Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 18°C
prudký déšť
Trondheim, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 21°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
polojasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

NORSKO A JARO

Kikibut
26.08.2010 ID: 524177

Chtěl bych se zeptat co se vám nejvíce osvědčilo při lovu Tresek v jarních měsících či jiné rady .

0
Odpovědět
ZM
27.08.2010 ID: 1013774

Na jaře jsem byl několikrát od února do poloviny dubna.Chytám nejvíc na přívlač,na vlasec 0,30 a na rippery.Většinou Relax,v poslední době také Epic(Miloš),vel. 10-15cm.Při nejhorším počasí pro rybáře(sníh,kroupy,déšť) byla nejlepší červená s bílou,jinak tradiční černý hřbet, bílé,perleťové boky,pak Epic oranžová s černou.To byly po několik let nejlepší kombinace barev,ale občas to šlo i na něco jiného(dobrá byla žlutá s červenou,občas zelená)Počasí jsme tady probírali,chce si to najít lokalitu kde se dá někde schovat.Teploty (ve stř.Norsku) jsme měli od -9 do + 10st.

0

Odpovědět

prochor52
03.09.2010 ID: 1013855

To kikibut: co myslíš jarem? Březen, červen? A kde? Ale myslím, že se to v průběhu roku zas tak radikálně nemění. Každé místo si stejně musíš v daný čas otestovat, nebo vytahat rozumy z někoho, kdo tam zrovna je. A taky musíš věřit svým oblíbeným nástrahám. Já za takovou považuju na vláčku klasického stříbrného pilkříka od 40 do 80 g, na kterého chytám od jara do podzimu nejvíc a nachytám spostu druhů pěkných ryb.

0

Odpovědět

ZM
03.09.2010 ID: 1013856

Tedy prochore52,ještě jsi se nevyjádřil ke Srazu a Autopassu.Pak se nemůžeme divit,ze napíšeš "chlapi,nevím o čem tady diskutujete" ! Ale nic ve zlém!!!!

0

Odpovědět

sroubek282
03.09.2010 ID: 1013867

[citace]prochor52 napsal:

To kikibut: co myslíš jarem? Březen, červen? A kde? Ale myslím, že se to v průběhu roku zas tak radikálně nemění. Každé místo si stejně musíš v daný čas otestovat, nebo vytahat rozumy z někoho, kdo tam zrovna je. A taky musíš věřit svým oblíbeným nástrahám. Já za takovou považuju na vláčku klasického stříbrného pilkříka od 40 do 80 g, na kterého chytám od jara do podzimu nejvíc a nachytám spostu druhů pěkných ryb.[/citace]

ajaj,pěkně sa to čte,ale doufám,že si trefil rok,kdy to nebralo,počasí nevyšlo,nevidím toto nikde,prosím-Norsko je krásné,ale ryby tam taky neberou,no ono sa to mění a dost radikálně-ryby v Norsku dost reagujou na počasí a změnu měsíců, a měl si ve svém teamu nováčky?Budu Ti dost oponovat a brblat8-O jezdím do Norska pravidelně,káždý rok je jiný.Jednou chcou toto a jednou toto,jednou sou v 50ti m a jednou sou hned třeba pod lodí,na druhý den je to jinak,samo,že si to uložíš do gps na příští rok,přijedeš tam po roce a zas ůplně něco jiného.Toto je to pravé Norsko a ryby.

Vůbec nevěřím,ale vůbec co píšeš40-80g spoustu pěkných ryb,někdy to chcou to jo,ale na toto nejde stavět lov v Norsku.

0

Odpovědět

Fish
03.09.2010 ID: 1013868

[citace]ZM napsal:

Na jaře jsem byl několikrát od února do poloviny dubna.Chytám nejvíc na přívlač,na vlasec 0,30 a na rippery.Většinou Relax,v poslední době také Epic(Miloš),vel. 10-15cm.Při nejhorším počasí pro rybáře(sníh,kroupy,déšť) byla nejlepší červená s bílou,jinak tradiční černý hřbet, bílé,perleťové boky,pak Epic oranžová s černou.To byly po několik let nejlepší kombinace barev,ale občas to šlo i na něco jiného(dobrá byla žlutá s červenou,občas zelená)Počasí jsme tady probírali,chce si to najít lokalitu kde se dá někde schovat.Teploty (ve stř.Norsku) jsme měli od -9 do + 10st.[/citace]

Tak nevím proč jezdíš do Norska na jaře, když tam vláčíš. Není janí Norsko o velkých rybách ve větší hloubce cca 80m? Pro mě je jarní Norsko o pilkru 500g a červených parikách 10/0. Už jsi chytil v březnu tresku přes 1m přívlačí na 20m? Na vláčku jezdím v létě. Bavím se o stř. Norsku.

0

Odpovědět

ZM
03.09.2010 ID: 1013871

Chytil.Nechytám jen na 20m.Do Norska si jezdím jak chci a kdy mně to vyjde a pilkruju-vláčím dle podmínek,a také dle vlastního uvážení,tak se nediv.Zkus to někdy,třeba ti to vyjde.

0

Odpovědět

Fish
03.09.2010 ID: 1013873

Tak to seš můj človek. Také střídáme techniky. Mlátit celej den s 500g olovem se nedá vydržet.

0

Odpovědět

ZM
03.09.2010 ID: 1013874

To rád slyším.Ale z 95% chytám s přívlačovým prutem různé gramáže a technika je něco mezi pilkrováním a vláčením.Zdvihání a spouštění.Zkrátka se snažím chytit rybu. Dobrou noc !

0

Odpovědět

mirecek
03.09.2010 ID: 1013878

[citace]ZM napsal:

To rád slyším.Ale z 95% chytám s přívlačovým prutem různé gramáže a technika je něco mezi pilkrováním a vláčením.Zdvihání a spouštění.Zkrátka se snažím chytit rybu. Dobrou noc ![/citace]

Dopiju a jdu spát, dobrou...

0

Odpovědět

prochor52
10.09.2010 ID: 1013999

To Sroubek282: ahoj. V tom fofru jsem se trochu blbě vyjádřil a napsal tečku místo dvojtečky. Tím, že se moc nemění podmínky jsem měl na mysli, že hlavní podmínkou je si tu vodu znovu a znovu testovat. Jezdím do Norska tak 15 let a samo, že už jsem xkrát zažil, že ryby nejdou. Hlavně letos to bylo dost atypické, pak se musí experimentovat,střídat různé gumy a čert ví, co dalšího, dokonce si zkouším různé atypické nástrahy sám z něčeho vyrobit. mě braly v květnu a červnu daleko víc na nějaké malé "dráždítko" na přívěsu, do větších nástrah se ani velkým rybám nechtělo. Ale na klasické pilkiny stříbrňáky nedám dopustit.

0

Odpovědět

sroubek282
10.09.2010 ID: 1014002

[citace]prochor52 napsal:

To Sroubek282: ahoj. V tom fofru jsem se trochu blbě vyjádřil a napsal tečku místo dvojtečky. Tím, že se moc nemění podmínky jsem měl na mysli, že hlavní podmínkou je si tu vodu znovu a znovu testovat. Jezdím do Norska tak 15 let a samo, že už jsem xkrát zažil, že ryby nejdou. Hlavně letos to bylo dost atypické, pak se musí experimentovat,střídat různé gumy a čert ví, co dalšího, dokonce si zkouším různé atypické nástrahy sám z něčeho vyrobit. mě braly v květnu a červnu daleko víc na nějaké malé "dráždítko" na přívěsu, do větších nástrah se ani velkým rybám nechtělo. Ale na klasické pilkiny stříbrňáky nedám dopustit.[/citace]

jasné,chápu,to samé se stává aj nám :-) letošek byl ůplně jiný než předešlé roky.Měj se a hodně ůspěchů

0

Odpovědět

jirka
13.09.2010 ID: 1014020

Dá se na jaře úspěšně vláčet, když se ryby třou ve velké hloubce, nebo je léto podle vás na vláčku lepší?

0

Odpovědět

indy
13.09.2010 ID: 1014025

Podle mě je na jaře ve středním Norsku lepší vláčet, protože se tresky třou a jsou v chaluhách na mělčině. Chytáme obecňačky a polaky na twister v hloubce 10-20m. V létě je teplejší voda, takže je lepší chytat na hloubce, na mělčinách jsou většinou jen menší ryby. V létě pilkruji na hloubce 70-150m. Vláčka se mi v létě moc neosvědčila.

0

Odpovědět

Jan
24.09.2010 ID: 1014215

[citace]indy napsal: Podle mě je na jaře ve středním Norsku lepší vláčet, protože se tresky třou a jsou v chaluhách na mělčině. Chytáme obecňačky a polaky na twister v hloubce 10-20m. V létě je teplejší voda, takže je lepší chytat na hloubce, na mělčinách jsou většinou jen menší ryby. V létě pilkruji na hloubce 70-150m. Vláčka se mi v létě moc neosvědčila

Podle mě oceánskou tresku, která se v únoru a březnu tře ve fjordech středního Norska, chytit na 20m je trochu blbost a hlavně velká náhoda. Nejčastěji se tahají z hloubky od 80m. Naopak v létě je pravděpodobnost chytit velkou tresku (stanovištní) na hloubkách do 20m. Trochu zkušeností s tím mám.

0

Odpovědět

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.