Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu oblast TUSTNA – FIKKAN

  • Toto téma obsahuje celkem 73 odpovědí. Do diskuze (29 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Jiran a poslední změna proběhla před 10 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 61. až 74. (celkem z 74)
  • Autor
    Příspěvky
  • #89646
    ondras
    Účastník
    (28 odpovědí)

    A jo vlastně ty jedeš do jiné chaloupky 😀 promiň za dezinformaci .. my máme 400L uffff

    #89647
    ondras
    Účastník
    (28 odpovědí)

    Chci se zeptat – včera jsem měl dostaveníčko s jedním nakaženým borcem a dozvěděl jsem se, že před uložením filet do mrazících boxů je nechávají vysušit na savém papíru, aby se zbavili přebytečné vody. Je to blbost nebo mám shánět po nemocnicích savý papír? :-D:-D

    #89668
    Candat – Rosťa
    Účastník
    (199 odpovědí)

    leguan napsal:

    Čau Candaaa. Bohužel je to málo 80l tedy doufám že to bude málo ale budeme to řešit provizorně tak že nebudeme hold brát bedny ale dáme do auta mrazák pulták a když pojedeme tam tak tam dáme veškeré jídlo tam to přendáme a když se zadaří tak ho budeme plnit . Nic jiného nás bohužel nenapadlo.

    ahoj,

    také jedu na chatu Novasolu a mrazák mají psaný 200l, kontaktoval jsem majitele, tem mi zdělil, že mrazák má opravdu 200l + další je kombinovaná lednice s mrazákem 100l.

    Loni jsem byl na chatě, kde byl také 200l a bral jsem do auta ještě vlastní 150l, tak jsem to řešil stejně jako vy, jídlo tam bylo po ceste hezky v pohodě a na cestě z5 se tam dala ryba.

    Hodně štěstí a mnoho ryb 🙂

    Candy

    #89682
    Rosta
    Účastník
    (279 odpovědí)

    To candaaa-Na jakou chatu jedeš múžeš sem dát její číslo?

    #89695
    Pavel
    Účastník
    (10 odpovědí)

    OndraNorsko napsal:

    , že před uložením filet do mrazících boxů je nechávají vysušit na savém papíru, aby se zbavili přebytečné vody. Je to blbost nebo mám shánět po nemocnicích savý papír?

    Ondro velkou otázkou je proč. Pokud jde o nyvýšení hmotnosti do povoleného limitu, asi těch pár deka nebude hrát roli. Podstatnější to může být ve chvíli kdy potřebujete oddělit od sebe jednotlivé porce. Aby nám bevznikala dělová koule prokládáme větší filety mikrotenem. Rybí maso samo o sobě obsahuje cca 70% vody. Pokud necháte filety okapat, myslím, že není nutné shánět piják.

    #89698
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    OndraNorsko napsal:

    Chci se zeptat – včera jsem měl dostaveníčko s jedním nakaženým borcem a dozvěděl jsem se, že před uložením filet do mrazících boxů je nechávají vysušit na savém papíru, aby se zbavili přebytečné vody. Je to blbost nebo mám shánět po nemocnicích savý papír?

    Nemusíš shánět savý papír, stačí staré (nebo třeba i nové – v Kaufu 1 ks za 199 Kč) froté prostěradlo a tím filety vysušit a po použití prostěradlo nechat uschnout. Pak ho můžeš použít znovu. Ideální jsou 2 prostěradla (s jedním pracuješ, druhé schne)

    Důvodů proč se vysušují filety je několik (některé zmínil už silurus):

    – osušení je rychlejší a dokonalejší než okapání

    – nevozí se přebytečná voda

    – filety k sobě nepřimrznou

    – když se dělají balíčky, díky dobrému osučení ani tyto nepřimrznou k sobě (přeci jen voda z filet se dostane i na povrch sáčků)

    – maso osušené ryby se mi zdá po rozmrznutí kvalitativně lepší než jen z ryby okapané

    Nicméně, někdo to dělá jiný zase ne. V globálu to není nutné…. je to spíš otázka každé party jak a proč to dělá a hlavně vzájemné dohody mezi lidma v partě.

    #89703
    mikr
    Účastník
    (204 odpovědí)

    Ty brďo ty prostěradla mohou být tak po 4 dnech docela výživný. 😀 Neni jednoduší vzít savé utěrky v roli. Já se určitě přikláním k osušení. Když pak vakuuješ balíček tak nenasáváš vodu z ryb do vakuovačky. To je pak taky pěkná rychta.:-D

    #89705
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    mikr napsal:

    Ty brďo ty prostěradla mohou být tak po 4 dnech docela výživný. Neni jednoduší vzít savé utěrky v roli. Já se určitě přikláním k osušení. Když pak vakuuješ balíček tak nenasáváš vodu z ryb do vakuovačky. To je pak taky pěkná rychta.

    Propláchneš po použití v čisté vodě. Po skončení zájezdu je prostě vyhodíš.

    #89706
    slavecek
    Účastník
    (1 odpovědí)

    Zdravím klithaka, potřeboval bych nějaké informace ohledně Fikkanu, myslíš, že by jsi mi mohl poradit?

    Dík:-)

    #89850
    ondras
    Účastník
    (28 odpovědí)

    slavecek: kdy tam jedete? 🙂

    #89890
    Jiran
    Účastník
    (1990 odpovědí)

    MifakM napsal:

    OndraNorsko napsal:

    Chci se zeptat – včera jsem měl dostaveníčko s jedním nakaženým borcem a dozvěděl jsem se, že před uložením filet do mrazících boxů je nechávají vysušit na savém papíru, aby se zbavili přebytečné vody. Je to blbost nebo mám shánět po nemocnicích savý papír?

    Nemusíš shánět savý papír, stačí staré (nebo třeba i nové – v Kaufu 1 ks za 199 Kč) froté prostěradlo a tím filety vysušit a po použití prostěradlo nechat uschnout. Pak ho můžeš použít znovu. Ideální jsou 2 prostěradla (s jedním pracuješ, druhé schne)

    Důvodů proč se vysušují filety je několik (některé zmínil už silurus):

    – osušení je rychlejší a dokonalejší než okapání

    – nevozí se přebytečná voda

    – filety k sobě nepřimrznou

    – když se dělají balíčky, díky dobrému osučení ani tyto nepřimrznou k sobě (přeci jen voda z filet se dostane i na povrch sáčků)

    – maso osušené ryby se mi zdá po rozmrznutí kvalitativně lepší než jen z ryby okapané

    Nicméně, někdo to dělá jiný zase ne. V globálu to není nutné…. je to spíš otázka každé party jak a proč to dělá a hlavně vzájemné dohody mezi lidma v partě.

    Já doporučuji rybu před mražením neumývat, ale důkladně vysušit. Důvod:

    Při pomalém(ne šokovém) zmrazování ryb je kritická teplota –4 °C, kdy dochází v živočišné buňce ke tvorbě velkých krystalů vody, které naruší buněčnou strukturu svalových vláken. Z takto zmraženého filetu po rozmrazení vyteče buněčná šťáva.

    #89891
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Jiran napsal:

    MifakM napsal:

    OndraNorsko napsal:

    Chci se zeptat – včera jsem měl dostaveníčko s jedním nakaženým borcem a dozvěděl jsem se, že před uložením filet do mrazících boxů je nechávají vysušit na savém papíru, aby se zbavili přebytečné vody. Je to blbost nebo mám shánět po nemocnicích savý papír?

    Nemusíš shánět savý papír, stačí staré (nebo třeba i nové – v Kaufu 1 ks za 199 Kč) froté prostěradlo a tím filety vysušit a po použití prostěradlo nechat uschnout. Pak ho můžeš použít znovu. Ideální jsou 2 prostěradla (s jedním pracuješ, druhé schne)

    Důvodů proč se vysušují filety je několik (některé zmínil už silurus):

    – osušení je rychlejší a dokonalejší než okapání

    – nevozí se přebytečná voda

    – filety k sobě nepřimrznou

    – když se dělají balíčky, díky dobrému osučení ani tyto nepřimrznou k sobě (přeci jen voda z filet se dostane i na povrch sáčků)

    – maso osušené ryby se mi zdá po rozmrznutí kvalitativně lepší než jen z ryby okapané

    Nicméně, někdo to dělá jiný zase ne. V globálu to není nutné…. je to spíš otázka každé party jak a proč to dělá a hlavně vzájemné dohody mezi lidma v partě.

    Já doporučuji rybu před mražením neumývat, ale důkladně vysušit. Důvod:

    Při pomalém(ne šokovém) zmrazování ryb je kritická teplota –4 °C, kdy dochází v živočišné buňce ke tvorbě velkých krystalů vody, které naruší buněčnou strukturu svalových vláken. Z takto zmraženého filetu po rozmrazení vyteče buněčná šťáva.

    Vidíš Jiřane, to jsem taky opoměl. A už jsme se tu o tom na diskuzi několikrát bavili. Moc díky za věcné doplnění 😉

    #92694
    ondras
    Účastník
    (28 odpovědí)

    za 5

    #92706
    Jiran
    Účastník
    (1990 odpovědí)

    Hlavně aby jste si to užili a pak napiš, jak jste dopadli;-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 61. až 74. (celkem z 74)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu oblast TUSTNA – FIKKAN

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...