Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Neuznaná reklamace WFT
- Toto téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (9 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel vostrmar a poslední změna proběhla před 7 roky.
-
AutorPříspěvky
-
#290021 1.11.2017 v 22:16
Koncem léta jsem si koupil WFT Prion Inline. V září jsem byl v Norsku na rybách a hned na druhé rybě keler 65cm jsme tento plikrovací prut zlomil. Poslal jsem jej na dovozce WFT s popisem, jak k tomu došlo a přišla mě odpověď, že reklamace je neoprávněná, protože prut byl používán nesprávným způsobem a je to moje chyba, nikoli chyba materiálu. Poraďte, jak se mám bránit. Sedím nad zlomeninou a nemám prut ani peníze zpět. Jsem hodně sklamaný a nasr.ný. Dá se nějak bránit?
#290023 2.11.2017 v 7:57Docela jsi mě překvapil, protože stejná věc se mi stala letos, akorát nejsem schopen říct jak byla ryba velká. Prut prasknul cca 40cm od špičky, akorát, že já jsem sundal multík a vzteky jsem ho hodil do vody(ten prut). Měl jsem ho cca 2,5 roku, takže záruční lhůta už nebyla.
Jinak jsem udělal možná chybu, jelikož jsem si ho objednal znovu akorát ve větší gramáži.
Jak jsi ho nesprávně používal ? “že ty jsi na něj chytal ryby”?, a ještě ve slané vodě…
#290025 2.11.2017 v 9:08Měl jsem WFT Baltic Pilk a po třech dnech používání v Norsku jsem měl vázku, zabral jsem, jak jsem byl zvyklý u jiných prutů i s menší akcí a zlomil se mi v půlce koncového dílu. Ani mě nenapadlo to reklamovat, protože jsem čekal závěr, jaký máš ty. Doporučení je jednoduché: kup si prut od jiné značky, prutů mám spoustu a zlomil jsem zatím pouze WFT. :o) Jo a jak se k těmto reklamacím staví dovozci jiných značek netuším, třeba se tu někdo podělí o kladné zkušenosti.
#290026 2.11.2017 v 10:33Já jednu zkušenost mám s udicí Penn 30lb, sice se nezlomil, ale povolilo sedlo navijáku, takže se to při zdolávání celé viklalo. Po příjezdu z Norska jsem ho poslal zpět do prodejny a cca po měsíci mi prut vyměnili. Daný model už se sice nevyráběl, ale nabídli mi za něj model nový ve stejných parametrech bez doplatku i když byl dražší.
#290057 3.11.2017 v 10:51Zlomil jsem Penn Overseas 30lb pri prvnim ocku od navijaku. Snesl obrovskou zatez a bylo to priznavam mou vinou pri vazce. Byl v zaruce a tak jsem ho poslal prodejci. Trvalo to sice 2 mesice, protoze nevim proc musel poslat prut prej do Francie, ale pak mi nabidl vratit bud penize nebo jiny novy prut protoze Oveseas 30lbs se nedal sehnat. Vzal jsem Overseas 50lb a mam ho dodnes. Jiny prut nechci. Takze z me strany chvala prodejci Pennu. Mam taky neco od WFT ale nereklamoval sem nic.
#290248 7.11.2017 v 12:16Měl jsem od WFT Nord 68 travel. Kamarád mě upozornil, ať si ho nekupuji, že prej praskaj. Já vůl mu nevěřil, protože jsem měl dobré zkušenosti s WFT Nevercrack. Tak jsem si to koupil a v Norsku jsem ho zlomil hned na první rybě 70cm. Poškození transportem bylo vyloučeno, protože jsem ho měl zabalený v malém tubusu mezi oblečením. Dovozce mě sdělil, že došlo k přetížení prutu. Pokud “přetížení” je myšlena ryba 70cm, potom už si prut od této značky nikdy nekoupím. Moje reklamace byla zamýtnuta a příšel jsem o 5500,-kč.
#290254 7.11.2017 v 17:04Mám WFT Baltic Pilk, Ocean Fighter, Nort 68, Penzil – na lehkou vláčku a pohodička, libovka a ty pruty mám nejradši. Další WFTčka budu pořizovat. Na ten Baltic pilk mám i 130 cm sumíka a to bylo docela ródeo 🙂
Z lodě je potřeba dávat bacha na úhel prutu, ryba pod lodí a prut nahoru, to pak řachne ten horní díl raz dva.
#290269 8.11.2017 v 11:28Každá firma má prostě svoje koně- top modely, které drží jako je Ocean Fighter, Charisma, Nevercrack a potom se něco nepovede to je třeba ta cestovní verze travel, ty opravdu praskaly hodně. To, že se neuznávají reklamace je věc druhá.
#290273 8.11.2017 v 12:16Já mám 5 let WFT Boatmaster 2,1 m 200-600 g . Naprostá spokojenost, párkrát při vázce jsem i ” kotvil loď” , a to dostal prut zabrat…
Sice to není moje zkušenost s reklamací, a doufám, že ani nebude třeba.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Neuznaná reklamace WFT