Hasvik, NO
temperature icon -6°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 1°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon -5°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 1°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

oblast TUSTNA – FIKKAN

Ahojte, prosím Vás, má někdo zkušenosti s touto oblastí, případně konkrétně s tímto ubytováním http://www.rybolov.com/norsko/aure-tustna/tustna-fikkan/ ?? Jedeme tam v polovině června, tak bych se chtěl pozeptat, zdali někdo nemá nějaké užitečné rady?

Čemu se vyhnout?

Jaký je majitel?

Mapa moře? Atd.

Děkuji všem, měj se, Ondra ;-)

Odpovědět

A jo vlastně ty jedeš do jiné chaloupky :-D promiň za dezinformaci .. my máme 400L uffff

Chci se zeptat - včera jsem měl dostaveníčko s jedním nakaženým borcem a dozvěděl jsem se, že před uložením filet do mrazících boxů je nechávají vysušit na savém papíru, aby se zbavili přebytečné vody. Je to blbost nebo mám shánět po nemocnicích savý papír? :-D:-D

[citace]leguan napsal:

Čau Candaaa. Bohužel je to málo 80l tedy doufám že to bude málo ale budeme to řešit provizorně tak že nebudeme hold brát bedny ale dáme do auta mrazák pulták a když pojedeme tam tak tam dáme veškeré jídlo tam to přendáme a když se zadaří tak ho budeme plnit . Nic jiného nás bohužel nenapadlo.[/citace]

ahoj,

také jedu na chatu Novasolu a mrazák mají psaný 200l, kontaktoval jsem majitele, tem mi zdělil, že mrazák má opravdu 200l + další je kombinovaná lednice s mrazákem 100l.

Loni jsem byl na chatě, kde byl také 200l a bral jsem do auta ještě vlastní 150l, tak jsem to řešil stejně jako vy, jídlo tam bylo po ceste hezky v pohodě a na cestě z5 se tam dala ryba.

Hodně štěstí a mnoho ryb :-)

Candy

To candaaa-Na jakou chatu jedeš múžeš sem dát její číslo?

[citace]OndraNorsko napsal:

, že před uložením filet do mrazících boxů je nechávají vysušit na savém papíru, aby se zbavili přebytečné vody. Je to blbost nebo mám shánět po nemocnicích savý papír? [/citace]

Ondro velkou otázkou je proč. Pokud jde o nyvýšení hmotnosti do povoleného limitu, asi těch pár deka nebude hrát roli. Podstatnější to může být ve chvíli kdy potřebujete oddělit od sebe jednotlivé porce. Aby nám bevznikala dělová koule prokládáme větší filety mikrotenem. Rybí maso samo o sobě obsahuje cca 70% vody. Pokud necháte filety okapat, myslím, že není nutné shánět piják.

[citace]OndraNorsko napsal:

Chci se zeptat - včera jsem měl dostaveníčko s jedním nakaženým borcem a dozvěděl jsem se, že před uložením filet do mrazících boxů je nechávají vysušit na savém papíru, aby se zbavili přebytečné vody. Je to blbost nebo mám shánět po nemocnicích savý papír? [/citace]

Nemusíš shánět savý papír, stačí staré (nebo třeba i nové - v Kaufu 1 ks za 199 Kč) froté prostěradlo a tím filety vysušit a po použití prostěradlo nechat uschnout. Pak ho můžeš použít znovu. Ideální jsou 2 prostěradla (s jedním pracuješ, druhé schne)

Důvodů proč se vysušují filety je několik (některé zmínil už silurus):

- osušení je rychlejší a dokonalejší než okapání

- nevozí se přebytečná voda

- filety k sobě nepřimrznou

- když se dělají balíčky, díky dobrému osučení ani tyto nepřimrznou k sobě (přeci jen voda z filet se dostane i na povrch sáčků)

- maso osušené ryby se mi zdá po rozmrznutí kvalitativně lepší než jen z ryby okapané

Nicméně, někdo to dělá jiný zase ne. V globálu to není nutné.... je to spíš otázka každé party jak a proč to dělá a hlavně vzájemné dohody mezi lidma v partě.

Ty brďo ty prostěradla mohou být tak po 4 dnech docela výživný. :-D Neni jednoduší vzít savé utěrky v roli. Já se určitě přikláním k osušení. Když pak vakuuješ balíček tak nenasáváš vodu z ryb do vakuovačky. To je pak taky pěkná rychta.:-D

[citace]mikr napsal:

Ty brďo ty prostěradla mohou být tak po 4 dnech docela výživný. Neni jednoduší vzít savé utěrky v roli. Já se určitě přikláním k osušení. Když pak vakuuješ balíček tak nenasáváš vodu z ryb do vakuovačky. To je pak taky pěkná rychta.[/citace]

Propláchneš po použití v čisté vodě. Po skončení zájezdu je prostě vyhodíš.

Zdravím klithaka, potřeboval bych nějaké informace ohledně Fikkanu, myslíš, že by jsi mi mohl poradit?

Dík:-)

slavecek: kdy tam jedete? :-)

[citace]MifakM napsal:

OndraNorsko napsal:

Chci se zeptat - včera jsem měl dostaveníčko s jedním nakaženým borcem a dozvěděl jsem se, že před uložením filet do mrazících boxů je nechávají vysušit na savém papíru, aby se zbavili přebytečné vody. Je to blbost nebo mám shánět po nemocnicích savý papír?

Nemusíš shánět savý papír, stačí staré (nebo třeba i nové - v Kaufu 1 ks za 199 Kč) froté prostěradlo a tím filety vysušit a po použití prostěradlo nechat uschnout. Pak ho můžeš použít znovu. Ideální jsou 2 prostěradla (s jedním pracuješ, druhé schne)

Důvodů proč se vysušují filety je několik (některé zmínil už silurus):

- osušení je rychlejší a dokonalejší než okapání

- nevozí se přebytečná voda

- filety k sobě nepřimrznou

- když se dělají balíčky, díky dobrému osučení ani tyto nepřimrznou k sobě (přeci jen voda z filet se dostane i na povrch sáčků)

- maso osušené ryby se mi zdá po rozmrznutí kvalitativně lepší než jen z ryby okapané

Nicméně, někdo to dělá jiný zase ne. V globálu to není nutné.... je to spíš otázka každé party jak a proč to dělá a hlavně vzájemné dohody mezi lidma v partě. [/citace]

Já doporučuji rybu před mražením neumývat, ale důkladně vysušit. Důvod:

Při pomalém(ne šokovém) zmrazování ryb je kritická teplota –4 °C, kdy dochází v živočišné buňce ke tvorbě velkých krystalů vody, které naruší buněčnou strukturu svalových vláken. Z takto zmraženého filetu po rozmrazení vyteče buněčná šťáva.

[citace]Jiran napsal:

MifakM napsal:

OndraNorsko napsal:

Chci se zeptat - včera jsem měl dostaveníčko s jedním nakaženým borcem a dozvěděl jsem se, že před uložením filet do mrazících boxů je nechávají vysušit na savém papíru, aby se zbavili přebytečné vody. Je to blbost nebo mám shánět po nemocnicích savý papír?

Nemusíš shánět savý papír, stačí staré (nebo třeba i nové - v Kaufu 1 ks za 199 Kč) froté prostěradlo a tím filety vysušit a po použití prostěradlo nechat uschnout. Pak ho můžeš použít znovu. Ideální jsou 2 prostěradla (s jedním pracuješ, druhé schne)

Důvodů proč se vysušují filety je několik (některé zmínil už silurus):

- osušení je rychlejší a dokonalejší než okapání

- nevozí se přebytečná voda

- filety k sobě nepřimrznou

- když se dělají balíčky, díky dobrému osučení ani tyto nepřimrznou k sobě (přeci jen voda z filet se dostane i na povrch sáčků)

- maso osušené ryby se mi zdá po rozmrznutí kvalitativně lepší než jen z ryby okapané

Nicméně, někdo to dělá jiný zase ne. V globálu to není nutné.... je to spíš otázka každé party jak a proč to dělá a hlavně vzájemné dohody mezi lidma v partě.

Já doporučuji rybu před mražením neumývat, ale důkladně vysušit. Důvod:

Při pomalém(ne šokovém) zmrazování ryb je kritická teplota –4 °C, kdy dochází v živočišné buňce ke tvorbě velkých krystalů vody, které naruší buněčnou strukturu svalových vláken. Z takto zmraženého filetu po rozmrazení vyteče buněčná šťáva.[/citace]

Vidíš Jiřane, to jsem taky opoměl. A už jsme se tu o tom na diskuzi několikrát bavili. Moc díky za věcné doplnění ;-)

za 5

Hlavně aby jste si to užili a pak napiš, jak jste dopadli;-)

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!