Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu oblast TUSTNA – FIKKAN

• Toto téma obsahuje celkem 73 odpovědí. Do diskuze (29 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Jiran a poslední změna proběhla před 10 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 74)
  • Autor
    ondras
    Účastník
    (28 odpovědí)

MifakM napsal:

Bremsnesfjord – je jihozápad od tvé lokality

Smola – je na sever

a Lesund – je na severovýchod

Jo jo, právě jsem to dostahoval:-)

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

DOSKY napsal:

OndraNorsko napsal:

Mě je jasné, že ty limity štvou 95% lidí

Co se týče kvalitního oblečení, tak zatím jsem tak nějak rozhodnutý nekupovat plovoucí mořský oblek, ale oblečení řešit spíše pomocí tenkých teplých vrstev a na to nepromokavou pláštěnku. Zateplené holínky a pořádná čepice jsou samozřejmostí, ale s tím oblekem nějak nevím no. Myslím, že ve středním Norsku zase taková zima nebude a tentokráte se bez něj obejdeme. Ale nechám si každopádně poradit.

Plovoucí oblek doporučuji. I ve středním Norsku ti může být sakra zima.

Ondro, v Norsku se Ti vystřídají čtyry roční období i v červnu!!! A ve středním taky, jezdil jsem tam několik let. Plovoucí oblek je supr věc a nemusíš se trmácet ve více vrstvách jiného prádla..

Ale sto lidí, sto názorů…

Hodně štěstí..8-)8-)

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Tak jsem ti dodělal ty mapy. Jsou ale ve formátu pdf (předpokládám, že to nebude problém) 😉

Velká mapa

Detail velký

Detail menší

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

Vesty jsou povinnou výbavou lodi – po jedné vestě pro každého. Pokud vám je majitel nevydá sám tak si o ně řekni. Gaf nevím … všichni si stejně vozíme svoje.

Co se týče vícevrstvého oblečení – dobře ti to napsal Kloboukatej – nezapomeň nepromokavé kalhoty (případně ti to dojde, až budeš sedět ve vodě). Plovoucí oblek můžeš koupit i z druhé ruky za hubičku – když ti nebude vyhovovat, tak ho snadno střelíš za stejnou hubičku.

Jinak podle mořských map, jste si vybrali výbornej revír na přívlač a to můžete jezdit jen kolem komína.

ondras
    Účastník
    (28 odpovědí)

MifakM napsal:

Tak jsem ti dodělal ty mapy. Jsou ale ve formátu pdf (předpokládám, že to nebude problém)

Velká mapa

Detail velký

Detail menší

Nevadí, super. Velké díky:-)

MartinZ
    Účastník
    (18 odpovědí)

Když jsme začínali, tak jsme pořádné obleky neměli asi nikdo. V létě se obecně dá čekat teplé počasí, ale teplé pro Norsko – takže cokoliv mezi 10 a 25°C. Na nohy nedoporučuju holinky, ale stačí vyšší goretexové boty – nemusejí být zimní, ale určitě kotníkové. Do nižších ti bude cákat voda. Jako důležité vidím rukavice – rybářské. Mají je v kadém obchodě, cena podle kvality – ty dražší hřejou i mokré. Já mám jedny goretexky už těch 12 let, co jezdím do Norska a jsou pořád v pohodě. Na nohy (zadek) se vyplatí mít něco 100% nepromokavého, abys neseděl v mokru. Ale na druhou stranu je dobré mít to aspoň trochu prodyšné, jinak se propotíš. Když jsme měli sebou úplné nováčky, tak si vzali starší snowboardové kalhoty a byli spokojení. Na tělo víc vrstev, budeš se hýbat. Nahoru zase mít připravené něco nepromokavé. U nás jsme to na začátku řešili velkým igelitovým pytlem, ve kterém jsme měli naházené nepromokavé oblečení (bundy, pláštěnky apod) a když začínalo pršet, tak jsme to na sebe natáhli. Začínali jsme s dětmi kolem 8 let a zvládli jsme to v létě bez rybářského oblečení taky – ono to není úplně levné a když nevíš, jestli budeš jezdit častěji, tak to nemá cenu hned kupovat. Nezapomeň na sluneční brýle – zase stačí obyčejné. jen aby zakryly pořádně oči, odlesků je při sluníčku hodně.

Zatím každý majitel, u kterého jsme byli, nám nabízel vesty (ty podle mě mají v každém kempu k dispozici v různých velikostech) a vylovovací gafy – někdy jen klacek s hřebíkem, ale běžně velkou rybu stejně do lodě vytáhneš rukou za vlasec. GPS je super věc, naučíte se jí ovládat asi rychle, na začátku stejně budete jezdit jen na dohled a nepouštěl bych se daleko na otevřené moře.

Vlastnoručně odlévané pilkry a jejich barva – podle mě je úplně jedno, co rybě naservíruješ. Kupte si papriky, ve středním Norsku na ně chytáme víc úlovků než na pilkr. Máme různé typy, od nejlevnějších kusů železa, přes odlitky natřené různými bravamai až po švédské nerez a rozdíly nevidím (mluvím o běžném chytání). Něco jiného je, když cíleně hledáš hejna s velkými rybami kolem metru. Ale pro hejna kelerů 60-80 je to asi jedno – co najdou, na to zaútočí. Na papriky nebo makrelové návazce to taháme po několika a jen řešíme velikost (nechceme moc malé ryby). Na pilkrovací prut je lepší šňůra, jinak používám na přívlač obyčejný vlasec (já jsem extrémista, tak jen 0,20) a ryby kolem metru na to vytáhnu. Když budeš mít 0,25 tak to podle mě bude stačit. Pořiď si víc karabinek a hlaviček na gumičky, těch není nikdy dost. Pilkr mi někdy vydrží 3 dny a někdy urvy 3 za hodinu … Tak je otázka, jestli má cenu se babrat s odléváním 🙂

Jinak doporučuju – než jsme jeli prvně do Norska, tak jsem se sešel v hospodě s klukem, který už tam několikrát byl a během chvíle jsme to probrali líp, než kdybychom si psali přes diskuzi. Najdi někoho poblíž tebe, klidně tady na stránkách a domluv se s ním. Jak vidíš, všichni jsme nakažení a tu nákazu rádi šíříme dál.

ondras
    Účastník
    (28 odpovědí)

MartinZ: Díky za info.

Jo ty papriky mi ještě schází, resp. mám jich jenom pár. Prosím tě, jaká je cca průměrná spotřeba těch paprik? 3 za hodinu, 30 za hodinu? Resp. kolik doporučuješ si jich vzít? 🙂 Jo a vyplatí se dělat spíše vlastní návazce ze samostatných nástrah nebo ty kupované taky dost vydrží?

Jinak mě připadá, že už jsem nakažen a to jsem tam ještě ani nebyl:-D

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Lokalitu neznám, takže těžko radit, kolik paprik můžeš urvat 🙂

90% vázek je ale za hák na pilkru a o papriky přijdeš, když musíš utrhnout monofilový návazec.

Menší procento vázek lze vyřešit tím, že na pilkru nebudeš mít spodní trojhák – těch variant je ale opravdu velké množství – někdo nechává střední trojhák, někdo dává trojhák a nebo papriku na vršek pilkru … co rybář, to jiná varianta 🙂

Dlouho a bez problémů využíváme jak kupované, tak vlastní návazce – záleží na tom, kolik si s tím chceš dát práce. Na kupovaných návazcích jsem ale často hned po nákupu měnil karabiny, u mnoha výrobců jsou dost poddimenzované a jistota je jistota :-). Vcelku spokojený jsme s návazci od IceFish, nejsou nejdražší a jsou spolehlivé 🙂

Množství se opravdu špatně odhaduje, někdy za týden neutrhneš nic, někdy máš kliku a můžeš mít skutečně 3 utržené vázky za hodinu … Takže nejlepší rada asi, nakup přiměřeně 🙂 🙂 🙂

Ať se zadaří 🙂 🙂

MartinZ
    Účastník
    (18 odpovědí)

Vidím to stejně jako Pafka. Počty těžko odhadovat, ale karabiny a papriky nejsou přehnaně drahé ani nezaberou moc místa a vydrží do příště. IceFish také většinou nechávám – zkus za to pořádně silou zatáhnout v klidu doma a uvidíš, kolik to vydrží. Když málo, vyhoď vlasec a použij vlastní. Ale zase dej takový, abys ho v případě potřeby dokázal urvat (lepší utrhnout něco až u dna, než několik desítek metrů šňůry).

rybarik
    Účastník
    (295 odpovědí)

cau tu je UKASKOVY ??PRIKLAD chlap odjedna lokalitu zada poziadavky … ODPOVEDAJU BIS… je spokojny a na danu temu zabudne .. uz IBA vycestuje NEZAUJEM o aktualne INFO z LOKALITY … a potom sa STAZUJE ,, necudujem sa JIra…. ako reagoval…

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

Rybarik- Prečo to nedáš poriadne po Slovensky.Minule,keď si ma zjebal za fotky,tak si tvrdil,že si zo Slovenska a dokonca od Trnavy.

rybarik
    Účastník
    (295 odpovědí)

cau:: JAKABO:JA mam NORSKU klavesnicu OSPRAVEDLNUJEM sa za chyby. ja si myslim ze tato stranka nie je o PRAVOPISNYCH CHYBACH ALE o rybach ..A ak si s TT vies aku mame REC .. budem v TT od 16.06 do 28.06 mozme o tom pokecat ..

rybarik
    Účastník
    (295 odpovědí)

cau skuste niekto dat na NORSKEJ klavesnici čšž

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

No dobre,ale snaž sa,lebo ak si otvorím vlákno Bakkan Wahl 2014 tak je na poslednej strane tvoj príspevok a je tam všetko.Asi Slovenská klávesniva?

Jiran
    Účastník
    (1990 odpovědí)

Čau chlape, na netu jsem našel možná to, co hledáš:-)

http://www.stiftelsensolglott.no/cz/Tastatur-cz.html‎

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 74)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu oblast TUSTNA – FIKKAN

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...