Hasvik, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 29°C
polojasno

Oprávnění k řízení plavidla

Ahoj musím mít k řízení lodě o délce 17 stop a výkonu motoru 40 HP v Norsku nějaké oprávnění? Někdo říká že ano někdo že ne tak jak to je? Díky za info

Odpovědět

Jedná se samosebou o rekreační lodě :-D:-D:-D

Na profi rybářské lodě a kutry se vztahuje jiný zákon (stejně jako na jachty a plachetnice)

OK díky za info. Jedu do norska poprvé a nemám rád nepříjemná překvapení. Docela mne překvapuje jak jsou norové například proti chorvatům v tomto mírní

[citace]MifakM napsal: Pete

ti to píšu snad jasně

Pro tu loď co máte, musí mít oprávnění jen ten, který se narodil později než 31.12.1979 = tedy ročník 1980 a mladší - 1981,1982...2013(pokud bude loď řídit). Ostatní, kteří se narodili před 1.1.1980 mít papíry nemusí [/citace]

---------------------------------

Hmmm, tak nevím jak to ti Norové myslí....že starší ročníky se mohou klidně utopit ?? :-)

Je to asi tak, že ty starší už mají rozum (měli-by) a nějaké zkušenosti a aby starý mořský vlky neobtěžovali nějakým papírováním (hlavně domácí). Stejně časem budou mít papíry všichni.

Taky si myslím že je to jak píše petrs. Zákonodárci počítají s tím, že ti starší mají rozum a dodržují určité limity.

Kdysi jsem se na to přímo v Norsku ptal, protože spadám rokem narození pod 1980 bylo mi řečeno že mě limituje jen 15m délky a 50t výtlaku.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.