Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 31. až 41. (celkem z 41)
  • Autor
    radek
    Účastník
    (721 odpovědí)

Vojtko, dobrý nápad, skvělá prezentace

Holzby
    Účastník
    (635 odpovědí)

Kdysi sem tu našel tento obrázek a teď hledám autora. Respective mi jde o to, kde sehnat ty 3 oluvka co jsou na laně.

janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

to Holzby:

tak už jsi našel, to je můj výtvor. Když jsem ho tady zveřejnil, někdo se k tomu vyjádřil, že se bude smyčka o tu zátěž zadrhávat,

ale je to v pohodě, vůbec se to o ní nezbrzdí.

Jedná se o olověný slaboučký plech, používá se na přechody proti galvanickému článku při montáži hromosvodů, pozink-měď, takže by měl být k dostání v každém velkoobchodě elektro. Ustřihnul jsem pásek cca 2 cm široký a ten jsem namotal na šňůru (startovací k sekačce běžně k dostání)

, přes smotaný pásek jsem navlékl kousek smršťovací bužírky a tu stáhnul pomocí hork. pistole, ale stačí i zapalovač, tu také koupíš v elektro.

Pokud budeš mít problémy se sehnáním, napiš na SZ adresu a já Ti to pošlu, zaplatíš si jen poštovné. Nemá to chybu, protože se šňůra ve vodě krásně potápí. Honza

Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

Janku.su : jak dlouhá je ta násada a jak dlouhá je samotná smyčka. Abych se dokázal sehnout a navléknout smyčku, musím před navléknutím na ocas držet konec s kroužkem v ruce (nejspíš). Na Bakkanu máme dost vysoké bordy lodí. Máš to už vyzkoušené v praxi?

dík

Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

Holzby dík

Holzby
    Účastník
    (635 odpovědí)

Já počítaj násadu tak kolem 1 metru, a lano klidně +/- 1,5m . Násadu stejně využeijš spíš na nasazení, pak už to taháš za lano, pokud se nepletu. Aspoň tak to mám v plánu, jelikož sem si udělal to stejný :-))

janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

Stepe: musel jsem do sklepa smyčku najít,minulý rok jsem dělal tři na tři lodě, ale musím přiznat, že se vyzkoušela jen dvakrát, a to na jedné lodi, samozřejmě že jsem seděl v jiné:-S

Tak jsem ji vyzkoušel alespoň na kelerovi a polakovi, ani jim smyčka nesjela, a to mají o hodně užší ocas než halík

Násada je vysoustružená do kónusu, vrchní oko je z nerezu,)provrtané zajištěné a zavařené )jako i kroužek, konce šňůry jsou zalisované měděným pocínovaným elektrikářským okem a jsou přetažené smršťovačkou.

násada je dlouhá 90 cm, samotná šňůra (bez zpětných ohybů) je 95 cm.

Na konci rukojeti mám navlečen gumový kroužek z kabelové vývodky a opět je přetažen smršťovačkou, a ještě mám na konci smyčku na ruku. Násada je z tvrdého dřeva.

Dobře píšeš o držení kroužku, na ten můžeš dát(i nemusíš) kus vlasce nebo provázku,zvládneš to jednou rukou držet násadu i provázek, pomůže ti to při vyšším boku lodi, je znát že jsi starý ostřílený mořský vlk 😎

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)
    Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)
    Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

Jak jednoduchá ocasní smyčka a potvora ne a ne se nechat vložit 😀

Lze použít i na velké mořské kočky 😀 :-D:-D

Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

Salmon napsal:

Jak jednoduchá ocasní smyčka a potvora ne a ne se nechat vložit

Lze použít i na velké mořské kočky

No tos mě pobavil, už jsem si říkal, kdo se chce zase zapojit polemiky se zapem o ocasní smyčce.:-D

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 31. až 41. (celkem z 41)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...