Ahoj musím mít k řízení lodě o délce 17 stop a výkonu motoru 40 HP v Norsku nějaké oprávnění? Někdo říká že ano někdo že ne tak jak to je? Díky za info
Ahoj musím mít k řízení lodě o délce 17 stop a výkonu motoru 40 HP v Norsku nějaké oprávnění? Někdo říká že ano někdo že ne tak jak to je? Díky za info
Je to podle věku. Narození po 31.12.1979 musí mít pro tyto lodě VMP. Starší nemusí
*Oprava roku narození
Odpovědět
Tzn. pokud jsem ročník 1979 tak mohu řídit lod která má např 10 metrů a motor 150 HP?
Odpovědět
Certifikát (oprávnění) je nutný pro lodě delší než 8 metrů anebo s motorem silnějším než 25 HP. Platí to jak pro Nory tak pro cizince. Oprávnění pro řízení lodi vydané jakoukoli členskou zemí EU bude akceptováno
Odpovědět
ale já psal že budeme mít právě 40 HP takže VMP + ten mezinárodní na moře potřebuji?
Odpovědět
Zkus hledat tady:
A nebo počkej na Janku jak je to s maximální délkou lodi.
Co se týká přímo Vaší lodi 17 stop + 40 HP tak je to jak jsem napsal. Tedy kdo je narozen PO 31.12.1979 "ŘIDIČÁK" MÍT MUSÍ
Odpovědět
Od 1.5.2010 potřebuji osoby řídící loď a narození po 1.1.1980 oprávnění k řízení lodi, ktera je delší než 8 metrů anebo s motorem silnějším než 25 HP. Oprávnění pro řízení lodi vydané jakoukoli členskou zemí EU je akceptováno.
http://www.sjofartsdir.no/sjofolk/sertifikater/batforerbevis/
Odpovědět
Já tomu teda rozumím tak ze pokud jsem ročník 1979 a starší tak muzu řídit jakoukoli loď bez omezeni a to mi přijde nesmysl
Odpovědět
Pete- Tak akúkoľvek asi nie.Máš nejaké pravidlá a naštuduj si ich.
Odpovědět
Jedeme do Norska ve čtyřech budeme mít motor 40 HP a nikdo z nás průkaz nemá jsme ročníky od 1960-83 jde mi jen on to aby nebyl problem
Odpovědět
Pete
ti to píšu snad jasně :-D:-D:-D
Pro tu loď co máte, musí mít oprávnění jen ten, který se narodil později než 31.12.1979 = tedy ročník 1980 a mladší - 1981,1982...2013(pokud bude loď řídit). Ostatní, kteří se narodili před 1.1.1980 mít papíry nemusí :-D:-D
Odpovědět
Jeden z Vás bude musieť papierovo prevziať loď a ten najmladší to asi nebude.Inak problém nemávame nikde.
Odpovědět
Tak ta maximální délka je omezena 15 m
Viz :
http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/sf/sf/sf-20090303-0259.html
Odpovědět
A od kolika HP musí mít papíry i osoby starší než ročník 1979?
Odpovědět
Pro tyto osoby asi žádná horní míra HP neexistuje, alespoň v tom zákonu jsem se to nedověděl.
Odpovědět