Hasvik, NO
temperature icon -0°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 3°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 9°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

název ryby

Prosím pomozte mi,

nemůžu si vzpomenout na rybu, která je velmi lesklá, z velké hloubky, velké oči, veliká cca do 50 cm. Norsky jí říkají Lyse. Někde byla v diskuzi fotka s českým názvem a já to nemůžu najít.

Díky

Odpovědět

Není to Hyse ?

CZ - Treska jednoskvrnná

N - Hyse

D - Schellfisch

Tady najdeš pár názvu ryb

Lovné miry

:-D:-D

Pod názvem Lyse jsem našel v Norsku jen toto

:-D

Kolik má tato rybka lovnou míru:-D a na jaký pilkr asi skočí?:-P:-P:-P

To Zdeneko : pravděpodobně myslíš stříbrnici. Podívej se na stránky 48 a 49 do tématu Aktuálni informace z Norska.

Pandion

Stříbrnice Atlantská, (Argentina silus (Ascanius, 1775))

.. ale myslím že dorůstá i více než 50 cm.. Pomalu se množí, velmi vzácná doporučeno nekonzumovat právě pro mizivý výskyt a nízký reprodukční potenciál.

Halibutům zdar.

M.

To je ono. Stříbrnice. Je to opravdu norsky Lyse. Bohužel byla vytažena z velké hloubky a byla mrtvá. Díky

Mno tak to by pak stálo za to zamrazit, dovézt jako trofejku a nechat vypreparovat... :-) když už je na "onom světě" je to vzácný úlovek...:-)

2 Tulak Mara

Myslíš tu stříbrnici, nebo tu Daliborovu "rybu" ? Myslím, že zamrazit a vypreparovat tu Daliborovu... by byla ohromná škoda... měl bych lepší nápady co s ní :-D

..stříbrnice:-) vypadá jak štíhlý velký sleď s velkýma očima a tukovou ploutvičkou..

For Mifka...

... tu Daliborovu...?? To by byla perverze... :-):-E S tou by se dalo dělat spousta jinejch věcí... V neposlední řadě i jako doprovod do Norska by nebyla zlá.. a jako palubní kuchařka... A musela by hodně odpočívat aby navečer byla čilá...:-D ..... a mohla filetovat až do rána...;-):-)

Takovou rybu jsem také chytil a myslel jsem si že je to sleď s vykulenýma očima.Byla asi 30 cm. Správce kempu tvrdil že se tahle ryba nejí, tak jsem jí vyhodil.

Podle latiny jsem to našel

:-P:-P

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.