Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 403 odpovědí. Do diskuze (86 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel frigo a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 391. až 404. (celkem z 404)
  • Autor
    ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Letňany jsem plánoval ale dostat to z výrobce byl téměř nadlidský výkon. Dejte mě pár dní jak to vybalím roztřídím tak to sem začnu sypat. Viki rozhodně mě to potěšilo a vůbec vám to nemám za zlé právě naopak a pokud by jste to chtěl se mnou dále zlepšovat uvítám to. Pro pana friga je to naprosto jednoduché. Princip je v tom,že to umožní vytvořit vhodný návazec přímo na lodi. Jednoduchým pohybem připnete návnadu kamkoliv na kmenovou šňůru. Následně je zase sundáte. Asi by to video opravdu řešilo. Pokusím se někoho sehnat kdo to natočí a zpracuje tak aby to k něčemu bylo. Jen pro ilustraci takto vypadá samozasekávací háček který používám. Není potřeba nijak zasekávat vše udělá za vás.

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

viki
    Účastník
    (181 odpovědí)

ahoj,tento system jsem viděl prvně v serialu (lov tuňáků),ale ti pacholci to nikdy neukázali nebo tak rychle k nepostřehnutí.ofotím ,mám nějaké háky ale nevím jestli je to samosek.nikdy jsem s nima nepracoval,připadaj mi přiblblý.vypadaj tak nějak podobně jako foto.V Letňanech jsem byl,ale pro kvantum návštěvníků se nedalo pořádně dostat k pultu,takže jenom pomalá couračka. pro dnešek konec.

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

To Zapa.: to je cirkle hook??

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Ja funguje ta karabina?? Vubec mi to neni jasny

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Ano na velké ryby jako je plachetník, mečoun, tuňák a další se to opravdu používá. Na takto velké ryba má ten klips cca 18CM. Pokud teda vyrazíte na halibuta nemusíte se bát.

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Háček je Tuna hook, požívá se na chytání bez záseku u vznášející se návnady.Je ale jedno co si tam dáte někdy tam dávám klasickou papriku . Funguje to asi tak jak je na obrázku. Zmáčknete a přichytíte na kmenovou šňůru. Rychlé uchycení kamkoliv bez uzlů a tím i snadné sundání. Vzdálenost mezi jednotlivou návnadou si volíte jak uznáte za vhodné. Bez problémů prochytáte libovolný sloupec. Nebo se dostanete pod hejno k těm opravdu velkým. Nepoužívá se pilker a tak vázky jsou vzácné.

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Děkuji za otevření tohoto tématu, sehnat háčky cyrcle hook není problém máme již několik let skladem.

http://www.topfishing.eu/hacek-kweite-10-0-topfishing.html

Na tom obrázku není patrné, jak se karabina otvírá a jak se zamezí klouzání po kmenovém vlasci při záseku nebo zdolávání?

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

ZAPA napsal:

Háček je Tuna hook, požívá se na chytání bez záseku u vznášející se návnady.Je ale jedno co si tam dáte někdy tam dávám klasickou papriku . Funguje to asi tak jak je na obrázku. Zmáčknete a přichytíte na kmenovou šňůru. Rychlé uchycení kamkoliv bez uzlů a tím i snadné sundání. Vzdálenost mezi jednotlivou návnadou si volíte jak uznáte za vhodné. Bez problémů prochytáte libovolný sloupec. Nebo se dostanete pod hejno k těm opravdu velkým. Nepoužívá se pilker a tak vázky jsou vzácné.

Dekuji za vysvetleni, ale jak pise Simak klouze to pri zaseku nebo ne??

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Zapa nemas nejake video jak se ten klip pouziva??

Láďa Levinský
    Účastník
    (281 odpovědí)

Už to někdo zkoušel a jaké má s tím klipem zkušenosti?

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Otázka klouzání je asi nejčastější otázka co dostávám. Neklouže! Jedině pokud použijete klips ve spojení se slabou šňůrou může popojíždět. Nejlepší je si na to sáhnout a poznáte jak to funguje. Na druhé straně právě to, že nejde o pevné spojení je tam jistá možnost volnosti která brání přetržení. Malé klipsy na slabou šňůru je možné pro lepší pocit chytat dvojitě, to pak zachová určitou pružnost a zabrání případnému klouznutí. Zase se to ale obtížněji nasazuje a sundavá. Druhá možnost je mít na návazci uzle, vždy dva a mezi ně se to přicvakne. Jsou tam ale spíš jako orientace jak to máte daleko od sebe. Prakticky je to jen pro pocit. Také to lze použít jen u návazce který pak ručně vytahujete do lodě.

Celé to není můj výmysl tento druh klipsů se používá v profesionálním rybolovu již padesát let. Já se to pouze snažím přiblížit do sportovního rybolovu. Je to relativně levné, nevyžaduje to žádné velké dovednosti, šetří to čas a hlavně váhu kterou vozíte. Rozhodně se to nedá použít úplně na vše ale pro značnou variabilitu je na každém kolik možností v tom objeví. Zatím to každému doporučuji na velké ryby ve spojení s mrtvou rybou, na okouníky s kousky masa atd. Pokud vláčíte je asi zbytečné se tím pro uchycení jedné návnady zabývat.

K otevírání karabiny je asi nejpodobnější práce s otvíračem tlamy pro dravce. Zmáčknete, nasadíte, pustíte a klips se sám uzamkne.

frigo
    Účastník
    (120 odpovědí)

S potěšením sleduji, že nejsem jelen sám, ale zírají i zkušení norci. ZAPe, díky.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 391. až 404. (celkem z 404)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...