Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Norsko začátky
- Toto téma obsahuje celkem 40 odpovědí. Do diskuze (21 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Ondra Brichta a poslední změna proběhla před 12 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#28142 5.1.2012 v 20:30
to ChoChy,to jsi na té fotce ty?????::-P
#28144 5.1.2012 v 20:36Fotodokumetace ChoChy jasně dokazuje jak jsme byli v začátcích otužilí. V té době jsme byli za 1. – mladí a krásní a za 2. jsme o nějakých oblečeních na moře neměli ani tušení. Přesto jsme to přežili a vzpomínáme na to rádi.
#28159 6.1.2012 v 10:37To je jasan že ja zub času mne holt trochu ohlodal https://rybolovnorsko.cz/i/smajly/4.pnghttps://rybolovnorsko.cz/i/smajly/5.png
😀
#28162 6.1.2012 v 12:01No to je téma pro “norské starce”. Já byl poprvé někdy 1994???, kde jinde, než s Korlinem. Pomiňme křivé vařiče,rozpadající se nádobí, plesnivé sprcháče, lodě s motorem, který proti větru a vlnám nejel, to tehdy nebylo podstatné. Odvážně jsme vyráželi k želvám nebo za most k Aure, což byly výlety min. na 2 hodiny jízdy za dobrého počasí. Žádné echoloty, natož GPS a mořské mapy, klasický silon i na pikru. Přesto to bylo naprosto úžasné a okouzlující.
K tomu navíc norská příroda – mám pocit, že mi z toho spadla čelist a hubu jsem zaklap snad až doma. Taky jsem hned příští rok popad auto, rodinu, stan a spacáky a vyrazili jsme na norský čundr po horách, vodopádech, ostrovech, ledovcích …/no, ryby se do programu taky vešly/.
Vlastní rybolov pak byl něco neuvěřitelného. Když jsme se trefili do hejna kelerů 50+, byli jsme z toho hotoví, obecňačka 80-90 cm byl zázrak, když přišel první mníček a halibutík, bylo to na pořádnou oslavu. Jak jsem zaviděl znalejším (ne ty ryby, ale ten zážitek), když přivezli kelery či polaky mezi 70-80 cm. Říkal jsem si, jaký to musí být na přívlačáku zážitek.
Pak už to jelo každý rok. Ještě párkrát s Korlinem, pak většinou po privátech a v posledních letech u nás “doma”- pořád ve středním Norsku. Zlepšovalo se vybavení, člověk té velké vodě začal aspoň trochu rozumět, přišly první metrovky a taky občas tendence nadávat, když ryby neberou, jak by člověk chtěl, nebo berou třeba jen malí kelírci. V tu chvíli si ale vždycky zkouším připomenout právě ty začátky a nadšení nad každou, byť malou rybou a tak si udržet radost z chycení každého mrňouse. Ostatně, když by člověk vyrazil s feederem nebo plavačkou třeba na Berounku a chyt za den to, co v Norsku hodnotí jako špatný úlovek, hned by se prsil před kámošema, jak mu to šlo. No a když v Norsku zrovna nejdou, je okolo tolik krásy, že je pořád na co koukat. A voda je tak rozmanitá, že se dá experimentovat hodiny, dny….Zkrátka ať žije Norsko a den, kdy nás napadlo tam vyrazit.
#28175 6.1.2012 v 19:43Kdyz me tenkrat bracha rekl pojed do norska na ryby,tak jsem mu rekl,ze je blazen takovou dalku na ryby,manzelka rekla tak jed.Ted pojedu po trinacte a manzelka uz me pobizet nemusi,ale prvni norsko bylo nejlepsi sice jsme se stridali o jednu lod ,.tak jsme toho moc nenachytali.Kdyz jsem cekal na stridani lode zkousel jsem chytat z mola a v tom prisla moje prvni ryba na vlacak byl to keler 85cm a ja se klepal jak ratlik .Bylo to v Urke kdo tam byl vi o cem mluvim ta priroda je bomba
#28176 6.1.2012 v 19:47#28177 6.1.2012 v 19:49#28203 7.1.2012 v 14:45a já moje záčátky sepsal už dávno zde :-):-)
#28794 19.1.2012 v 13:23Jooo Urke
#28814 19.1.2012 v 19:45Čusek nevím jestli to sem patří, ale začátek to je. Začínám se pomalu chystat poprvé do norska a jak se říká už stříhám metr. Nedávno jsem byl nakupovat a myslím si, že ještě nemám zdaleka všechno zde posílám pár fotek.
P.S. Ještě jednou bych chtěl poděkovat Šroubkovi, Simovi a Jardu Kovářovi za cenné rady a doporučení.
#28815 19.1.2012 v 19:45#28818 19.1.2012 v 19:52jedla napsal:
Čusek nevím jestli to sem patří, ale začátek to je. Začínám se pomalu chystat poprvé do norska a jak se říká už stříhám metr. Nedávno jsem byl nakupovat a myslím si, že ještě nemám zdaleka všechno zde posílám pár fotek.
P.S. Ještě jednou bych chtěl poděkovat Šroubkovi, Simovi a Jardu Kovářovi za cenné rady a doporučení.
Na začátek a první návštěvu myslím stačí…;-);-);-),díky,ale každý jednou začínal…stejně,pokud budeš jezdit pravidelně,podle fotek myslím,že budeš,tak budeš pořád dokupovat a dokupovat a dokupovat a vylepšovat a vylepšovat… 8-O8-O8-O
Držím palce chlape jeden a brzo se potkáme…8-)8-)
#28819 19.1.2012 v 19:542 Jedla
Chybí ti tam jedna zásadní věc – box na mražené filety :-D:-D:-D
#28820 19.1.2012 v 19:55to Jedla:já vzal loni na Bakkan jenom pár prutů…:-D:-D:-D
#28821 19.1.2012 v 19:58to Pafka
ten box už taky řeším:-D:-D asi se zajedu podívat do Makra co tam mají pěkného.
to sroubek
opravdu jenom pár :-D:-D:-D
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Norsko začátky