Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Ostrov Donna – Donna Kommune – Nordland
- Toto téma obsahuje celkem 204 odpovědí. Do diskuze (25 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 8 roky a 5 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#257103 27.5.2016 v 18:56
Zdar, jsem rád, že jste si užili a ta moje malá pomoc byla k něčemu….
Momentálně ležím ve špitále ze zlomenou pažní kostí a není to nic moc…..do Norska daleko a na rehabilitaci zase blízko.budu trénovat ..doufám, že to v září dám..naštěstí levá ruka…
#257210 28.5.2016 v 6:54Zdar, jsem rád, že jste si užili a ta moje malá pomoc byla k něčemu…. Momentálně ležím ve špitále ze zlomenou pažní kostí a není to nic moc…..do Norska daleko a na rehabilitaci zase blízko.budu trénovat ..doufám, že to v září dám..naštěstí levá ruka…
Cos to vyvadel?? To pak budeš muset chodit často k Hrochovi, abys tu ruku posiloval😂
#257243 28.5.2016 v 9:04okouníci jen malé kousky na maso převážně mníci a mníkovci ve velikostech od 70 do 90 cm včera se povedl mník atakující 1cm metr ale halík furt nic. Sice jsme jednu placku viděli, a to když jsem zdolával malou obecňačku, tak jel za ní až pod loď do hloubky cca 10m byl nádherně vidět jak jí ochutnává a potom se rozjel zpět do hlubiny. Kluci to poslali za ním a nic. Sousedé z říše včera lapili jednoho 18kg halíka a druhého cca 50cm sem jim řekl jestli jim není blbý filetovat takové miminko. no nic nenažranost chlapců z východní říše nezná mezí. Vidět je filetovat kellery ktteré jsme používali jako nástražní rybku, tak se mi chce blejt.
#257245 28.5.2016 v 9:09#257248 28.5.2016 v 9:14#257254 28.5.2016 v 9:20#257475 29.5.2016 v 9:30No a nastal čas na závěrečnou zprávu z lokality DONNA Boteriet. První den vzhledem k tomu že preferujeme vláčení, tak se zkusili mělké vody poblíž výjezdu z fjordu směrem k LOVUNDU. Konkrétně se chytalo po levé straně ve směru na Lovund, kde se podařilo pár pěkných tresek obecných. Na stejném místě jsme si i každý den nachytali malé kellery, které jsme pak v průběhu dne používali jako nástražní rybky. Následně jsme pak vyzkoušeli místa popsaná HOOPEM na předešlých stránkách. Na každém místě se nám podařilo nachytat pěkné polaky i několik tresek obecných. Dle mého názoru top místem bylo malé podmořské skalisko u ostrova napravo od Lovundu ve směru příjezdu. Je u něj i ten kolík s bambulou jak již popisoval HOOP. Na tomto místě se podařilo polapit nádherné tresky polak atakující několika málo centimetry metrovou délku. Viz výše umístěné foto. Na přívlač velice suprová bojovná ryba a celá naše company byla spokojena. No a když po osmém driftu nic nešlo přejelo se na jiné místo a při návratu dom opět zkouška na místě a opět nádherné souboje. Stejně jako HOOPOVA parta jsem brzo tresky obecné odsunuli na druhou stranu a lovili převážně polaky. Co se pak týká hloubek, tak ty nám prostě nejdou a tak žádné suprové úspěchy nemáme za zmínku stojí pouze několik mníků v hloubkách kolem 50-60m ulovených na maso a asi 8 mníkovců také na maso z nichž jeden byl celkem obstojný po změření 92cm. Halibut ani kočička se nám nepodařila ulovit, ale poctivě jsme zbytky z ryb vozili na jedno místo, kde jsem očekávali že by se kočičáci mohli vzhledem k dostatečné zásobě chvilku zdržovat ale opět nic. K ulovenému kellerovy, kterého jsem zde umístil na fotografii mohu říci, že ten se podařil ulovit pod lovenými nástražními kelírky na přívlač. Vláčelo se na jigové hlavy o velikostech od 30g do max 60g s použitím gumových nástrah vlastní výroby hodně podobných komerčně prodávaným nástrahám, a to jak ve tvaru rybky nebo červa s dlouhým ocáskem ( podobný zoomu). Jako barvy se osvědčila červená, modrá a výrazná zelená. Zkoušel jsem na přívlač i malé pilkříky ve tvaru šikmo řezaného salámu vyrobené z nerezky a i tyto se na polaky osvědčili. Lodě zde výborné sice se nám zdálo že nějak nechtěli jet, ale po důkladném rozložení pěti lovců v lodi jela jak raketa :-D. Filetárna na mole hned u lodí nemusíš to nikam tahat daleko ve filetárně elektřina tekoucí voda. Vedle restaurace malý domek na dočištění a balení filet a uložení do mrazáku taktéž s elektřinou a tekoucí vodou. Vedle domku místo se dvěma mrazáky a možností odložení rybářských oděvů pozor když prší tak zde oblek neuschne. Co se pak týká ubytování v klasickém starším norském stylu jen ty schody do patra sice jich není tolik ale když něco zapomeneš tak si rychle rozmyslíš co ještě vzít abys nelítal nahoru a dolu. Vedle domku přistaven noví dům se čtyřmi apartmány kdy podle slov Majitele Svera byl dostavěn někdy v lednu leoňského ruku. Stavba trvala 4 měsíce a po nahlédnutí do prostor apartmánů se zde pohodlně vejdou 4 rybáři. Sver dále uvedl, že přibudou ještě 2 lodě sice menší než ty dosavadní ale budou tu. Jedna už je dokonce u mola a používají jí soudruzi ze SRN. Ve vybavení kuchyně jsme postrádali několik malých lžiček a jak HOOP uvedl žufánků 😀 ale i s tím málem co zde bylo to pro 5 rybářů bylo dostatečné. Sver je velice vstřícný majitel po zavoláníˇohledně problému s echolotem ihned poslal náhradní a opraváře, takže do 30 min po nahlášení poruchy jsme odjížděli na vodu. Toť zatím vše dnešním dnem se loučíme z touto lokalitou budem balit uklízet a zejtra brzo ráno vyrážíme k domovům.
#257479 29.5.2016 v 9:55to Zekonhofi: Veľké dík za správu, ktorá potešila, inšpirovala a nabudila pred odchodom za 6 dní do tejto lokality. Vlado
#258574 1.6.2016 v 20:03Hlásím příjezd zpět do rodné vlasti. Cesta zpět bez kontrol příjezd včera v 19:50. Ještě jsem opomenul napsat, že benzín u krámku ze stojanu v ceně do 16 Norků a na rozdíl od HOOPA nám šlo již platit u stojanu kartou VISA i MAESTRO. Cena trajektu na ostrov je 278Norků za vozidlo a 5 osob. Hodně štěstí v této lokalitě hlavně ať nikomu nefouká vítr a věřím že si zde přijde každý rybář na své. Za nás vláčkaře mohu říci supr.
#258592 1.6.2016 v 22:03Hlásím příjezd zpět do rodné vlasti. Cesta zpět bez kontrol příjezd včera v 19:50. Ještě jsem opomenul napsat, že benzín u krámku ze stojanu v ceně do 16 Norků a na rozdíl od HOOPA nám šlo již platit u stojanu kartou VISA i MAESTRO. Cena trajektu na ostrov je 278Norků za vozidlo a 5 osob. Hodně štěstí v této lokalitě hlavně ať nikomu nefouká vítr a věřím že si zde přijde každý rybář na své. Za nás vláčkaře mohu říci supr.
Děkuji za vyčerpávající reporty a krásné fotky! Každý si tam najde spoustu informací.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Ostrov Donna – Donna Kommune – Nordland