Hasvik, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 16°C
prudký déšť
Bergen, NO
temperature icon 15°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo

Pár fotek z Loppy

Ahoj, dneska končíme pobyt v Sor-Tverrfjordu na Loppě. Počasí nám přálo, rybolov luxusní. Byli jsme poprvé za polárním kruhem. Porvtdilo se, že je to tu úplně jiná liga než střední a západní Norsko.

Tady je pár fotek:

mořský ďas, 10 kg, lokalita Bergsfjord

Odpovědět

Treska, 127 cm, 20 kg, západně od ostrova Loppa

treska, 17 kg, 129 cm, západně od ostrova Loppa

úlovky z Loppy - 111, 117, 127, 129 cm

všechno v jeden den (dvě z nich jsou i na fotkách výše)

Celkem jsme chytli asi 7 tresek přes metr, halibuty 110 a 80 cm, docela hodně vlkoušů, spousty tresek 70 - 90 cm, nějaké mníky brosma, semtam treska jednoskvrnná a okouník mořský.

treska - 20 kg, délku jsme neměřili, ale odhadujeme to na cca 120 - 125 cm

Halibut, 110 cm, lokalita Langfjord, chycen na maso.

Moc pěkný rybičky - gratuluju, Pafka :-)

To se dělá, fotit mě v podvlíkačkách ?? :-D

Zdar chlapi! Chystáme se příští rok poprvé taky dál něž do středního Norska. Kde přesně jste byli a případně přes koho. Ceny, s jakým nářadím a na co jste chytali? Dík za případné info.

Vydra: Byli jsme na Loppě, přes CK Pepa - http://www.rybolov.com/ozajezdu.php?kap=1072&zajezd=99 . Aktuální ceny si najdi na webu. Chytali jsme hlavně na pilkry 400-700g (s jedním návazcem - gummi mak) a na maso (Giant Jighead od Balzera, na to drátem přivázat kellera cca 35 cm).

[citace]keonax napsal:

Vydra: Byli jsme na Loppě, přes CK Pepa - http://www.rybolov.com/ozajezdu.php?kap=1072&zajezd=99 . Aktuální ceny si najdi na webu. Chytali jsme hlavně na pilkry 400-700g (s jedním návazcem - gummi mak) a na maso (Giant Jighead od Balzera, na to drátem přivázat kellera cca 35 cm).[/citace]

A na jakých hloubkách jste chytali?

Vydra.Chytali jsme v různých hloubkách.Lodě jsou vybavené sonarem a JPS navigací.Je nutno najít hejna malých ryb.Nejlépe podle racků.Potom využít sonar a lovit pod těmito hejny.Dobré ryby se našly na všech hloubkéch,až do 120,150 m.Nejvíc dobrých záběrů bylo nad hlubokou vodou ve sloupci.To treska obecná.Mníci a vlkouši všude,ale nejvíc tam kde suťová pole pokračují do vody .Jako nejlepší pomůcka se osvědčilo počítadlo odvinuté šňůry.Důležitá věc:všechny koupené gafy se po dvou dnech rozpadly,ještě že jsem vzal po domácku vyrobené.Násada od sekery,hák z nerez drátu o pr.8mm a je po starostech. Na fotkách je to vidět.Byl jsem v Norsku už mockrát,ale to co letos jsem ještě nidky nezažil.Jestli se mě ještě někdy podaří jet do Norska na ryby,tak jen sem.Přeji petrův zdar.Admirál. P.S.Tohle jméno mě dali ti mladí pacholci.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.