Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 41)
  • Autor
    Naki
    Účastník
    (900 odpovědí)

to ChoChy,to jsi na té fotce ty?????::-P

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Fotodokumetace ChoChy jasně dokazuje jak jsme byli v začátcích otužilí. V té době jsme byli za 1. – mladí a krásní a za 2. jsme o nějakých oblečeních na moře neměli ani tušení. Přesto jsme to přežili a vzpomínáme na to rádi.

Drahoslav Chocholouš
    Účastník
    (258 odpovědí)

To je jasan že ja zub času mne holt trochu ohlodal https://rybolovnorsko.cz/i/smajly/4.pnghttps://rybolovnorsko.cz/i/smajly/5.png

😀

prochor52
    Účastník
    (120 odpovědí)

No to je téma pro “norské starce”. Já byl poprvé někdy 1994???, kde jinde, než s Korlinem. Pomiňme křivé vařiče,rozpadající se nádobí, plesnivé sprcháče, lodě s motorem, který proti větru a vlnám nejel, to tehdy nebylo podstatné. Odvážně jsme vyráželi k želvám nebo za most k Aure, což byly výlety min. na 2 hodiny jízdy za dobrého počasí. Žádné echoloty, natož GPS a mořské mapy, klasický silon i na pikru. Přesto to bylo naprosto úžasné a okouzlující.

K tomu navíc norská příroda – mám pocit, že mi z toho spadla čelist a hubu jsem zaklap snad až doma. Taky jsem hned příští rok popad auto, rodinu, stan a spacáky a vyrazili jsme na norský čundr po horách, vodopádech, ostrovech, ledovcích …/no, ryby se do programu taky vešly/.

Vlastní rybolov pak byl něco neuvěřitelného. Když jsme se trefili do hejna kelerů 50+, byli jsme z toho hotoví, obecňačka 80-90 cm byl zázrak, když přišel první mníček a halibutík, bylo to na pořádnou oslavu. Jak jsem zaviděl znalejším (ne ty ryby, ale ten zážitek), když přivezli kelery či polaky mezi 70-80 cm. Říkal jsem si, jaký to musí být na přívlačáku zážitek.

Pak už to jelo každý rok. Ještě párkrát s Korlinem, pak většinou po privátech a v posledních letech u nás “doma”- pořád ve středním Norsku. Zlepšovalo se vybavení, člověk té velké vodě začal aspoň trochu rozumět, přišly první metrovky a taky občas tendence nadávat, když ryby neberou, jak by člověk chtěl, nebo berou třeba jen malí kelírci. V tu chvíli si ale vždycky zkouším připomenout právě ty začátky a nadšení nad každou, byť malou rybou a tak si udržet radost z chycení každého mrňouse. Ostatně, když by člověk vyrazil s feederem nebo plavačkou třeba na Berounku a chyt za den to, co v Norsku hodnotí jako špatný úlovek, hned by se prsil před kámošema, jak mu to šlo. No a když v Norsku zrovna nejdou, je okolo tolik krásy, že je pořád na co koukat. A voda je tak rozmanitá, že se dá experimentovat hodiny, dny….Zkrátka ať žije Norsko a den, kdy nás napadlo tam vyrazit.

Martin Rollo
    Účastník
    (415 odpovědí)

Kdyz me tenkrat bracha rekl pojed do norska na ryby,tak jsem mu rekl,ze je blazen takovou dalku na ryby,manzelka rekla tak jed.Ted pojedu po trinacte a manzelka uz me pobizet nemusi,ale prvni norsko bylo nejlepsi sice jsme se stridali o jednu lod ,.tak jsme toho moc nenachytali.Kdyz jsem cekal na stridani lode zkousel jsem chytat z mola a v tom prisla moje prvni ryba na vlacak byl to keler 85cm a ja se klepal jak ratlik .Bylo to v Urke kdo tam byl vi o cem mluvim ta priroda je bomba

Martin Rollo
    Účastník
    (415 odpovědí)

Martin Rollo
    Účastník
    (415 odpovědí)

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

a já moje záčátky sepsal už dávno zde :-):-)

leguan
    Člen
    (24 odpovědí)

Jooo Urke

Martin Jedlička
    Účastník
    (23 odpovědí)

Čusek nevím jestli to sem patří, ale začátek to je. Začínám se pomalu chystat poprvé do norska a jak se říká už stříhám metr. Nedávno jsem byl nakupovat a myslím si, že ještě nemám zdaleka všechno zde posílám pár fotek.

P.S. Ještě jednou bych chtěl poděkovat Šroubkovi, Simovi a Jardu Kovářovi za cenné rady a doporučení.

Martin Jedlička
    Účastník
    (23 odpovědí)

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

jedla napsal:

Čusek nevím jestli to sem patří, ale začátek to je. Začínám se pomalu chystat poprvé do norska a jak se říká už stříhám metr. Nedávno jsem byl nakupovat a myslím si, že ještě nemám zdaleka všechno zde posílám pár fotek.

P.S. Ještě jednou bych chtěl poděkovat Šroubkovi, Simovi a Jardu Kovářovi za cenné rady a doporučení.

Na začátek a první návštěvu myslím stačí…;-);-);-),díky,ale každý jednou začínal…stejně,pokud budeš jezdit pravidelně,podle fotek myslím,že budeš,tak budeš pořád dokupovat a dokupovat a dokupovat a vylepšovat a vylepšovat… 8-O8-O8-O

Držím palce chlape jeden a brzo se potkáme…8-)8-)

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

2 Jedla

Chybí ti tam jedna zásadní věc – box na mražené filety :-D:-D:-D

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

to Jedla:já vzal loni na Bakkan jenom pár prutů…:-D:-D:-D

Martin Jedlička
    Účastník
    (23 odpovědí)

to Pafka

ten box už taky řeším:-D:-D asi se zajedu podívat do Makra co tam mají pěkného.

to sroubek

opravdu jenom pár :-D:-D:-D

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 41)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...