Hasvik, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 10°C
jasno
Oslo, NO
temperature icon 18°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Norway do 12.000,-kč

Nazdar Norci! Obracím se k Vám s prosbou o pomoc při výběru lokality do Norska 2012.. Ocenil bych osobní zkušenosti. Nechci to řešit přes žádnou CK. Níže uvedu, co bych si tak zhruba představoval.

Lokalita: od Smoly až po sever, někde úroveň ostrova Lokta

Chatu(chaty): pro 8-12 lidí, normálka, něco obyvatelného

Lodě: jsme zvyklí i na menší s 20HP, nemusí být žádný luxus

Cílená ryba: metrovky samozřejmě:-D, keler a halík nejlépe

Cena: plus mínus 12000,-/osoba (cesta,ubytko,lodě,trajekt), prostě vše

Datum: začátek září

Nikdy jsem nebyl v září na úrovni Hitry,Smoly atd, takže si nedokážu představit, co se tam chytá. Jestli se na ten sever vyplatí jezdit.

Pište cokoliv Vás napadne, klidně jen blbý odkaz, www stránky, budu moc rád. Buď tady, SZ, nebo email: kadlic.i@seznam.cz

Díky předem a Norsku zdar!!!

Odpovědět

2 Stroft

Taky s tím souhlasím, jen s drobnou úpravou a to že lokalita není na prvním místě, ta vyplyne z těch dalších podmínek. Ale pokud myslíš tou lokalitou jižní, střední Norsko, nebo Lofoty či Finnmark, pak s tím souhlasím. Jen lodě bych dal hned na druhé místo - je to mnohdy to jediné co Ti může na moři zachránit svůj vlastní krk.

I jeden "chytrák" dokáže otrávit celý pobyt, včetně cesty, všem okolo. Ale to myslím u kaqpy nehrozí. Byli spolu (aspoň se mi to zdá) v Norsku několikrát.

Takže bych to viděl :

1. Správná parta

2. Lodě

3. Komfort ubytování (včetně dostupnosti mola)

4. Možnost lovu za nepříznivého počasí

5. Roční období

Ale předpokládám, že každý rybář/parta má jiné priority takže ta "tabulka hodnot" se bude u každého asi mírně lišit.

To MikakM: Absolutní souhlas. 8-)

2 Sim

Ó díky velký Sime :-)

Řídím se jedním heslem : "Dosť bolo plastových lodí s motorom o výkoně 15 HP" :-)

I když některé typy plasťáků jsou už na úrovni aluboatů. Ale Hansvik, Rana a Pioner to nejsou.

Ale takový Uttern to je již jiná.

Uttern S 64 Exclusive

2 MIFAK

Není na chytání s prutem zbytečně vysoká? A míst na celodenní chytání (občas v sedě) tam taky moc není ... Nebo to je jen zkreslený dojem?

2 Pafka

Podle mne není moc vysoká. Má zhruba bord stejně vysoko jako Kasboll. Míst je tam dost, na přídi i na zádi máš lavice. Podle mne pro 4 rybáře místa až až (a vlezlo by se tam i 6, ale s určitým omezením samosebou).

Tady je loď v "klidu" a na zádi má i vylovovací můstek, takže ani s větší rybou by problém být neměl.

Je teda pravda, že jsem na ni nechytal, ale je to pro mne TOP z plastových lodí.

Která lokalita má takové krasavice???

A ještě jeda se mi líbí a to Yamarin 6210. Tato firma dělá i aluboaty Yamarin 61CC CROSS a ty taky nevypadají vůbec špatně.

2 Sim

Zatím jsem je neviděl u žádné (bohužel), ale občas koukám na finn.no na to co se prodává a je na trhu. Ty Utterny se dají pořídit za cenu aluboatu (možná i pod ní) - když budeme porovnávat stejnou délku tedy 21 stop.

Ta co jsou ty fotky tak je k mání za (včetně plné výbavy a motoru 220 HP) 285.000 NOK a má "najeto" (nebo naloďováno :-) ) cca 75 hod

Uttern S64 Exclusive

UPOZORNĚNÍ - MUSÍTE OTEVÍRAT V IE (VE FF SE NEOTEVŘE)

Tak ta cross 61 je opravdu moc hezká , a nestojí ani moc - dle ceníku co jsem se díval stojí něco kolem 532.000.-kč cena bude samozřejmě bez motoru. Ta loď Je fakt super.

To MifakM: Podle častých diskuzí s norskými majiteli, tak investice do plast lodi ve velikosti aluboatu se jim nevyplatí, protože plast loď vydrží cca 8-9let, kdežto Kvaerno má žívotnost skoro dvojnásob. Asi proto je nejvíce zastoupeno Kvaerno.

2 Sim

Tomu rozumím a osobně bych šel taky spíše do alu. Takže se ani nedivím. Je pak jen otázkou zda Kvaerno nebo Kaasboll :-)

Ale to už jsme úplně mimo zadaného tématu 8-O

bez diskuzí souhlasím. Jen u každého jsou priority někde jinde, u mě jsou tak jak jsem psal. Když pojedu na sever ve vhodnou dobu s dobrou partou do míst kde se dá lovit za větru tak jdou ostatní priority o žebříček hodnot níže:-)

Viz letošní sever: ubytko, filetárna, vzdálené, 6metrů vysoké molo, vše na číču, ale ryb jak sraček a to se počítá.

[citace]MifakM napsal:

2 Stroft

Taky s tím souhlasím, jen s drobnou úpravou a to že lokalita není na prvním místě, ta vyplyne z těch dalších podmínek. Ale pokud myslíš tou lokalitou jižní, střední Norsko, nebo Lofoty či Finnmark, pak s tím souhlasím. Jen lodě bych dal hned na druhé místo - je to mnohdy to jediné co Ti může na moři zachránit svůj vlastní krk.

I jeden "chytrák" dokáže otrávit celý pobyt, včetně cesty, všem okolo. Ale to myslím u kaqpy nehrozí. Byli spolu (aspoň se mi to zdá) v Norsku několikrát.

Takže bych to viděl :

1. Správná parta

2. Lodě

3. Komfort ubytování (včetně dostupnosti mola)

4. Možnost lovu za nepříznivého počasí

5. Roční období

Ale předpokládám, že každý rybář/parta má jiné priority takže ta "tabulka hodnot" se bude u každého asi mírně lišit.[/citace]

[citace]Sim napsal:

To MikakM: Absolutní souhlas. [/citace]

Přesně tak,základ úspěchu je dobrá parta!!!!!

Pokud přijde ponorka a nebo máte v teamu jednoho velitele,je konec!!!!

Domů není 100km ale 2500km -střed-sever 3500,nejde se sebrat a odjet...Já sem se s tím před pár lety setkal,vím o čem je řeč...

No a zbytek jak píše MifakM a Sim.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.