Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Ostrava-Finnmark
- Toto téma obsahuje celkem 45 odpovědí. Do diskuze (21 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Vojtko a poslední změna proběhla před 6 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#18640 21.3.2011 v 21:32
Navíc nemám rád Německou policii.
Ceník pokut za nadávky německé policii – Slovní urážky
“Tupče”: 250 eur
“Vyliž mi!” (Leck mich doch!): 300 eur
“Blbá krávo!” (Dumme Kuh!): 300 – 600 eur
“Vtipálku” (witzbold): 300 eur
“Ty chudáku, ty seš úplně pomatenej!” (Du armes Schwein, du hast doch eine Mattscheibe!): 350 eur
“Zloději!” (Wegelagerer!): 450 eur
“Ty seš tak blbej, že ani psát neumíš!” (Zu dumm zum Schreiben!): 450 eur
“Ty blbá svině!” (Du blödes Schwein!): 500 eur
“To nemáš, ženská pitomá, nic lepšího na práci?” (Hast du blödes Weib nichts Besseres zu tun?): 500 eur
Tykání policistovi: 600 eur
“Asi máš úpal, ne?” (Dir hat wohl die Sonne das Gehirn verbrannt!): 600 eur
“Ti hrabe, ne?” (Bei dir piept es wohl!): 750 eur
“Zatracenej zlodějskej ksindle!” (Verfluchtes Vegelagerergesinde!): 900 eur
“Skřete!” (Wichtelmann!): 1 000 eur
“Ču…u!” (Du Wichser!): 1 000 eur
“Co chceš, ty pitomče?!” (Was willst du, du Vogel?!): 500 eur
“Asociále!” (Asozialer!): 550 eur
“Blbče!” (Do Holzkopf!): 750 eur
“Vy jste z té své funkce nějak nadržený?!” (Sie sind ja krankhaft dienstgeil?!): 600 eur
“Spolek kašparů!” (Kasperleverein!): 1 000 eur
“Zloději!” (Raubritter!): 1 500 eur
“Pošuci v uniformě!” (Trottel in Uniform!): 1 500 eur
“Nejradši bych ti řekl kreténe!” (Am liebsten würde ich jetzt Arschloch zu dir Sagen!): 1 600 eur
“Ty couro!” (Du Schlampe!): 1 900 eur
“Hnusná děvko!” (Fieses Miststück!): 2 500 eur
“Stará svině!” (Alte Sau!): 2 500 eur
Gesta
Vypláznutí jazyka: 150 – 300 eur
Spojení palce a ukazováčku do kruhu (symbol pro “Arschloch”, tedy sráče, kreténa): 675 – 750 eur
Klepání na čelo: 750 eur
Kmitání rukou před obličejem: 350 – 1 000 eur
Vystrčení prostředníčku: 600 – 4 000 eur
#18646 22.3.2011 v 4:22My jezdíme přes Polsko,ale ještě nikdy se nám nic nepřihodilo,sice než se dostanete od Ostravy do Polska na dálnici,tak to chvilku trvá,ale potom to jde až na Hranice s Německem,v Polsku nás ještě nekontrolovali,ale Němci už nás pěkně brali a to 10km za hranicema…
#18649 22.3.2011 v 7:16Bývam 2km od čiary a v PL som veľmi často. Napríklad Prahu jazdím cez PL a Náchod, Pieniny po A4 až za Krakov. A to len preto, že sú tam lepšie cesty ako v ČR.
Jazdili sme aj Kolobrzeg nas Balt cez PL a nesťažujem sa. Diaľnic je málo, ale hlavné ťahy sú udržované.
Najhorší úsek ktorý poznám je A18 z hranice D/PL do PL k A4. To je fakt tankodrom. Ale inak, dá sa.
Ale čo si budeme hovoriť, naše cesty a diaĺnice…..:-S
Len tu už sme na tie diery zvykli:-?
#18650 22.3.2011 v 7:25radek napsal:
Navíc nemám rád Německou policii.
Ceník pokut za nadávky německé policii – Slovní urážky
“Tupče”: 250 eur
“Vyliž mi!” (Leck mich doch!): 300 eur
“Blbá krávo!” (Dumme Kuh!): 300 – 600 eur
“Vtipálku” (witzbold): 300 eur
“Ty chudáku, ty seš úplně pomatenej!” (Du armes Schwein, du hast doch eine Mattscheibe!): 350 eur
Nevím proč bych měl takhle nadávat německé policii? Já jen napsal svůj názor na průjezd Polskem.jenda
“Zloději!” (Wegelagerer!): 450 eur
“Ty seš tak blbej, že ani psát neumíš!” (Zu dumm zum Schreiben!): 450 eur
“Ty blbá svině!” (Du blödes Schwein!): 500 eur
“To nemáš, ženská pitomá, nic lepšího na práci?” (Hast du blödes Weib nichts Besseres zu tun?): 500 eur
Tykání policistovi: 600 eur
“Asi máš úpal, ne?” (Dir hat wohl die Sonne das Gehirn verbrannt!): 600 eur
“Ti hrabe, ne?” (Bei dir piept es wohl!): 750 eur
“Zatracenej zlodějskej ksindle!” (Verfluchtes Vegelagerergesinde!): 900 eur
“Skřete!” (Wichtelmann!): 1 000 eur
“Ču…u!” (Du Wichser!): 1 000 eur
“Co chceš, ty pitomče?!” (Was willst du, du Vogel?!): 500 eur
“Asociále!” (Asozialer!): 550 eur
“Blbče!” (Do Holzkopf!): 750 eur
“Vy jste z té své funkce nějak nadržený?!” (Sie sind ja krankhaft dienstgeil?!): 600 eur
“Spolek kašparů!” (Kasperleverein!): 1 000 eur
“Zloději!” (Raubritter!): 1 500 eur
“Pošuci v uniformě!” (Trottel in Uniform!): 1 500 eur
“Nejradši bych ti řekl kreténe!” (Am liebsten würde ich jetzt Arschloch zu dir Sagen!): 1 600 eur
“Ty couro!” (Du Schlampe!): 1 900 eur
“Hnusná děvko!” (Fieses Miststück!): 2 500 eur
“Stará svině!” (Alte Sau!): 2 500 eur
Gesta
Vypláznutí jazyka: 150 – 300 eur
Spojení palce a ukazováčku do kruhu (symbol pro “Arschloch”, tedy sráče, kreténa): 675 – 750 eur
Klepání na čelo: 750 eur
Kmitání rukou před obličejem: 350 – 1 000 eur
Vystrčení prostředníčku: 600 – 4 000 eur
8-)8-)
#18654 22.3.2011 v 8:20Díky všem za postřehy…osobně to vidím na trasu přes Tallin-Helsinky.Jsme čtyria vodiči,tak to snad nějak dáme i když nepochybuji,že to bude maso8-O
to Jonas:.. ta cena je bez jakýhkoliv kajut,žrádla atd.Tallin-Helsinky trvá +- 3 hodiny,tak by to nemělo asi ani smysl.A právě že na tak krátký trajekt mi ta cena přijde řádně přemrštěná.Sise máme Tranzita nad 2,1m výšky a jedeme v sezoně,ale i tak??
#18656 22.3.2011 v 9:14Jazdíme oboma trasami a veľká spokojnosť. Cesty v Poľsku nie sú až také zlé, len si treba správne vybrať. Ak ideme cez pobaltie, tak sa držíme východného okraja Poľska /Dukla – Lublin – Bialystok – Suwalky/ a potom cez pobaltie diaľnicou do Tallinu. Po Lublin je to bieda, ale potom sa ide rovnými širokými cestami s malou premávkou /chodíme v júli/. Trajekt Tallin – Helsinky cca 100€ za 1 smer /Renault trafic + 5 ľudí/. Lístok stačí kupiť na mieste /dá sa vybrať z viacerých lodných spoločností/. Helsinky prechádzame centrom, ale s GPS žiaden problém. Cesta Fínskom je podľa mňa oveľa krajšia ako cez Švédsko, hlavne úsek Rovaniemi – Lakselv – Hammerfest. Keďže šoférujem len ja a manželka, tak si dávame pauzu v niektorom fínskom kempe. Trasa cez Švédsko má výhodu v tom, že si oddýchnete na trajekte, ktorý je síce lacný /cca 170€ za jeden smer/, ale treba si dosť priplatiť za kvalitné kajuty. Do Gdaňska chodíme cez Krakov – Katovice – Lodž a táto cesta sa v poslednom čase hodne zlepšila. Skúšali sme aj trasy cez Nemecko a Dánsko, ale pre nás je to dosť veľká obkľuka.
#18662 22.3.2011 v 12:46To Kejra- předpokládal jsem,že se jedná o trajekt Gdaňsk -Nyneshammen. Jinak bych se zastal HonzaK i dalších, protože před pár lety byla cesta Polskem mnohem horší.
#18669 22.3.2011 v 16:06Pri ceste cez Pobaltie by som vo Finsku možno aj využil niektorú z chatiek (asi Fínskeho turistického spolku)kde je možné bezplatne prespať a po uvedení chatky do pôvodného stavu, možno pokračovať v ceste ďalej. Ako takéto zariadenie cestou nájdem (pútač či iné označenie)? Ako toto funguje vo Švédsku a Nórsku? Kto má informácie a aké skúsenosti??? Ďakujem za informácie a rady.
#18682 23.3.2011 v 8:15Tak jsem teď zjistil,že 19-hodinový trajekt Gdaňsk-Nynashamn s kajutama bez sociálek stojí stejně(asi 14000kč)co 3-hodinový trajekt Tallin-Helsinky bez ničeho…no považte!!…a tak jsem se na to pobaltí těšil
#18685 23.3.2011 v 10:54To Vojtko: Chatky Fínskeho turistického spolku sú na turistických trasách /napr. medvedí okruh/, nie pri cestách a slúžia na prečkanie zlého počasia, prípadne na oddych vyčerpaných turistov. Okrem dreva na kúrenie a plynovej fľaše sa v nich často nachádzajú aj trvanlivé potraviny. Turista by mal podľa svojich možností pri odchode uviesť chatku do pôvodného stavu, doplniť drevo, prípadne nechať v nej vhodné potraviny. Zneužívanie týchto chatiek už Fíni kritizovali. Pri cestách sú odpočívadlá s WC a niekde aj sprchou a prístreškom, kde sa dá prespať v spacáku, ale lepšie je stanovať v kempe, ktorých je hodne a sú lacné /15-20€ za 5 ľudí/.
#18695 23.3.2011 v 15:36To Lubo: Ďakujem za odpoveď a uvedenie na “správnu cestu”. Medvedí okruh autom hľadať nebudem!!! Ten kemp je dobrý typ aj keď v aute sme do teraz ešte nikdy všetci nespali, pretože sa počas jazdy striedame tak, aby bol vždy niekto fit a mohol šoférovať.
#18696 23.3.2011 v 17:57Kejra napsal: Tak jsem teď zjistil,že 19-hodinový trajekt Gdaňsk-Nynashamn s kajutama bez sociálek stojí stejně(asi 14000kč)co 3-hodinový trajekt Tallin-Helsinky bez ničeho…no považte!!…a tak jsem se na to pobaltí těšil
Zdar Kejra ,
ja to nechápu ja platim za trajekt Riga -Stockholm, Helsinki talin , 2xTranzit 3 kajuty 12 lidí 23500 , vsechno , jak ti to spočítali , dyt tam se jede tak max 3 hodiny . Ale asi to tak je , když říkáš
#18702 23.3.2011 v 20:08To David,
No neříkám to já,říká to pan Chodur z periscope…já se jen podobně jako ty nestačím divit…argumentoval tím,že jiná země,jiná společnost,jiné lodě,jiná kvalita služeb….na trojhodinový trajekt si zapíchnu bodák do dupy,vykouřím 10 cigaret a vydržím to na venkovní palubě s větrem ve vlasech.Cítím z toho nějaké šmečko:-(
#292536 24.2.2018 v 12:30Ahoj borci Norci, sorry, že otravuju tady ve vlákně starém 7 let, ale předpokládám, že přes Polsko do Gdaňska vede už dálnice a cesta přes Polsko už je v pohodě. Nebo se pletu?
Zvažuju trasu na Soroyu přes Gdaňsk – Nynashamn. Jaká je kvalita polského trajektu? Dá se tam v pohodě vyspat? Není tam hluk jak hovado?
Druhou alternativou je pro mě trajekt Rostock – Trelleborg a pak se ve Švédsku vyspat jednu noc v nějakém kempu. (Máme dost času a můžem vyjet o den dřív) Horší je ale návrat s mraženejma rybama, to musí člověk mazat rychle domů a nevyspávat nikde 🙂
Nemáme dodávku s postelema, ale SUV.
Dvakrát jsem se vracel od Trondheimu a trajekt Oslo – Frederiskshaven (loď Stena Saga) byl tak hlučnej, že jsem nezamhouřil oka a jel z kempu do Osla 700km + ráno z Frederikshavenu domů 1500km jako jediný řidič vlastně beze spánku.
Díky Marek
#292553 25.2.2018 v 18:56Ahoj borci Norci, sorry, že otravuju tady ve vlákně starém 7 let, ale předpokládám, že přes Polsko do Gdaňska vede už dálnice a cesta přes Polsko už je v pohodě. Nebo se pletu? Zvažuju trasu na Soroyu přes Gdaňsk – Nynashamn. Jaká je kvalita polského trajektu? Dá se tam v pohodě vyspat? Není tam hluk jak hovado? Druhou alternativou je pro mě trajekt Rostock – Trelleborg a pak se ve Švédsku vyspat jednu noc v nějakém kempu. (Máme dost času a můžem vyjet o den dřív) Horší je ale návrat s mraženejma rybama, to musí člověk mazat rychle domů a nevyspávat nikde Nemáme dodávku s postelema, ale SUV. Dvakrát jsem se vracel od Trondheimu a trajekt Oslo – Frederiskshaven (loď Stena Saga) byl tak hlučnej, že jsem nezamhouřil oka a jel z kempu do Osla 700km + ráno z Frederikshavenu domů 1500km jako jediný řidič vlastně beze spánku. Díky Marek
vloni v březnu cesta na Loppu : Praha – Travemunde cca 7 hod 660 Km, odtud trajekt do Helsinek( 29 hodin) a přes Finsko do Oksfjordu cca 1400 Km ( 19hodin) Ford Ranger 3 lidi z toho dva řidiči .
Cena trajektu jednosměrná 400 E, zpáteční 720 E
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Ostrava-Finnmark