Když zapřáhneš za ocasní smyčku takovou rybu,musíš ji ještě zvednout do lodi.Možná,že to nějaký vzpěrač dokáže bez kontaktu s bokem lodě,ale většina to nedokáže a pomáhají mu kolegové na lodi a táhnou ji přes zábradlí ap.Ryba sebou začne plácat a rány ocasem jsou slyšet na stovky metrů okolo,když není na lodi uklizeno,všechno lítá.Než ji uklidníš,abys ji mohl živou změřit,pár minut to taky trvá.Jak ji zvážit na normální lodi mi taky není jasné,možná,že mají na laně váhu(?).Pak se dostaví různé pózování pro následné chlubení.Tím chci říci,že ocasní smyčka není žádný zázrak pro opětovné puštění ryby zpět,že k poškození ryby stejně dojde,že každé chycení ryby je pro rybu šok a zásah do života,že další osud ryby je neznámý.Jedině ten čip švédského kapitána,aby se vědělo co je s poškozenou rybou.
Co se s takovou rybou dělá?Napadá mě odpověď z Járy Cimrmana - A co s nimi děláte,když je takhle chytáte? Většinou je zahazuji...Tam šlo ale o trpaslíky.Ryba se stáhne a podělí se s ní účastníci zájezdu.Není toho zase tolik,aby se naboural limit všech.A pak následuje islandský model,mám nachytáno,,nemusím chytat za každou cenu,a když,tak abych co nejméně škodil.