Starší příspěvky o ostrovu VEGA.
------------------------------------------------------------------
Napsal Dalibor
před 558 dny Má někdo zkušenosti s rybolovem na ostrově VEGA asi 350km nad Trodheimem.
Na stránkách Dintůru jsou prázdniny 2009 celkem obsazené!
dík Dalibor
Napsal kingm
před 253 dny byli jsme tam loni v kvetnu. Celkem paradni rybarina, hodne obecnych tresek tak 60-90cm, obcas nejaky okounik, hodne jednoskvrnych, a i par halibutu se povedlo. I kdyz jsme nemeli stesti na velkyho, parkrat nam vyjel po kelerovi az k lodi ale nevzal to. Ubytovani taky v pohode.
-------------------------------------------------------------------
.jpg/$FILE/Oversiktkart_med_forstorring_large_(11610).jpg)
ZM dne 27.03.2010 v 21:30:18
Poslat zprávu
Námořník
Na Bogen nejedu,změnili jsme to.byli jsme na ostrově Vega (27.2. - 7.3.),což je o něco severněji.
ZM dne 28.03.2010 v 16:35:06
Poslat zprávu
Námořník
Vega - cca 1000km od Osla + 40min trajekt.Skoro celý 8-denní pobyt jasno,kolem -5st,čerstvý vítr,takže byl celkem rychlý drift,ryby většinou od 50m,nejvíce kolem 100m, bylo to hlavně o pilkrování,což mě nenaplňovalo nadšením,bez elektriky není tahání 750g pilkru zábavné.Většinou treska obecná, do 95 cm,výjimečně,v několika případech něco jiného.Předposlední,poslední den se oteplilo,zvedl se ještě větší vítr a na gumy braly obecňačky jedna za druhou,od 20m,chytli jsme dva menší halibuty(Luboš 86),v nejlepším nás majitel odvolal,vítr přes 10m/s.V sezoně určitě výborná přívlač,je zde spousta ostrovů,členité dno,množství zlomů z 10m na 100m a více.Lodě a vše okolo výborné.Akorát pozor na vrtuli.

ferdo dne 01.04.2010 v 19:22:43
Poslat zprávu
Nováček
ZM: ako ste pochodili na ostrove Vega? Daj nejake info ak mozes.
----------------------------------------------------------------
lubos dne 01.04.2010 v 23:12:31
Poslat zprávu
Plavčík
Bylo to tam pěkný,včetně ubytování i domácí byl příjemný - přímo u mola. Chytli jsme asi pěkný počasí - skoro celý týden slunečno a slabý vítr nebo skoro žádný, jen poslední den se odpoledne dost rozfoukalo ale to jsme si byli zachytat jen stylem chyť a pusť ( nebylo to už kam dávat a ryby by se už ani pořádně nezamrazily ). Ryb bylo dost hlavně nevytřený obecňačky tak do 1 m,2 halibuti 68 a 86 cm,1 mník a 1 okouník,keleři byli jen malý a dvakrát jsme měli jednoskvrnou. Když jsme odjížděli tak ryby najížděli na mělčiny,jinak jsme ze začátku chytali na hloubkách kolem 80 - 130 m.Byl to příjemný zimní relax se štěstím na počasí - v tu dobu tam bylo líp než u nás.
Step dne 01.04.2010 v 23:22:13
Poslat zprávu
Lodník
Luboši na co jste chytali? Dík
lubos dne 01.04.2010 v 23:32:49
Poslat zprávu
Plavčík
Chytali jsme na pilkr s návazci ( většinou nerez koupený na místě, ty docela šly ) a návazce šli většinou černé gumy a červené papriky,( ZM hodně přívlačoval a byl na druhý lodi ) ale na přívlač šlo skoro na vše, já měl úspěch gumy černostříbrné, modré a červené, zkoušeli jsme i maso ale nic moc.
--------------------------------------------------------------------
ferdo dne 02.04.2010 v 07:45:12
Poslat zprávu
Nováček
Lubosi, dik za info. Dufal som, ze ste chytili aj vacsich halibutov, ale tie pridu asi neskor, ked sa otepli. Domaci sa dost chvalia, ze v tejto oblasti ich je hodne. Takze inak spokojnost?
Step dne 02.04.2010 v 08:02:14
Poslat zprávu
Lodník
To Lubos: dík za informaci, tmavé barvy gum a nerez pilkry jsou v diskusi nejvíc zmiňované. Tak to asi funguje.
ZM dne 02.04.2010 v 17:14:40
Poslat zprávu
Námořník
Ještě k té Vega - na jakoukoliv gumu to šlo až poslední dopoledne,kdy přišla obleva,zatáhlo se.Bohužel byl silný vítr a jeli jsme domů.Předtím jsem měl nejúspěšnější tradiční gumu v předjaří a za mrazu - červený hřbet,stříbrné boky.Ale žádný koncert to nebyl.Uznávám,počasí mohlo být mnohem horší,předtím tam bylo mínus 17. Větší halibuti se tam v tu dobu údajně chytili (norští rybáři),na speciální nástrahu,kterou by měl popsat Luboš,zkoušel ji.
lubos dne 03.04.2010 v 00:04:45
Poslat zprávu
Plavčík
Jak píše ZM,domácí nám ukazoval fotku z roku 2009 , kdy někdy v červenci tam dva místní asi sedmdesátiletí maníci chytli halibuta a ten měl 140 kg ( tahali ho údajně z vody 7 hodin ) a tak mi domácí poradil - sehnat si ( nebo chytit ) sledě a toho navléknout na stříbrný pilkr a ukázal nám na mapě místa kde to zkoušet ( propadlé plošiny kolem 120 - 150 m s pískem ). Mě se povedlo dostat sledě od jedný větší tresky, která ho ještě nestačila ani natrávit a tak jsem to zkoušel ale bez úspěchu - snad až v létě ( někdy ).Jak píše ZM - koncert to sice nebyl ale chvílemi ryby braly dost, a já který jsem nikdy moc na vláčku nebyl jsem si poslední den skvěle zachytal. Jinak místo doporučuji - jediná nevýhoda je na chatě malý mrazák,ale když jej naplníš,tak zmrzlé ryby dáš do bedny a domácí ti je odveze k sobě domů kde má veliké mrazáky.Já byl jinak s touto lokalitou velmi spokojený a myslím že i ostatním se zde velice líbilo.