Hasvik, NO
temperature icon 6°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 15°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Nové vybavení

Nazdar chlapi,

norská horečka u mě opět už v plném proudu a tak se dávám do výběru nového vybavení. Zatím jezdím jen vyšší střední Norsko, ale časem bych se chtěl podívat určitě i na sever a proto bych chtěl vybrat už vybavení, které by mi stačilo i tam. Chystám se i do Brna na veletrh, tak chci mít přehled. Za každou radu či osobní zkušenost budu moc rád. Jsem student, vydělávám jen po brigádách, takže názory typu: "To jsi radši pořiď el.multík za 20tis." ani nepište.;-)

PILKROVACÍ PRUT

Tady zvažuju 2 možnosti.

1.) Penn Overseas 2,1m

Trošku mi vadí délka 2,1m což je podle mě málo, ale zase cena 2000,- je hezká. Navíc se umístil tady v anketě na 1.místě. Takže 2 otázky: Jak moc ta délka ovlivňuje akci a kterou gramáž(300-600, 300-1000) by jste případně volili vy?

2.) WFT North 68 2,4m 200-1000g, SIC ocka

Zatím asi favorit. Měl bych možnost koupi kolem 3300,- nový. Sice je dražší, ale slyšel jsem na něj dobré reference, dobrý rozsah gramáže, držel jsem ho v ruce. Nejsou tam ty LTC očka, ale i ty ocelové očka si myslím budou dostačující.

Nebo máte dobrou zkušenost s jiným prutem do cca těch 3000,- Kč?

MULTIPLIKÁTOR

Tady bych se chtěl vlézt do 2500,- Kč.

1.)P.Simčo mi doporučoval Penn Commander 20LC

Penn

2.)Druhá možnost Cormoran Corboss

Cormoran

VLÁČECÍ PRUT

Tak tady mě napadá jen jediné a to Charisma 2,7m 50-190g a nevím, co by jste museli napsat, abych změnil názor:-D

P.S.: Vím, že tu bylo už spousta diskuzí o výběru vybavení, já bych chtěl jen Vaše názory a hlavně zkušenosti s těmito konkrétními typy, popř. nějaké návrhy v cenových relacích, které jsou uváděny.

Ještě jednou díky za KAŽDOU RADU!!

Odpovědět

2 JIMMI

Podívej se na stránky http://www.topfishing.eu/penn2/

Jsou tam všechny tři vedle sebe :-)

To já vím, že tam jsou - taky jsem je viděl i na jiných fotkách- ale já jsem je chtěl vidět v rukách, třeba na prutu při zdolávačce. Z normální fotky samotného navijáku si neuděláš představu o velikosti........;-)

To JIMMY: Tady máš Pavla se Slammerem 460...

to JIMMY:

mám ještě takovou fotku

To sroubek, ty máš 260-tku Slammer?

[citace]trojhak napsal:

To sroubek, ty máš 260-tku Slammer?[/citace]

ne,mám 360...;-)

To Kaqpa: Já bych místo PENN GTO, koupil PeNN KOMMANDER 20LC. To počítadlo je v Norsku hodně důležitá věc.

A jaké kdo máte zkušenosti s mechanickými počítadly? Mám ho na Cormaran Cosbos a na třech různých navijácích stejné značky a série měří jinak. Natož podle echolotu...

Našel jsem v akci Overseas 300-600g, Penn GTO a pletenka stren za 3000,-, tak pudu asi do toho.

[citace]kaqpa napsal:

Našel jsem v akci Overseas 300-600g, Penn GTO a pletenka stren za 3000,-, tak pudu asi do toho.[/citace]

Napiš prosím link, kde se to dá koupit. Vzal bych to také pro syna. Dík.

To PEN: také mám Cormoran Corbos s počítadlem a zhruba údaj na něm odpovídá hloubce na echolotu, jen je problém, když to párkrát povytáhnu, začne švindlovat. Je to ale zase věc na dlouhou diskusi, když Tě bere drift a máš silnější šňůru, tak než dosáhneš dna odmotáš víc metrů než je skutečná hloubka. Spíš se tím údajem řídím, když mi to vezme ve sloupci, info pro ostatní, kde jsou ryby. No a když je to větší kus, tak kolik metrů zbývá zhruba k hladině. Musím přiznat, že jsem ještě nevytáhl nástrahu z vody a na počítadle se sešly nuly.

Dobré ráno všem. Když už sme u těch Corbossů neměl by někdo náhodou výkres, či plánek (nevím jak to jinak nazvat) k tomuto multíku? Koupil sem tady jeden rozebraný v bazaru, ale i přesto že už sem pár kolovrátků

zevnitř viděl taxe mi ho nedaří složit. Lépe řečeno nedaří se mi zprovoznit systém zabraňující zpětnému protáčení cívky. Díky moc.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.