Po delší odmlce Vás kolegové zdravím. Nějaký čas to zde pozoruji a přišlo mě, že je to o všem jiném než o chytání ryb v Norsku. Za poslední léta se objevilo spousta novinek, díky kterým chytáte větší ryby.Jen si nějak nepředáváte zkušenosti. Ale kupodivu jsem ještě nezaznamenal nikoho kdo by používal pro tvorbu návazců a upevnění návnady nějaký klip z řady Smart Clip. Osobně to považuji za naprostý průlom v možnosti chytání velkých ryb.Samozřejmě podle velikosti je možné tvořit sestavy pro chytání jakékoliv ryby. Tím, že umožní sestavení téměř libovolně dlouhé sestavy a to přímo na lodi při spouštění do vody tak i zase její postupné odepínání při vytahování. Tím se vyhnete motání a obtížné manipulaci, jaká se projevuje při chytání na dlouhý klasický návazec. Je ideální pro chytání ve velkém spektru vodního sloupce. Jeden z nejtypičtějších příkladů je chytání okouníků. Při jejich cíleném lovu je potřeba obsadit co největší sloupec vody. Se systémem smart clip není problém chytat na dvacet háčků ve sloupci i 30m vysokém. Po zvládnutí grifu nasazení na kmenovou šňůru trvá sestavení a následné rozebrání jen několik sekund. Celý systém má mnoho variant a záleží jen na Vaší invenci jak ho použijete a na kterou rybu. Tím, že umožňuje téměř neomezené množství jednotlivých nástrah (háčků) v jedné montáži. Zároveň není ani omezena délka na které si návnady rozmístíte. Je ideální volbou pro chytání i těžko chytatelných ryb. Díky možnosti položení šňůry návnad na dno je možno chytat i ryby dna. Jako je ďas, kočka, různí platýsy a další. Ideální je chytání za použití samozasekávacích háčků za použití přírodní nástrahy. Díky značné velikosti pochytávané oblasti se mnohonásobně zvýší pravděpodobnost úlovku. Vzhledem k velice dobré ceně, trvanlivosti a téměř nulové možnosti ztráty samotného klipsu se mě to zdá jako jedna z nejlepších vychytávek pro lov v Norsku za poslední léta.