Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 23 odpovědí. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel pirko a poslední změna proběhla před 12 roky a 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 16. až 24. (celkem z 24)
  • Autor
    mikulcak
    Účastník
    (376 odpovědí)

Přesně ti to neřeknu ale nedávno jsem z ebay kupoval zboží v hodnotě asi 1000kč (včetně poštovného)a doplácel jsem asi 400kč což je asi 40 procent:-x

stroft
    Účastník
    (136 odpovědí)

Tak to tě asi natáhli:-)

Nad 22EUR 20%DPH

Nad 150EUR CLO dle sazebníku.

mikulcak napsal:

Přesně ti to neřeknu ale nedávno jsem z ebay kupoval zboží v hodnotě asi 1000kč (včetně poštovného)a doplácel jsem asi 400kč což je asi 40 procent

mikulcak
    Účastník
    (376 odpovědí)

…tak já žil v domnění že od 1.4.2011 se platí clo i dph za každé zboží nad 22eur…budu se asi muset lépe informovat

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

mikulcak napsal:

…tak já žil v domnění že od 1.4.2011 se platí clo i dph za každé zboží nad 22eur…budu se asi muset lépe informovat

Celní správa

Tady máš celé znění, ale moc rozumnej z toho nejsem :-O

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

http://www.ebay.com/itm/PENN-BATTLE-BTL4000-Fishing-Spinning-Reel-FREE-USA-SHIPPING-/330641853325?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cfbca4b8d

Spočítal jsem, že včetně poštovného a DPH 20% to vyjde na 2388,- při ceně 19 Kč,- za dolar

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 Zdeneko

mne právě mate toto znění :

Zásilky zboží mezi soukromými osobami

Zboží je osvobozeno od dovozního cla dle Nařízení Rady (EHS) č. 1186/2009, o systému Společenství pro osvobození od cla v zásilkách odesílaných soukromou osobou ze třetí země soukromé osobě, která se nachází na celním území Společenství, pokud se jedná o dovoz neobchodní povahy, tzn. že jsou takové zásilky dováženy příležitostně, obsahují výhradně zboží určené k soukromému nebo rodinnému použití příjemců, ovšem toto zboží nesmí povahou ani množstvím svědčit o obchodním záměru a jsou zasílány, aniž by příjemce odesílateli cokoliv platil.

Od dovozního cla je osvobozeno zboží do hodnoty 45 EUR.

Tohle platí u darů, nebo jak to mám chápat?

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Tak to fakt nevím. Nejlépe nic nezkoušet a vyčkat či vyhledat příležitost a věc si nechat přivézt.

mirecek
    Účastník
    (253 odpovědí)

Děkuji za reakce, kolega si nechal poslat Slammery z USA před vánoci, kde mu tvrdili, že mají posledních pár kusů MADE IN USA. Nakonec mu poslali stejného číňana, jako jsem koupil já u Sima. On zaplatil včetně dopravy a cla 2850,-kč a já asi 2100,-kč. Holt všechno se nepovede, ikdyž se to myslí dobře.

pirko
    Člen
    (70 odpovědí)

007krivanek napsal:

Letos jsem jej měl na Titranu. Máme i USA i Čínu. Jsou stejné. Teď je otázka jestli USA není čína. To to nikdo nezaručí. Nálepku umí přelepit kdokoliv.

Není to věc nálepek, originál z USA na na držáku z horní strany odlitek Made in USA. Číňan má jen obyčejnou papírovou nálepku. Asi máte jen číňany.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 16. až 24. (celkem z 24)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...