Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Neschází vám Polaci?

• Toto téma obsahuje celkem 391 odpovědí. Do diskuze (70 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 8 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 226. až 240. (celkem z 392)
  • Autor
    kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Tak Harty, co Ty na to?

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Kuliku: pokusím se jako netechnický typ na brusce vytvořit ze zátky splávek. Pak jej natřu a naříznu abych tam mohl vložit šňůru. Tím nemusím mít zarážku a hloubku si nastavím lehce jak bude třeba. Když o nějaký takto zhotovený splávek přijdu (upadne při zdolávání, nebo s ním polak zajede do chaluh a pod.) nic se neděje. Nevím, ale na těchto stránkách se prezentuje množství kutilů a možná některý z nich takový splávek vyrobí a postup výroby a konečné dílo nám zde předvede. Možná bude lépe použít jiný materiál, ale já jsem se upnul ke korku. Honzo,když mě přesvědčíš o tom, že to co chci udělat je blbost nebudu pokračovat.

respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

kulik napsal:

Kime, to připevníš řadu špuntů od šampusu na šňůru a pod ně navěsíš nástrahy?

😛 A to Kim bude muset vypít hodně šampáňa aby těch splávků měl dost,no do odjezdu je dlouhá doba.!!:-D

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Rybarik napsal:

Ta guma ASI pochadza z tejto serie

.No zvětšil jsem si ten obrázek a opravdu je hodně podobná,ale ta samá to není.A myslím že v tom by neměl být problém.Akorát snad to že jsou to jiné barvy.Ta na mém obrázku je průhledná a to je možná důvod proč tak dobře fungovala.Ten důvod je možná v tom že většinou je potěr taky průhledný,akorát jsou výrazné oči.U nás tady v Sokolově jsou nějací maníci kteří vyrábějí věci na vláčení,tak zkusím jestli něco takového nedokáží udělat.A jestli ano,tak dám vědět a kdo bude mít zájem,tak je nechám udělat i pro něj.

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Pro Kima:Asi bych to neprořezával a nechal to průběžný.Ona totiž se špatně nastavuje větší hloubka.Teda hloubku nastavíme ,ale problém je poté při zdolávání,když máme splávek u prutu a ještě pět metrů šňůry pod hladinou.Nám se nejvíce osvědčila obyčejná gumička a ne žádné zarážky.Stačí udělat jednoduchý uzlík dotáhnout a konce zkrátit.Hloubku si tak můžeme nastavovat jednoduše posouváním gum.uzlíku po šňůře třeba do nekonečna.A za další při nahazování se to nemotá.

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Harty. Jestli tomu rozumím je tedy potřeba splávek provrtat a pak použít gumičku. Možná by byla vhodná i zarážka co používám v našich vodách na plavačku. Nevím jak bych udělal ten uzel s gumičkou-asi ventilkovou.

Jiran
    Účastník
    (1990 odpovědí)

Harty napsal:

Přesně tak.Já měl připravenej článek na A4 a on my udělá tohle.Teď si s tím můžu utřít zadek Ne vážně četl jsem to třikrát a napsal to bezvadně.Jen jestli nekecá [/cita

kulik napsal:

To Milos, Jigin1 a Harty: Díky Vám za krásné čtení, rady a poznatky k přemýšlení. Věřím, že všichni zde si rádi přečtou a několikrát i další Vaše přízpěvky.

Harty to nedělej a pošli nám ho sem!

On by se ten příspěvek potom zadku nedal přečíst, viď:-D

Otta
    Účastník
    (632 odpovědí)

Pro kima:Svého času jsem taky blbnul se splávkama a mám je nadosmrti,takže jen malá rada.Na výrobu je nejlepší balza,v modelářství maj-nebo aspoň mívali různě silné hranolky.Hranolek uřízneš na požadovanou délku a v čele si najdeš asi tak střed a tam našroubuješ slabší a delší šroubek do dřeva.U něj pak uřízneš hlavičku a máš uchycení do vrtačky.Vrtačku dáš do svěráku-nebo ti jí pani podrží/pokud nemáš svěrák/ a při co největších otáčkách různou hrubostí smyrku máš za chvilku požadovanej tvar,potom dirku po šroubu jen provrtáš skrz celý splávek.Mnoho pracovních úspěchů a ať se dílo daří.Otta.:-D:-D:-D:-D

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Otto dobrý nápad. Jako kluci při modelování letadýlek jsme balzu používali. Při tom mám určité množství balzových splávečků na plavačku.

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Je to jednoduší než to vypadá.Gumičku myslím tu úplně obyčejnou,třeba ze ředkviček.Stačí jenom sáhnout do kapsy a během chvilky můžu nastavit hloubku.Je to rychlé jednoduché a funguje to.

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Ještě něco na Polaky…

dub
    Účastník
    (785 odpovědí)

Alebo na konci plávajúci vobler ?

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Harty dík za názornou ukázku.

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Kime, nic Ti nebudu rozmlouvat. Naopak, držím Ti palce, ať se Ti dílo podaří.:-?

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Zeleně jsem označil místa,kde chytáme Polaky.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 226. až 240. (celkem z 392)

Téma ‚Neschází vám Polaci?’ nepřijímá nové odpovědi.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Neschází vám Polaci?

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...