Hasvik, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon -2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Norsko cestou přes Polsko …..

v dubnu jedeme na Soroya a chceme vyzkoušet novou cestu, která je sice o 6 hodin delší, na peníze stejná a na odpočinek daleko pohodlnější. Chceme jet Berlin - Gdansk (Polsko) - trajektem do Nynäshamn (Švédsko) - Stockholm - a dále standartně na sever až Soroya. Trajekt jede denně (až na ojedinělé vyjímky) v 18.00 hod a na místě je druhý den ve 12.00 hod. Máte někdo zkušenosti s touto cestou ??

Odpovědět

Já jsem uvažoval také o této cestě,ale vychází mně to dražší než cesta z Trelleborgu o 2tis. na osobu při 6-ti lidech v autě.Těch ušetřených 600km se jede po dálnici do Stockholmu.Také jsem se chtěl vyhnout co nejvíce Polsku,dá se jet přes Německo,a pak uhnout na Szcecin - Gdaňsk a po Polsku je to jen 362km. Rozhodli jsme se to řešit jako obvykle,přespat někde cestou v kempu,v chatě,nebyl to  problém něco sehnat.

To ZM   To máš sice pravdu ale já těch 362km přez Poland jel skoro 8 hodin.Nikdy více Poland.

A já jsem si myslel,že to bude sranda.Stejně to neprošlo,jedeme z Trelleborgu.

ono jde spíš o to, že si na trajektu pěkně odpočineme, protože pak je to ještě dalších 1600 km do cíle. Je pravda, že je to dražší, ale jen v případě, že si trajekt koupíš na místě a jen jednu cestu. Pokud si koupíš dostatečně dopředu a i spáteční, tak to vyjde daleko levněji, než z Trelleborgu. Jestli pojedu o 6 - 10 hodin déle mi nevadí, směrodatný je to, že si budu pěkně sedět v teple na trajektu, popíjet pivko, baštit teplé klobásky a užívat si cesty. Je to jen o prioritách. Na cestě zpět to bude ještě lepší, protože vím, jak jsem přijel minule zmordovanej.

To ZM: Jedeme na Soroyu a stále se nemůžeme rozhodnout, zda zvolíme trajekt Gdaňsk-Stockoholm  nebo Sasnitz-Trelleborg, tak jsem se jen chtěl zeptat na to přespání, jestli to opravdu nebyl problém sehnat nocleh někde v kempu? Mohl bych se zeptat, kde jste spali? Děkuji.

To Bobo - Promiň,ale žádný diametrální rozdíl v cenách trajektů nevidím,ale chápu vaše důvody.Robert Langford píše o cestě z Rostocku do Hako ve Finsku.Znáte tu cestu někdo?

Co se týče přespání -  jednou jsme spali za Luleou venku u řeky na typickém skandinávském tábořišti s otevřenou chatou,pak v nějakém kempu v Norsku u jezera,jméno bohužel nevím,když jsme jeli směr Senja/na km v podstatě stejné/ tak před hranicemi v Abisku,musím ale říct,že to bylo mimo července a srpna.Cestou u mnohých jezer jsou kempy.Jak jsou volné o prázdninách by spíš mohla říct paní Janka,s tím,že se dá ubytování předem domluvit.V červnu bylo všude volno.

Tak jsem se na to díval,je to Hanko,ale možná je cesta Travemunde - Helsinki a z Helsinek do Oksfjordu je to 1430km.Trajekt je ale dlouhý,na více piv a klobás.Cena kolem 14000,- dohromady.(?)

Ne,že bych kvůli tomu nespal - beru prášky.   Helsinki - Oksfjord   1430km,z toho  650km po dálnici,

Trajekt jede např. čtvrtek 03,00h Travemunde  - Helsinki pátek 6,45h ; zpátkysobota 18,00- neděle 20,00h . Auto Fiat Duccato + 6 lidí 18000,-  trajekt tam i zpět,kajuta pro 6 lidí.

ať počítám, jak počítám, tak z toho nejsem chytrý. Pokud pojedu do Gdaňska nebo do Travemunde, tak pojedu přibližně stejně daleko, jen přes to polsko to bude trochu horší a delší cesta. Na druhou stranu trajekt Travemunde  - Helsinki jede 26 hodin a Gdaňsk - Nynashamn jede 17 hodin. Helsinki - Oksfjord je 1430 km, Nynashamn - Oksfjord je cca 1600 km. Takže mi logicky jako rychlejší cesta připadá přes Polsko. Ještě chci počkat na nový ceník trajektu pro rok 2010 a podle toho jednat. Jak tady píšeš, tak Travemunde  - Helsinki mě bude stát 18.000,- Kč a Gdaňsk - Nynashamn podle uživatele Sob při včasném nákupu 5.500,- Kč + 1 osoba navíc. Takže jestli by to bylo takhle, tak není o čem diskutovat.

A stejně, do Gdaňsk pojedu těch 800 km pěkně v klidu přes Německo v noci a přes Polsko dopoledne, což je v pohodě a pokud si na cestu dám 12 hodin, tak by to mohlo být v pohodě. A 17 hodin na trajektu je taky dost pro odpočinek.

test

chochy prosimte ta budova  k vystavení cretifikátu viz foto od tebe  je při cestě nebo je to zajíždka dik.

Ta budova se nachází přímo na E10 směr Kiruna po pravé straně, nemůžeš ji minout.

Pro ZM - nezdá se mi uváděná cena za Ducato +lidi, trajekt Travemunde-Helsinky podle Periskope http://www.periscope.cz/doprava/trajekty/objednavka-trajektove-dopravy.html mi vychází cena auto + 4 osoby na 1460Eur. V roce 2009 jsme použili trajekt Rostock-Hanko VW Transportér + 4 lidi s kajutou za 726 Eur. Hanko je asi 15km nad Helsinkami. Pohodlná cesta, letos tak jedeme zase.

Bral jsem to rychle,rád se poučím.Je to trajekt Travemunde-Helsinky,při koupi jízdenky pro oba směry jsem opsal  354 Eur za kabinu pro 6 lidí,324 Eur za auto do 6m,nad 2.1m výšky.Bez stravy.678 Eur. Je to špatně?

Nechci poučovat,byl bych rád,kdyby to bylo jak píšeš. Nad ceníkem je uvedeno "Cena za osobu". Asi by to chtělo se zeptat v Periscope. Kdyby to bylo podle tvého výkladu, bylo by to pro nás výhodnější, už jenom kvůli tomu že Rostock-Hanko jezdí jen 4 dny v týdnu a loni jsme se museli vracet o den dříve. Pokud bude správný Tvůj výklad, tak se předem omlouvám. Zítra tam zavolám a dám vědět.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!