Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu oblast TUSTNA – FIKKAN

• Toto téma obsahuje celkem 73 odpovědí. Do diskuze (29 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Jiran a poslední změna proběhla před 10 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 74)
  • Autor
    MartinZ
    Účastník
    (18 odpovědí)

Ondro s pobytem zajištěným přes CK PEPA jsem byl na severu mnohokrát. Majitel Zdeněk je naprostý pohodář, dostaneš od něj před odjezdem složku s podrobnými informacemi, kde je i mapa hloubek atd. Jestli jsi někde z okolí Prahy, zkus se s ním domluvit a zajdi za ním – já tam byl několikrát, probrali jsme složení naší výpravy, jaké lokality jsme vytipovali a on mě vysvětlil výhody nevýhody toho místa. Pak mě posunul o kousek vedle a byl jsem naprosto spokojený. On osobně objel většinu chat minimálně ve středním Norsku, nespecializuje se jen na jedno místo.

Pokud tyhle informace ne téhle diskuzi někomu vadí (propagace konkurence), tak mě to mrzí. Myslím, že jediný oprávněný něco prohlásit za tabu je Michal (a jeho kolegové). Osobně jsem od Michala nakoupil jen nějaké věci v eshopu (všechno skvěle doručeno a funguje), od Nakiho jsme několikrát měli auto (vždycky super), ale na Bakkanu jsme ještě nebyli – když konečně najdeme termín pro naší partu, tak už je bohužel plno …

Beru to tak, že je to tady jedna z mála diskuzí na webu, kde si navzájem rybáři se zkušenostmi poklábosí, vymění informace a poradí a ne jen o jedné konkrétní lokalitě. A že občas někdo jede přes jinou agenturu se stane. Nebo tu vadí jen některé firmy a jiné ne?

MartinZ
    Účastník
    (18 odpovědí)

OndraNorsko napsal:

Ano, je to cca 10 km severovýchodně od Kristiansundu. Možná to není nejlepší lokalita co já vím, ale chceme napoprvé také něco projet (Geirangerfjord, Preikestolen, atd.) a úplně na jih jsme nechtěli.

Stejně si myslím, že bude dobře

Přímo tady jsme nebyli, ale byli jsme kousek vedle (Tingvollfjord, kousek na jih), teď pojedeme na Averoy. Pokud vyjde počasí na cestu, je to super si projet místa, která popisuješ – jen si dejte bacha, předloni jsme až u Lomu narazili na ceduli, že je průjezd na Geiranger uzavřený, spadl tam sníh na silnici.

ondras
    Účastník
    (28 odpovědí)

Nejedeme přes CK PEPA, pouze jsem použil jejich odkaz. Nicméně s panem Zdeňkem jsem měl možnost několikrát před telefon hovořit a musím souhlasit. Pohodář, poradí, super.

dosky
    Účastník
    (2659 odpovědí)

Určitě nikomu nevadí žádná konkurence, od toho jsme tady, abychom si vycházeli vzájemně vstříc. Holt občas někdo něco napíše tak, že to rozdmýchá menší válku. Třeba to tak ani nymyslí, ale bohužel to vyzní jinak. Tak to holt chodí. Jsme jenom lidé a ti občas chybují. Nekažme si proto krásné zážitky z našeho milovaného Norska. :-P:-P:-P

Prunda
    Člen
    (44 odpovědí)

Já jsem asi nějaký jiný…Stále mě uniká důvod a kdo maže příspěvky.Umí to někdo vysvětlit-nevím

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

A že se do tebe pustili pašeráci 😀

Na Tutsně jsem nebyl, ale pokud si necháš poradit obecně tak:

Podle fotek barák vypadá nádherně. Většina majitelů jsou čistotní a pracovití lidé a není důvod předpokládat, že by s tebou vydrbali. První co si od majitele zjisti je, kde budeš moct sám natankovat benzín do lodi. V polovině června slunce nezapadá a určitě vyrazíte chytat i na noc, nebo víckrát za den – to proto. Dále podle toho, že jsi zjišťoval, jak se to dělá s chlastem, předpokládám, že jedeš poprvé. Takže dřív než začneš kupovat vercajk, tak si pořiď kvalitní oblečení – je to to nejdůležitější. Na 100% nebudete mít celý pobyt jen azůro. Jakmile vás někde zastihnou i vlny, vítr a přeháňky, tak promrzneš a pokud se to skombinuje mořskou nemocí, která taky na 100% byť v malém přijde, tak vždycky následuje panika, chyby a můžete se dostat do průseru. Prostě hlavně sucho, teplo a pohodička.

K lovným místům: Mifak tu někde má vlákno s mapama – vytvářel je pro mnoho oblastí … najdi si to tu. Dřív nebo později ti někdo tipy a souřadnice dá, ale je otázkou, jestli ti to může pomoct. Pokud na ryby nenarazíte před barákem, tak to zkus před barákem hlouběji a nebudou-li ani tam, pak ti nezbyde než vyjet víc na/k otevřenému moři. Otevřené moře až teprve tehdy, až budete umět dobře ovládat loď (ve špatném počasí) a GPS ploter. Pokud sis tedy nezajistil „tu velkou bezpečnou loď“ (Kavaerno, 50HP a GPS) tak bez GPS na otevřence budete „slepí“. Dále v GPS zůstane zaznamenána stopa, kde jezdila a lovila parta před vámi a toho se dá taky trošku chytit. Stáhni si tedy mapy od Mifaka, vytiskni a zalaminuj. GPS má příliš malý displej na to, abyste podle ní mohli hledat místa. Nauč se nazpaměť tu vytištěnou mapu a zavolej si do cestovky Edelmanovi o rady (neznáš mapu – nevíš o čem mluví). Pak ti pomůže majitel baráku – řekne kde a jak se dařilo předchozím partám. Stejně si najdete svoje fleky – nikdy se nic neopakuje přesně. RYBA PLAVE.

Vercajk atd.: Píšeš, že jedete v půlce června. To je období, kdy se dá úžasně vláčet. Na to ti stačí vercajk, který tady používáš na naše dravce. Žádné speciální nástrahy nepotřebuješ – stačí gumy a pilkříky do 100g. Důležité jsou akorát hlavičky ke gumám – budeš potřebovat těžší, než na našich vodách … 20-100g. Samozřejmě si můžete pořizovat vercajk i na sestavy s masem na hloubky, ale … je to další metoda a vercajk a každá metoda chce hodně času, než se posbírají zkušenosti, takže pravděpodobnější bude, že místo mega mníka ostrouháte a akorát ztratíte čas. Raději jednu věc a pořádně. Nikdy nic nejde hned.

Jinak je k mání i knížka, podle které se nechá dobře nastartovat: http://eshop.fraus.cz/norsko-fascinujici-rybolov/

M.

ondras
    Účastník
    (28 odpovědí)

Mě je jasné, že ty limity štvou 95% lidí:-D

Co se týče kvalitního oblečení, tak zatím jsem tak nějak rozhodnutý nekupovat plovoucí mořský oblek, ale oblečení řešit spíše pomocí tenkých teplých vrstev a na to nepromokavou pláštěnku. Zateplené holínky a pořádná čepice jsou samozřejmostí, ale s tím oblekem nějak nevím no. Myslím, že ve středním Norsku zase taková zima nebude a tentokráte se bez něj obejdeme. Ale nechám si každopádně poradit.

Vercajk už mám koupený:-)

Přívlač: WFTCharisma senso pilk 2.4m 30-120g + Penn Slammer 360

Pilkrování: Penn Overseas Boat 2,1m 300-600g + Penn Commander 20LC

Po přečtení pár témat jsme se taky rozhodli odlít si vlastní pilkery 280-450g, akorát ještě řešíme lesk, což se nám moc nedaří. Na přívlač máme odlité jigové hlavičky 60-80g.

Vlákno s mapami už jsem viděl, myslím, že jsem tam k naší oblasti nic nenašel, ale je možné, že jsem se špatně koukal. Musím se na to mrknout ještě jednou. Jinak budeme spoléhat na majitele a historii GPS, jak píšeš. Loď máme Kverno.

Asi netušíš, zdali vesty, případně vylovovací gafy bývají součástí vybavení lodí?

Jinak díky moc za rady.;-)

dosky
    Účastník
    (2659 odpovědí)

OndraNorsko napsal:

Mě je jasné, že ty limity štvou 95% lidí

Co se týče kvalitního oblečení, tak zatím jsem tak nějak rozhodnutý nekupovat plovoucí mořský oblek, ale oblečení řešit spíše pomocí tenkých teplých vrstev a na to nepromokavou pláštěnku. Zateplené holínky a pořádná čepice jsou samozřejmostí, ale s tím oblekem nějak nevím no. Myslím, že ve středním Norsku zase taková zima nebude a tentokráte se bez něj obejdeme. Ale nechám si každopádně poradit.

Plovoucí oblek doporučuji. I ve středním Norsku ti může být sakra zima. :-D:-D

roman1312
    Účastník
    (802 odpovědí)

Jak říká Došky, byli jsme ve středním Norsku na začátku června a po 8 hod. na vodě jsi se půl hodiny ani nevyčůral, protože jsi měl tak zmrzlé prsty, že jsi si nerozepnul ani knoflík u poklopce. V Norsku dokáže počasí hezky překvapit během 20 minut, nepodceňoval bych ho. Jinak si stejně najdete na rybolov svoje místečka a klasické pilkrování a přívlač budete provozovat stejně. Jak tady někdo trefně poznamenal, když jdou, tak i na zátku od piva. Šťastný rybolov a hlavně návrat.

Jinak Jiřan je prima kluk, akorát asi nebyl ve “formě”!

kloboukatej
    Účastník
    (202 odpovědí)

Plovoucí oblek doporučuji. I ve středním Norsku ti může být sakra zima. [/citace]

Plovoucí oblek nedoporučuji. I ve středním Norsku ti může být sakra horko.

:-D:-D

Ale vážně. Docele jsem spokojen s mnoha vrstvami, navrch kvalitnější pracovní oděv a v případě deštivého počasí kvalitní pláštěnku a rozhodně pogumované kalhoty !!, taky z kategorie pracovních oděvů. Kamarád s plovoucím oblekem v červenci moc nadšený nebyl a na slunci ho pravidelně svlékal. Pláštěnku a gumové kalhoty raději o číslo nebo dvě větší. Na kráse nezáleží a větší se snadněji obléknou i dají dolů.:-)

Hlaváček Milan
    Účastník
    (271 odpovědí)

Jo kamaráde ty hlavičky taky mužou být lehčí přečti si tady články o polacích

rybarik
    Účastník
    (295 odpovědí)

čau suhlasim jigy aj lahšie ja poživam 25-40g do plytčin a na povrchovy lov polak-sei s tymto navijakom nebude citit pohyb nastrahy a bude padat prilišrychlo lov si nevychutna , na hlbku a do spodnych prudov su tažšie jigy super pripadne sa s nimi lahko dostane pod hejno

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Mapy oblasti jsou prakticky 3. Tvoje lokalita leží na jejich rozmezí.

Hledej mapy : Bremsnesfjord, Smola a Lesund.

Bohužel přímo ta lokalita asi není.

ondras
    Účastník
    (28 odpovědí)

MifakM napsal:

Mapy oblasti jsou prakticky 3. Tvoje lokalita leží na jejich rozmezí.

Hledej mapy : Bremsnesfjord, Smola a Lesund.

Bohužel přímo ta lokalita asi není.

Díky.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Bremsnesfjord – je jihozápad od tvé lokality

Smola – je na sever

a Lesund – je na severovýchod

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 74)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu oblast TUSTNA – FIKKAN

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...