Hasvik, NO
temperature icon 11°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 23°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 15°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Nový filetovací nůž

Ahoj kolegové!

Vlastním asi 6let klasickou filetovací Rapalu 19cm. Poslední dobou jsem ji hodně vyžíval v kuchyni a rozpadla se střenka, způsobená častým mitím v myčce. Je čas na nový fileťák, prosím vás o nějaké tipy, co máte vyzkoušené. Díky!

Odpovědět

Taky se hlásím o jeden výtisk kuchařky. Jinak díky za každý i budoucí tvůj příspěvek na tomto fóru. Díky.

Loni jsem koupil nějaký set rukavice, brousek a nůž a mojí chybou nůž řádně zrezavěl-zkorodoval. Tak hledám nějaký co mu slaná voda neublíží a že neumím nože brousit respektive mě nebaví hodinu drhnout nožem o šutr tak bych bral i takový co má ostří co se hnedle neztupí. Nechci s ním krájet jablka a nebo celer. Maximálně na maso, hovězí, vepřové, rybí. Nepotřebuji nic profesionálního i když viděl jsem v práci profi řezníka co měl nůž no plastové žluté držadlo, železo jakési pofiderné jen to furt brousil o ocílku ale naporcoval s tím celé prase. Takže je to spíš ..no já štětec, barvy a plátno a nic ke koukání to nebude, to van gogh jo na to se dá dívat furt...

existuje nějaký fileťák co by mi padl do ruky? Raději větší, nechci kudlu na píšťalku z vrby.

Léta používám Rapaly https://www.topfishing.eu/noze-rapala/

Nemám s nimi jedinný problém. POKUD HO BUDEŠ MÁCHAT VE SLANÉ VODĚ ZREZAVÍ TI KAŽDÝ NŮŽ.

Tačí když ho po práci opláchneš ve sladné vodě a rezavět ti nebude.

Díky. Včera jsem byl u brusiče nechat nabrousit kuchyňské nože. Žádný pořádný filetovací tam neměl ale poradil mi nožířství kde mají výběr. taky mi nůž musí sednout do ruky. To chce si ho prohlídnout innatura a ne kupovat v eshopu. Tak se tam zajedu dnes podívat.

To co se mi vrátilo z brusírny je tak ostré, že jsem se při vybalování trochu řízl. Taky jsem včera koupil na eshopu nůž Rapala Soft Grip Fillet - BP709SH1 . Je to ten s nejdelší střelkou co se dá u nás sehnat. Na krku pak používám Morakniv Eldris Neck Knife. To je takový prcek, ani jablko se s ním nedá rozkrájet. Tak mě zajímá, jestli z výroby jsou nože tak broušené aby se to dalo srovnat s prací profi brusiče.

Tak kudla je doma. Je pořádně dlouhá, tresku prořízne skrz. Ostrost nic moc (při porovnání toho co se mi vrátilo od brusiče) , nechám to před použitím pořádně nabrousit.

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.