Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Neschází vám Polaci?
- Toto téma obsahuje celkem 391 odpovědí. Do diskuze (70 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 8 roky a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
#73735 1.11.2013 v 7:19
Tak Harty, co Ty na to?
#73754 1.11.2013 v 12:52Kuliku: pokusím se jako netechnický typ na brusce vytvořit ze zátky splávek. Pak jej natřu a naříznu abych tam mohl vložit šňůru. Tím nemusím mít zarážku a hloubku si nastavím lehce jak bude třeba. Když o nějaký takto zhotovený splávek přijdu (upadne při zdolávání, nebo s ním polak zajede do chaluh a pod.) nic se neděje. Nevím, ale na těchto stránkách se prezentuje množství kutilů a možná některý z nich takový splávek vyrobí a postup výroby a konečné dílo nám zde předvede. Možná bude lépe použít jiný materiál, ale já jsem se upnul ke korku. Honzo,když mě přesvědčíš o tom, že to co chci udělat je blbost nebudu pokračovat.
#73758 1.11.2013 v 13:15kulik napsal:
Kime, to připevníš řadu špuntů od šampusu na šňůru a pod ně navěsíš nástrahy?
😛 A to Kim bude muset vypít hodně šampáňa aby těch splávků měl dost,no do odjezdu je dlouhá doba.!!:-D
#73775 1.11.2013 v 23:19Rybarik napsal:
Ta guma ASI pochadza z tejto serie
.No zvětšil jsem si ten obrázek a opravdu je hodně podobná,ale ta samá to není.A myslím že v tom by neměl být problém.Akorát snad to že jsou to jiné barvy.Ta na mém obrázku je průhledná a to je možná důvod proč tak dobře fungovala.Ten důvod je možná v tom že většinou je potěr taky průhledný,akorát jsou výrazné oči.U nás tady v Sokolově jsou nějací maníci kteří vyrábějí věci na vláčení,tak zkusím jestli něco takového nedokáží udělat.A jestli ano,tak dám vědět a kdo bude mít zájem,tak je nechám udělat i pro něj.
#73776 1.11.2013 v 23:39Pro Kima:Asi bych to neprořezával a nechal to průběžný.Ona totiž se špatně nastavuje větší hloubka.Teda hloubku nastavíme ,ale problém je poté při zdolávání,když máme splávek u prutu a ještě pět metrů šňůry pod hladinou.Nám se nejvíce osvědčila obyčejná gumička a ne žádné zarážky.Stačí udělat jednoduchý uzlík dotáhnout a konce zkrátit.Hloubku si tak můžeme nastavovat jednoduše posouváním gum.uzlíku po šňůře třeba do nekonečna.A za další při nahazování se to nemotá.
#73777 2.11.2013 v 2:37Harty. Jestli tomu rozumím je tedy potřeba splávek provrtat a pak použít gumičku. Možná by byla vhodná i zarážka co používám v našich vodách na plavačku. Nevím jak bych udělal ten uzel s gumičkou-asi ventilkovou.
#73798 3.11.2013 v 10:40Harty napsal:
Přesně tak.Já měl připravenej článek na A4 a on my udělá tohle.Teď si s tím můžu utřít zadek Ne vážně četl jsem to třikrát a napsal to bezvadně.Jen jestli nekecá [/cita
kulik napsal:
To Milos, Jigin1 a Harty: Díky Vám za krásné čtení, rady a poznatky k přemýšlení. Věřím, že všichni zde si rádi přečtou a několikrát i další Vaše přízpěvky.
Harty to nedělej a pošli nám ho sem!
On by se ten příspěvek potom zadku nedal přečíst, viď:-D
#73799 3.11.2013 v 11:10Pro kima:Svého času jsem taky blbnul se splávkama a mám je nadosmrti,takže jen malá rada.Na výrobu je nejlepší balza,v modelářství maj-nebo aspoň mívali různě silné hranolky.Hranolek uřízneš na požadovanou délku a v čele si najdeš asi tak střed a tam našroubuješ slabší a delší šroubek do dřeva.U něj pak uřízneš hlavičku a máš uchycení do vrtačky.Vrtačku dáš do svěráku-nebo ti jí pani podrží/pokud nemáš svěrák/ a při co největších otáčkách různou hrubostí smyrku máš za chvilku požadovanej tvar,potom dirku po šroubu jen provrtáš skrz celý splávek.Mnoho pracovních úspěchů a ať se dílo daří.Otta.:-D:-D:-D:-D
#73806 3.11.2013 v 14:22Otto dobrý nápad. Jako kluci při modelování letadýlek jsme balzu používali. Při tom mám určité množství balzových splávečků na plavačku.
#73810 3.11.2013 v 15:38Je to jednoduší než to vypadá.Gumičku myslím tu úplně obyčejnou,třeba ze ředkviček.Stačí jenom sáhnout do kapsy a během chvilky můžu nastavit hloubku.Je to rychlé jednoduché a funguje to.
#73812 3.11.2013 v 16:47Ještě něco na Polaky…
#73813 3.11.2013 v 17:21Alebo na konci plávajúci vobler ?
#73815 3.11.2013 v 19:28Harty dík za názornou ukázku.
#73822 4.11.2013 v 5:23Kime, nic Ti nebudu rozmlouvat. Naopak, držím Ti palce, ať se Ti dílo podaří.:-?
#73838 4.11.2013 v 18:41Zeleně jsem označil místa,kde chytáme Polaky.
-
AutorPříspěvky
Téma ‚Neschází vám Polaci?’ nepřijímá nové odpovědi.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Neschází vám Polaci?