Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Norsko – lov ryb ze brehu
- Toto téma obsahuje celkem 79 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Northwolf a poslední změna proběhla před 11 roky a 5 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#47294 12.11.2012 v 14:17
Zajímavé téma, ještě mě chybí nějaké foto úlovku ze břehu.
#47303 12.11.2012 v 15:41Ty ryby co sem vam sem dal, jsou uloveny ze brehu. V Norsku jsem od letosniho unora, ryby jsem zacal chytat od konce kvetna, ale ne vsechny sem fotil. Lod nemam, ani nikdo s kym chodim na ryby. Pristi rok zacinam chytat od kvetna a dam vam sem klidne fotku kazde zajimavejsi ryby kterou chytim.
#47308 12.11.2012 v 16:22Jeste dodam, ze nikdo tady nic nefoti. Znamej co s nim delam v praci, ma jedinou fotku halibuta 15kg ulovenyho ze brehu, tusim v srpnu, v hloubce do 10m a to na mobilnim telefonu. Dalsi ma fotku tresky 12kg tez jen na mobilu… A byl sem u toho, kdyz zdolaval ze skaly halibuta pres 20kg, na brehu mu ho dalsi clovek gafoval, gaf se zlomil, tak ho tahl nahoru za skrele, v pulce praskla snura a ryba sjela do vody. A to bylo hned ze zactku, koncem kvetna.
#47331 12.11.2012 v 19:36Moc zajímavé poznatky. Jen bych se chtěl dovědět(asi budu za úplnýho pitomce) co je ta Tvá nástržní ryba sei?? Že by treska tmavá??:-|8-)
#47332 12.11.2012 v 21:44Jasne. Nejlepsi nastraha na halibuty, ale stejne tak ho vezme treska obecna, ojedinele velka treska tmava ze dna.
#47333 12.11.2012 v 21:56kliknis – Hádáš správně, je mi trochu líto jak obrovská část českých rybářů lovících v norských vodách – jakoby snad žila v jakési německé kolonii – používá pro tuhle rybu výhradně její německý název (tresky obecné se týká to samé) a když se setkají s názvem norským potřebují slovník. Obzvlášť když norsky sei, nebo i počeštěle třeba – velcí seiové je docela hezké, snad nejen pro mě líbivé pojmenování.
#47334 12.11.2012 v 22:19scaramouch napsal:
Jasne. Nejlepsi nastraha na halibuty, ale stejne tak ho vezme treska obecna, ojedinele velka treska tmava ze dna.
To nemůžeš tady takhle veřejně … nakonec to mnoho lidí pochopí a budou krachovat firmy když přijdou o tržby za cut, roy a jiný drahý baity 😀
Raději ještě proberme Tvoji montáž – tedy zajímá mě jak a kam umísťuješ hák, jestli jeden, nebo víc, jestli to děláš rozdílně pro vláčení a pro lov na položenou. Návazec z monofilu předpokládám, jak dlouhej a jakej průměr ?
#47335 13.11.2012 v 4:15Zajímavé,a co vázky??Ze břehu je velká pravděpodobnost vázek,nebo se mýlím?Párkrát sem vláčel v Norsku ze břehu a stálo to za prd,asi sem pořádně neznal okolí..co druhý náhod,dopadlo to na dno a bylo to..
#47344 13.11.2012 v 10:04jj. Mám podobnú skúsenosť, čo šroubek.
Skúšal som gumy, woblery, pilkríky (max.75g) ale bez záberu. Teda ak nepočítam šutre na dne 😀
Ako hľadáš miesta na lov?
#47348 13.11.2012 v 11:59To scaramouch: I já jse zvědav na podrobnosti o Tvé montáži, způsobu lovu a výběru místa. Tak nás nenapínej!:-x
#47352 13.11.2012 v 15:28Navazec pouzivam monofil, Sufix 0,50mm vaha je tam tusim na nejakych 23kg, ale pokud mate pletenku o prumeru vic naz 0,32mm tak neni ani potreba, ale zase zalezi kde chytate. Ted mam objednanej Shimano Technium 0,40 a ten budu davat na nahradni civku, protoze na jednom z mist kam chodime obcas chytat se predre temer kazda pletenka o ostry kameny (nalamana skala) ktery jsou nahrnuty do vody. Minofil je ale vuci odreni velmi odolnej.
K te montazi vam reknu jen jendo a to, ze zadnou nepouzivam. Lidi co znam, si kupujou specialni montaze na halibuty (lov na rybku, hlavu atd..) jenze!! tam je olovo navazany na pevno a to neni muj salek caje a je mi uplne jedno, co pouzivaji Nori. Ja vazu klasicky a jednoduse prubezny olovo na kmenovej vlasec, zarazka a hacek velikosti 9/0 potom dobre napichnu napr hlavu seie tak, aby dostatecne vycnival hacek, ale zaroven, aby nastarha pri nahozu nespadla. Muzete mi klidne verit ze to funguje a spolehlive. Jak uz jsem psal, preferuju objemnejsi nastrahy a tudiz se vyhnu mensim rybam. Po zaberu necham rybu cca 10 – 15 metru jet a sekam.. Pokud nemate Circle hook, v 90% zasek sedi.
Mista na lov, resp oblasti s vyssim vyskytem ryb mi poradili kdyz jsem prijel 😀 No a po te co jsem se dostatecne aklimatizoval, jsem si nasel (da se rict nahodne) prostor, kde se halibuti drzi ve vetsim poctu.. konkretne jsem mel na danem miste vice zaberu (halibuta) nez je normalne bezne.. Ale rad bych zde zduraznil, ze tam kam v okoli Bodo jezdime, berou ryby vsude, akorat dost zalezi na rocnim obdobi. Napr nekde berou halibuti cerven az srpen a od zari jsou tam uz jen tresky a seiove. Jinde je melka voda a tam zase berou halibuti jen v lete, do pulky zari, da se rict a na tom fleku co je muj vlastni, dobre tajeny, 🙂 az do pulky rijna.
#47353 13.11.2012 v 15:36dodam jen ze jsem tam mel hodne zaberu na vlacenyho seie, coz je muj nejoblibenejsi a nejuspesnejsi zpusob lovu. Velikost rybky se pohybuje od 20 do 30cm, vykucham ho, dam pred pevnou zatez 20-30g a opet hacek 9/0. Po zaberu, kterej je snadno rozpoznatelnej, odklopim preklapec a rybu nacham nastrahu pozrit.. Mensi halibuti jsou zaseknuti v tlame, vetsi ji maj casto hloubeji.
#47354 13.11.2012 v 15:48Mimochodem vetsina Noru chyta halibuty rovnez ze dna, (pokud chytaji ze brehu) prakticky sem je halibuty v sezone ani jinak videt nechytal.. Seie ze brehu nevlaci snad nikdo krome me 😀 zkusenosti z ceskych vod.
#47355 13.11.2012 v 15:55K tem vazkam… nekde je jich vic, nekde min, ale pokud chodis na ryby casto, tak uz vis a vetsinou nezachytnes. Taky mam utrzenou peknou radku pilkeru, ale gum moc ne, a hacku minimalne… Na dne se to o kameny (tam kde chytam) nezachyti, to spis je problem s rostlinama v dobe do zhruba pulky srpna.
#47356 13.11.2012 v 15:59Na wobler jsem taky zkousel Chytat, Rapala 18cm Magnum potapiva tusim, ale bez uspechu a skoncila utrzena.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Norsko – lov ryb ze brehu