Hasvik, NO
temperature icon 8°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Okouníci v okolí Titranu

Zdravím přátele a kolegy rybáře.Máte někdo zkušenosti s cíleným lovem okouníka v okolí Titranu? Na Youtube jsou z této oblasti s okouníky celkem pěkná videa,ale při loňské výpravě jsem si nevšiml, že by někdo tuto rybu přivezl.Budu vděčný za rady týkající se techniky, hloubky,event.tip na vhodnou lokalitu v okolí.Vyrážíme v termínu od 3.6. Děkuji za rady zkušenějších.

Odpovědět

To vypadá dost dobře. Raději jdu spát, diskuse na "rybolovnorsko.cz" a uzený bůček mne rajcuje ze všeho nejvíc.:-D:-D:-D

[citace]007krivanek napsal: Tak to vypadá moc hezky.

Musel jsem si sundat šrutku slaniny. ( Pršut jsme už sežrali )[/citace]

:-D Tak to vzájemné zamotávání a rozmotávání se nakonec dobře dopadlo,jenom svině to nepřežila :-D Poradíte někdo,kde je ta lokalita ,,Bílý kůň´´, co zmiňoval Dodo a co se dam dá očekávat ?

To: MifakM a 007: Klobouk dolů, tohle bych nedokázal ušmodrchat ani já :-P

Reakce byla na video, tedy ani na Dedo 145 ani na Dědka, toliko na vysvětlení.:-D

...z diskuze o okouníkách to přešlo na osočování a bůček....hmmm, fakt jak na Mrku..tedy o h....:-(:-(:-(

[citace]honza dufek napsal: ...z diskuze o okouníkách to přešlo na osočování a bůček....hmmm, fakt jak na Mrku..tedy o h....[/citace]

Nediv se, sezona ještě nezačala....

Abych trošku odlehčil "napjatou" atmosféru okolo okouníků, když už se povede chytit, při zpracování jej oškrábete nebo stahujete? Vloni mi nešlo ani jedno:-E ... U MifakM vidím na fotu, že je s kůží, je teda na škrabání nějaká finta nebo jde jen prostě o to dát si s tím tu práci?:-(

[citace]giussepe napsal: Abych trošku odlehčil "napjatou" atmosféru okolo okouníků, když už se povede chytit, při zpracování jej oškrábete nebo stahujete? Vloni mi nešlo ani jedno ... U MifakM vidím na fotu, že je s kůží, je teda na škrabání nějaká finta nebo jde jen prostě o to dát si s tím tu práci?[/citace]

Netuším jakou fintu mají ostatní, mi to děláme tak, že je chytime za hlavu a ocas a silně zatáhneme, až to pěkně zapraská na páteři.Dojde tím k uvolnění lůžek šupin a pka jdou v celku dobře škrábat.Stahovat je škoda.Při zmražení se pak maso více znehodnotí.

My jsme se napřed zbavili hřbetní ploutve,aby nás nepíchala a pak jsme je oškrábali obráceným nožem.Nesmějí ale oschnout,to pak jde oškrábat dost blbě.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!