na příč a ulovil si rybu. Velké překvapení bylo, že zespod na tyto ryby asi 15cm útočilo asi 1O rejnoků. Mám to vyfocené, zkusím najít tu fotku, fantastická podívaná.

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Od rána máme uloveno 5 krásných...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!