Hasvik, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -6°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon -1°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nové vývozní kvóty 2018

Od 1.1. 2018 se meni vyvozni kvota !!!!!

info cesky

norsky: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/nytt-turistfiske-regelverk/id2564251/

Odpovědět

Tomu rozumím, dík.

To co píše Sim je pravda. Ten systém s tabletem je poměrně drahá sranda a ne každý si to může nebo chce dovolit. Firma, která tento systém nabízí si z toho hodlá dělat dost slušnej byznys. Jenom bych ještě Sima malinko opravil. Sumář musíš vyplňovat denně, klidně by mohla přijít kontrola. Hlásit na úřady to pak musí majitel kempu jedenkrát měsíčně.

2 Došky: Kolik si účtují Norové za elektronickou evidenci úlovků pomocí tabletů?

2 Došky: Kolik si účtují Norové za elektronickou evidenci úlovků pomocí tabletů?

Pokud mám správné informace, tak loni kdy to vzniklo, to bylo zadarmo a od letoška by to mělo být placené. Kolik přesně to stojí nevím, myslím, že pokud to tady čte Janka, tak o tom bude vědět více. Vím, že jsme se s Jankou o tom bavili. Já osobně nejsem zastánce tabletu kdesi na filetárně, protože si nejsem jistý jeho životností a počítačovou gramotností zejména Čechů.

Vloni zacali lidi blaznit a neustale se ptali, ze nekteri majitele ted budou chtit za kazdy pobyt ca. 20 EUR navic. Nechapala jsem tehdy za co. Ted to vim.

Majitele campu se musi prihlasit,  uzavrit smlouvu s tou firmou a zaplatit zvlastni poplatek, aby mohli pouzivat tuto Appku. Pak za kazde hlaseni podle toho, zda jsou a nebo nejsou clenove, plati 50 a nebo 80 NOK.  Kvuli tomu asi tento poplatek od majitelu navic, protoze kdyz si to sectete za rok, neni to prave mala suma ...

V Betten rorbuer jsme se rozhodli pro hlaseni na papire. Jak pise Dosky, ne kazdy zvlada tablet. Ne kazdy se k nemu bude chovat, jako ke vlastnimu. A hlavne castka za hlaseni ulovku pres tuto firmu presahuje nekolik tisic EUR rocne a my zdrazovat nechceme. Navic mne vadilo, ze nejaka firma chce po lidech spoustu informaci - od adresy, pres telefonni cislo az po ja nevim co. K cemu?  Pri hlaseni primo na Fiskeridir.no to nic nestoji, jen trochu vic prace pro me, ale hlavne nikoho nic soukromeho nezajima. Cisla se hlasi zcela anonymne. Datum, pocet ryb a hotovo.

Organizace musi hlasit ulovky minimalne jednou mesicne  a je to kontrolovano. Pri nedodrzeni hrozi velke pokuty.

Timto prosim hosty, pokud budete vyplnovat papiry, neodvazejte je s sebou, nechte je tam majiteli. Ten je potrebuje, vy ne. Jak mini ministerstvo pokutovat majitele za to, ze jeho hoste nenahlasili ulovek pres tablet, presto, ze o tom vedeli, nevim. V celem asi opet hraje roli norska duverivost.

cau

Nemecka firma /FISH REG/ponuka tuto službu za 1000NOK plus 50 NOK za každu lod ,ročne bez dane.

je k tomu treba počitač a pre hosti -tablet,smartfon,

ma to niekto?

Paní Janko, mám možná úplně blbý dotaz. My z hlav a ořezu vaříme rybí vývar, který pak zamrazíme a vezeme domů. Je toto považováno za "produkt z ryb", tzn. započítává se do těch povolených 20kg? Jen na upřesnění jsou to na osobu 3-4 balíčky (objemově cca 2l).

Děkuji za odpověď

Já bych řek je to rybí produkt tak je to jasný nakladaný játra to samé.přes to vlak nejede.

Rybi produkt je rybi produkt ... Jako pise Vydra.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!