Hasvik, NO
temperature icon -6°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -4°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
skoro jasno

Nová baterie k multíku

Potřebuji koupit novou baterku k multíku.Kolika ampérové používáte,jak dlouho vám na moři vydrží nabytá a jakou máte značku?

Odpovědět

Kup si 12V/12Ah u menších elektrik jako je Daiwa 500s nebo Banax ti vystačí v pohodě na 2-3dny lovu. Velký multiplikátor typu Daiwa 600fe ti bude určitě sloužit 2dny. Pozor na dobíječku, u větších baterek jako je tato už ti nebude stačit dobíječka o výkonu 30mAh, budeš si muset pořídit alespoň 2Ah.

http://www.topfishing.eu/baterie-12v-12ah-topfishing.html

Michale dík za radu.

Mám banax.Nabíječku mám 1000mA bude stačit na těch 12ah?

Stačit ti bude, ale budeš nabíjet víc jak 12 hodin. Kluci z druhé lodě to řeší jednou společnou autobaterkou 50Ah. Ale je problém s délkou kabelů.Já používám 12Ah na Leobritz a v pohodě. Jednou za dva dny dorazím a OK.

12 hodin je vpohodě, to jde do rána než se srovná hladinka v krvi je nabytá!:-P

Určitě záleží, jak se multík používá, protože znám rybáře, kterým nestačí energie ani půl dne.

zdar Norci,řeším teď s kolegou jednu otázku,snad nám někdo poradí nejlépe elektrikář,zajímalo by nás zda se může na el.multík napojit

baterie 12v 74ah z auta,nestane se multíku nic?

to mikulcak: pro multík je rozhodující napětí baterie a to je v pořádku. Údaj o Ah ti říká, jakou má baterie kapacitu. S touhle krávou odchytáš celý pobyt na jedno nabití. ;-)

Tak 74 Ah baterku vozím už několik let, má to několik výhod, utáhne 3 multíky a sonar, 1x za 14 dní ji dám nabít. Ještě se mně nestalo aby se se vybila a potom mám rezervní do auta,,,,

OK,děkuji,to jsem potřeboval vědět:-D

Jo ještě jedna otázka kluci,jakou tloušťku kabelu od baterie mám použít?

mikulcak: Není dost jasný tvůj dotaz ohledně tloušťky kabelu. Chceš-li chytat s el. mulťákem, musíš použít kabel, který je součástí. Chceš-li baterku použít ještě k jinému účelu, jako vhodný se jeví kvalitnější startovací kabel.

To Vapno1- no chci aby na tu baterku chytalo více lidí a proto si představuju že 12v rozvedu po lodi kabelem připevněným k zábradlí lodi

a protože elektrice nerozumím tak sem se bál těch více amper proto sem

chtěl vědět zda se dá použít kabel třeba 2mm.

to mikulčák: poslal jsem ti SZ

to mikulčák, zok už ti určitě poradil, mám to v 3 mm měďi, echo na připájených konektorech hned na krokosvorkách aku. a multíky jsem měl ma bajonet.spojkách. To se neosvědčilo, (pro rychlé odpojení),tak to mám na klasických banánkách....

[citace]mikulcak napsal: To Vapno1- no chci aby na tu baterku chytalo více lidí a proto si představuju že 12v rozvedu po lodi kabelem připevněným k zábradlí lodi

a protože elektrice nerozumím tak sem se bál těch více amper proto sem

chtěl vědět zda se dá použít kabel třeba 2mm.[/citace]

Nebylo by marné v blízké budoucnosti, kdyby rozvod 12V z autobaterie byl klasickou součástí vybavení lodě pro rybáře používající el. mulťáky. Tak jak se postupem času staly GPS, echoloty, plottery ...

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!