Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Norsko – lov ryb ze brehu

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 80)
  • Autor
    Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Líbí se mi Tvůj přístup – jak píšeš – s úctou, věřím že úcta Ti nechybí ani k ostatním rybám, ale tyhle placaté mají mají své zvláštní postavení. Podaří se někdy i vlkouš ? Kolem Saltstraumen by jich mělo být dost, já jsem tady při potapěčském průzkumu na potenciálně halibutím místě narazil právě na vlkouše – říkal jsem si co tam trouba dělá – všude kolem písek, žádný mušle, jen občas ze dna částečně vyčuhující obrovské balvany, které však neposkytují možnost úkrytu.

scaramouch
    Člen
    (49 odpovědí)

Na vlkouse sem bohuzel nenarazil, ani nikdo z lidi ktery tady znam. Co vim, tak videli nejaky Nory kuchat vlkouse uloveny ze brehu, ale sam jsem to steti nemel. Jeste dodam, ze ac vetsina halibutu, mozna vic nez 95% nikdy nepotkala hacek, tak presto se stava u vetsich ryb, ze sledujou nastrazni rybku az ke brehu, at uz vlacenou nebo pri vytahovani ze dna, ci ulovenyho seie na pilker, ale nevezmou ji. Vetsi halibut je schopnej kolem ni vteriny krouzit, prohlizet si ji, ale nakonec se vrati do hloubky, aniz by zautocil. Neni mi dost jasny proc, snad je oparnej, nebo se mu na tom neco nezamlouva, ale je to pomerne zvlastni.

scaramouch
    Člen
    (49 odpovědí)

Jestli vas budou zajimat i fotky tresek a seiu, tak pristi rok nejaky udelam i kdyz je moc casto nechytam.. Ale kazdopadne je lov velkych seiu skvela rybarina. Pokud narazite na hejno velkych ryb, ktery se vetsinou drzi v blizkosti hejna mensich, mate o skvelej zazitek postarano.. utoky na pilker ci tezkou trpytku jsou razantni a ryby pres 80cm berou nekompromisne metry snury z navijaku.

Lipenak
    Účastník
    (192 odpovědí)

to scaramouch:

My jsme letos na Dolmoy pochytali ve dvou lidech sedm halibutů (žádné obry nej 96cm) podotýkám z lodi a tři nám to zobli až u hladiny a ripery s jedoháčkem, žádný podseknutý a je pravda, že tak čtyři se nám na to pod hladinou také vybodli a ten jeden byl i větší 🙁

scaramouch
    Člen
    (49 odpovědí)

pokud chytate na rippery, tak neni od veci pridat jeste jeden jednohacek, ci trojhacek na vetsi jistotu pri zaseku, nebo chytat s jemnou spickou a nechat ho to vic nasat… Ja pouzivam gumy s dlouhym ocaskem a tam je vzdycky lepsi jeste nejakej hacek pridat.

scaramouch
    Člen
    (49 odpovědí)

scaramouch
    Člen
    (49 odpovědí)

Tohle jsou velmi dobry mista, dobra je doba po nejvyssim stavu, kdy voda zacne klesat.

scaramouch
    Člen
    (49 odpovědí)

Kdyz jsem chytal v Cechach na maly gumy candaty, tez jsem pridaval jeste jeden malej trojhacek, pro vetsi pravdepodobnost zaseku. Tam to melo jeste vetsi opodstatneni, protoze candat je na rozdil od halibuta velmi opatrnej.

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Obrázků není nikdy dost 😀 Myslím že vlkouš na takovém místě (písek bez úkrytů a mušlí) je asi občasná vyjímka a kdyby jsi ho chtěl tak Ti postačí změnit místo. Otevřeš-li knihu Norsko, fascinující rybolov od Jiřího Frause, tak vlkouší místa v okolí Saltstraumenu jsou tam zmíněná. Já ji tady (na letním sídle s sebou) nemám, ale budeš-li chtít, tak během dvou týdnů asi budu mít možnost se mrknout – nebo to třeba snadno udělá někdo z CZ kdo to tu čte.

scaramouch
    Člen
    (49 odpovědí)

Vim ze na Saltstraumenu jsou vlkousi, ale i tak je potreba lod podle me. Parkrat jsme tam byli, je to asi 20km, ale ze brehu jsme toho moc nechytili. Co sem pozoroval mistni rybare, tak chytali hlavne seie, ktery si brali domu rovnou na veceri… jenze ve velikostech do 40cm. Ta oblast je rozsahla, neni snadny tam jen tak prijet a chytit vlkouse.. I lidi co tady znam a chytaji dlouho o nej nezavadili.

scaramouch
    Člen
    (49 odpovědí)

scaramouch
    Člen
    (49 odpovědí)

Saltstraumen z lodi.

scaramouch
    Člen
    (49 odpovědí)

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Nakonec skončíme u toho že je snazší ze břehu ulovit halibuta než vlkouše 😀

scaramouch
    Člen
    (49 odpovědí)

No moment, to rozhodne 😀 zalezi na tom jakou vodu mas blizko.. Kdyz budu bydlet na Saltstraumen, verim ze jich par chycenych mit budu 😉

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 80)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Norsko – lov ryb ze brehu

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...