Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu NORDKAP V PŮLI DUBNA

• Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 13 roky a 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    sandokan
    Účastník
    (171 odpovědí)

Jezdím každý rok v dubnu Finmark, s tím sněhem to má neopakovatelné kouzlo, ale jinak tam jezdím hlavně kvůli velkým rybám. 20kg treska je asi takový standart jaký se dá bez problémů očekávat. Tady je potřeba si posunout laťku trochu víš, protože každý den se tam uloví nějaká ryba kolem 30kg a i víc. Pěčlivě si vyber místo kam pojedeš. Ryby se netřou všude, ale jsou koncentrované jen na určitých místech, kterých není mnoho. Předloni jsem byl na Nordkapp, kde to bylo nic moc ryby jen kolem 14-16kg a ne moc. Loni jsem byl na Lopě, tam jsme dopadli úplně špatně, protože tam se ryby vůbec netřou. Chytili jsme pouze 4 menší halibuty kolem 80cm, což je na 6 lidí a 10 dní pobytu hodně málo – propadák. Ve stejném období byl Simčo na Soroya a chytali každý den 1t tresek. Nevěřil jsem, tak jsem byl letos v dubnu na Soroya. Už věřím, tam jsme ulovili megaryby, každý z nás si chytil rybu přes 20kg, největší ryba naší výpravy byla 27kg. Ani tam nejsou ryby všude, největší hejna byly před Breivik fjordem asi 5km na moři, na hloubce 50-70m. Na jaru se mi líbí, že neřešíš počasí/teplo,zima/, čekáš jen na klidný vítr potom na jedeš na místo a chytáš na hod. Ryby nemusíš vůbec hledat, protože tam jsou pořád a je to jen o štěstí. Přeju ti šťastnou ruku při výběru. Svítá kolem 6:30 a stmívá se kolem 20.00, takže už je světlo přes 14 hodin. Teplota noc -2 až -6, den 3-8 stupňů.

sob
    Člen
    (94 odpovědí)

Sháním informace o lovu na Nordkapu v měsíci dubnu.Taky jaké se dá asi předpokládat počasí,teploty jestli je v tomto měsíci v noci tma(myslím si že ano).Pokud máte někdo zkušenosti podělte se o ně,díky.

sob
    Člen
    (94 odpovědí)

Budem v Sarnes,nevím jestli budem jezdit na otevřené moře nebo budem chytat blízko břehu,je tam zlom z asi 60 m na 200 a více,považuju to za dobrou lokalitu,pevninský šelf,při velkých vlnách je třeba mít asi pilkry kolem 1 kg,jinak asi nelze dosáhnout dna.Jinak děkuji Sandokanoviza info.

David
    Účastník
    (307 odpovědí)

Ahojte kluci , jedu do této oblasti již podruhé , ale stejně jako nováček poprvé v první polovině dubna . To že tam bude asi problém s dopravou asi musíme počítat? (Máme si sebou vzít i řetězy?) Ale asi dle německého kolegy se kterým jsem se tam seznámil , kde on byl zaměstnán u majitela jako servismen na lodě , tak v tomto období ta bude asi ta pravá rybí polévka . Jediný problém v této lokalitě je pravděpodobně malý počet ubytovací kapacity . My jsme byli před rokem ubytováni ve vesnici Repvag, kde se jedná o normální ubytování ale jsou tam velké lodě k pronajmutí (kůtry dieselové ) Velkou nevýhodou je spolehlivost těchto kůtrů, zde je opravdu velký nedostatek kvalitních lidí , kteří by se dokázali postarat o dobrou kvalitu poskytovaných lodí. My jsme jeli přes Helsinki. Vyjížděli jsme z Ostravy do Talinu, kde jsme přespali , musím říci , že jsme byli velice příjeně překvapení až na trasu přes polské území , se jednalo o velice příjemné cestování. , Po přespání v Talinu(Hotel se snídaní 21€) jsme pokračovali trajektem do helsinek a dále přes karasjok až do repvágu , Celá trasa přes finsko byla absolutně bezproblémová a při dodržování rychlostních limit musíte počítat s dobou 48 Hodin na celou trasu) Příští rok jedeme zase od 12,4 do 22,4 do vesnice Sarnes (jedeme s Nováčkem spolu ) může nám někdo poradit , jestli už někdo plul trajektem z Rigy do Stockholmu , chtěli bychom cestou poznat taky nějaké jiné trasy a tím bychom přespali v Rize a přes noc jeli Trajektem do stockholmu. Pokud to bude mIchal Simčo číst jestli by mi neporadil , stále vybírám nový Mulťák , mám dva favority daiva Leobritz a Schimano dendou maru 4000 , zatím vyhrává Shimano, jelikož Daiva má jen 300 metrů návinu . Chceme vyzkoušet hloubky okolo 200 m na Halibuty a k tomu mi přpadá 300 m málo , už jen proto, že jsou tam velké hloubky a nedostaneme návnadu rovně dolů . Z poslední výpravy máme zkušenosti s výjezdem na volné moře , na kopci jménem “sve” jsme během dvou hodin vytáhli každý minimálně 5 ks tresek obecných přes 1 metr, největší byly 134 cm treska obecná .

janka
    Účastník
    (2448 odpovědí)

Davide, mohl byste mi prosim napsat na muj mail janaseitz@centrum.cz vice o vasich zkusenostech a problemech s kutry na Repvagu? dekuji predem!

Sim
    Správce
    (11304 odpovědí)
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu NORDKAP V PŮLI DUBNA

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(5)
(20)
(163)
(26)

Nahrávání ... Nahrávání ...