Potřebuji koupit novou baterku k multíku.Kolika ampérové používáte,jak dlouho vám na moři vydrží nabytá a jakou máte značku?
Potřebuji koupit novou baterku k multíku.Kolika ampérové používáte,jak dlouho vám na moři vydrží nabytá a jakou máte značku?
Kup si 12V/12Ah u menších elektrik jako je Daiwa 500s nebo Banax ti vystačí v pohodě na 2-3dny lovu. Velký multiplikátor typu Daiwa 600fe ti bude určitě sloužit 2dny. Pozor na dobíječku, u větších baterek jako je tato už ti nebude stačit dobíječka o výkonu 30mAh, budeš si muset pořídit alespoň 2Ah.
Odpovědět
Michale dík za radu.
Mám banax.Nabíječku mám 1000mA bude stačit na těch 12ah?
Odpovědět
Stačit ti bude, ale budeš nabíjet víc jak 12 hodin. Kluci z druhé lodě to řeší jednou společnou autobaterkou 50Ah. Ale je problém s délkou kabelů.Já používám 12Ah na Leobritz a v pohodě. Jednou za dva dny dorazím a OK.
Odpovědět
12 hodin je vpohodě, to jde do rána než se srovná hladinka v krvi je nabytá!:-P
Odpovědět
Určitě záleží, jak se multík používá, protože znám rybáře, kterým nestačí energie ani půl dne.
Odpovědět
zdar Norci,řeším teď s kolegou jednu otázku,snad nám někdo poradí nejlépe elektrikář,zajímalo by nás zda se může na el.multík napojit
baterie 12v 74ah z auta,nestane se multíku nic?
Odpovědět
to mikulcak: pro multík je rozhodující napětí baterie a to je v pořádku. Údaj o Ah ti říká, jakou má baterie kapacitu. S touhle krávou odchytáš celý pobyt na jedno nabití. ;-)
Odpovědět
Tak 74 Ah baterku vozím už několik let, má to několik výhod, utáhne 3 multíky a sonar, 1x za 14 dní ji dám nabít. Ještě se mně nestalo aby se se vybila a potom mám rezervní do auta,,,,
Odpovědět
OK,děkuji,to jsem potřeboval vědět:-D
Jo ještě jedna otázka kluci,jakou tloušťku kabelu od baterie mám použít?
Odpovědět
mikulcak: Není dost jasný tvůj dotaz ohledně tloušťky kabelu. Chceš-li chytat s el. mulťákem, musíš použít kabel, který je součástí. Chceš-li baterku použít ještě k jinému účelu, jako vhodný se jeví kvalitnější startovací kabel.
Odpovědět
To Vapno1- no chci aby na tu baterku chytalo více lidí a proto si představuju že 12v rozvedu po lodi kabelem připevněným k zábradlí lodi
a protože elektrice nerozumím tak sem se bál těch více amper proto sem
chtěl vědět zda se dá použít kabel třeba 2mm.
Odpovědět
to mikulčák, zok už ti určitě poradil, mám to v 3 mm měďi, echo na připájených konektorech hned na krokosvorkách aku. a multíky jsem měl ma bajonet.spojkách. To se neosvědčilo, (pro rychlé odpojení),tak to mám na klasických banánkách....
Odpovědět
[citace]mikulcak napsal: To Vapno1- no chci aby na tu baterku chytalo více lidí a proto si představuju že 12v rozvedu po lodi kabelem připevněným k zábradlí lodi
a protože elektrice nerozumím tak sem se bál těch více amper proto sem
chtěl vědět zda se dá použít kabel třeba 2mm.[/citace]
Nebylo by marné v blízké budoucnosti, kdyby rozvod 12V z autobaterie byl klasickou součástí vybavení lodě pro rybáře používající el. mulťáky. Tak jak se postupem času staly GPS, echoloty, plottery ...
Odpovědět
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...