Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 20°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 17°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 14°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Norsko začátky

« Předchozí 1 2 3 Další »
Sim
03.01.2012 ID: 524695

Podělte se o svůj zážitek při první návštěvě Norska. Jak jste si tenkrát zachytali? Kde jste byli? Jakou jste měli výbavu? Bylo tenkrát více ryb než dnes? Odpoledne sem šoupnu pár fotek.

0
Odpovědět
Naki
05.01.2012 ID: 1028142

to ChoChy,to jsi na té fotce ty?????::-P

0

Odpovědět

kim
05.01.2012 ID: 1028144

Fotodokumetace ChoChy jasně dokazuje jak jsme byli v začátcích otužilí. V té době jsme byli za 1. - mladí a krásní a za 2. jsme o nějakých oblečeních na moře neměli ani tušení. Přesto jsme to přežili a vzpomínáme na to rádi.

0

Odpovědět

Drahoslav Chocholouš
06.01.2012 ID: 1028159

To je jasan že ja zub času mne holt trochu ohlodal http://rybolovnorsko.cz/i/smajly/4.pnghttp://rybolovnorsko.cz/i/smajly/5.png

:-D

0

Odpovědět

prochor52
06.01.2012 ID: 1028162

No to je téma pro "norské starce". Já byl poprvé někdy 1994???, kde jinde, než s Korlinem. Pomiňme křivé vařiče,rozpadající se nádobí, plesnivé sprcháče, lodě s motorem, který proti větru a vlnám nejel, to tehdy nebylo podstatné. Odvážně jsme vyráželi k želvám nebo za most k Aure, což byly výlety min. na 2 hodiny jízdy za dobrého počasí. Žádné echoloty, natož GPS a mořské mapy, klasický silon i na pikru. Přesto to bylo naprosto úžasné a okouzlující.

K tomu navíc norská příroda - mám pocit, že mi z toho spadla čelist a hubu jsem zaklap snad až doma. Taky jsem hned příští rok popad auto, rodinu, stan a spacáky a vyrazili jsme na norský čundr po horách, vodopádech, ostrovech, ledovcích .../no, ryby se do programu taky vešly/.

Vlastní rybolov pak byl něco neuvěřitelného. Když jsme se trefili do hejna kelerů 50+, byli jsme z toho hotoví, obecňačka 80-90 cm byl zázrak, když přišel první mníček a halibutík, bylo to na pořádnou oslavu. Jak jsem zaviděl znalejším (ne ty ryby, ale ten zážitek), když přivezli kelery či polaky mezi 70-80 cm. Říkal jsem si, jaký to musí být na přívlačáku zážitek.

Pak už to jelo každý rok. Ještě párkrát s Korlinem, pak většinou po privátech a v posledních letech u nás "doma"- pořád ve středním Norsku. Zlepšovalo se vybavení, člověk té velké vodě začal aspoň trochu rozumět, přišly první metrovky a taky občas tendence nadávat, když ryby neberou, jak by člověk chtěl, nebo berou třeba jen malí kelírci. V tu chvíli si ale vždycky zkouším připomenout právě ty začátky a nadšení nad každou, byť malou rybou a tak si udržet radost z chycení každého mrňouse. Ostatně, když by člověk vyrazil s feederem nebo plavačkou třeba na Berounku a chyt za den to, co v Norsku hodnotí jako špatný úlovek, hned by se prsil před kámošema, jak mu to šlo. No a když v Norsku zrovna nejdou, je okolo tolik krásy, že je pořád na co koukat. A voda je tak rozmanitá, že se dá experimentovat hodiny, dny....Zkrátka ať žije Norsko a den, kdy nás napadlo tam vyrazit.

0

Odpovědět

Martin Rollo
06.01.2012 ID: 1028175

Kdyz me tenkrat bracha rekl pojed do norska na ryby,tak jsem mu rekl,ze je blazen takovou dalku na ryby,manzelka rekla tak jed.Ted pojedu po trinacte a manzelka uz me pobizet nemusi,ale prvni norsko bylo nejlepsi sice jsme se stridali o jednu lod ,.tak jsme toho moc nenachytali.Kdyz jsem cekal na stridani lode zkousel jsem chytat z mola a v tom prisla moje prvni ryba na vlacak byl to keler 85cm a ja se klepal jak ratlik .Bylo to v Urke kdo tam byl vi o cem mluvim ta priroda je bomba

0

Odpovědět

Martin Rollo
06.01.2012 ID: 1028176

0

Odpovědět

Martin Rollo
06.01.2012 ID: 1028177

0

Odpovědět

sroubek282
07.01.2012 ID: 1028203

a já moje záčátky sepsal už dávno zde :-):-)

0

Odpovědět

leguan
19.01.2012 ID: 1028794

Jooo Urke

0

Odpovědět

Martin Jedlička
19.01.2012 ID: 1028814

Čusek nevím jestli to sem patří, ale začátek to je. Začínám se pomalu chystat poprvé do norska a jak se říká už stříhám metr. Nedávno jsem byl nakupovat a myslím si, že ještě nemám zdaleka všechno zde posílám pár fotek.

P.S. Ještě jednou bych chtěl poděkovat Šroubkovi, Simovi a Jardu Kovářovi za cenné rady a doporučení.

0

Odpovědět

Martin Jedlička
19.01.2012 ID: 1028815

0

Odpovědět

sroubek282
19.01.2012 ID: 1028818

[citace]jedla napsal:

Čusek nevím jestli to sem patří, ale začátek to je. Začínám se pomalu chystat poprvé do norska a jak se říká už stříhám metr. Nedávno jsem byl nakupovat a myslím si, že ještě nemám zdaleka všechno zde posílám pár fotek.

P.S. Ještě jednou bych chtěl poděkovat Šroubkovi, Simovi a Jardu Kovářovi za cenné rady a doporučení.[/citace]

Na začátek a první návštěvu myslím stačí...;-);-);-),díky,ale každý jednou začínal...stejně,pokud budeš jezdit pravidelně,podle fotek myslím,že budeš,tak budeš pořád dokupovat a dokupovat a dokupovat a vylepšovat a vylepšovat... 8-O8-O8-O

Držím palce chlape jeden a brzo se potkáme...8-)8-)

0

Odpovědět

Pafka
19.01.2012 ID: 1028819

2 Jedla

Chybí ti tam jedna zásadní věc - box na mražené filety :-D:-D:-D

0

Odpovědět

sroubek282
19.01.2012 ID: 1028820

to Jedla:já vzal loni na Bakkan jenom pár prutů...:-D:-D:-D

0

Odpovědět

Martin Jedlička
19.01.2012 ID: 1028821

to Pafka

ten box už taky řeším:-D:-D asi se zajedu podívat do Makra co tam mají pěkného.

to sroubek

opravdu jenom pár :-D:-D:-D

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.